Herfst Traktatie voor kids : Eikeltjes van Chocolade

Deze herfst traktatie is geen hogere wiskunde en is zelfs met hele kleintjes te maken. Een lekkere (en yes ook ongezonde, lekker puh) traktatie in herfstsferen. 

Herfst traktatie

Ik vind de herfst (op de regen na) een prachtig seizoen. De gekleurde bladeren, stampen in de plassen en natuurlijk eikeltjes zoeken. Onze dochter is er dol op. Iedere ochtend dat we met haar naar het kinderdagverblijf lopen (twee a drie keer per week), is het weer feest. Eikeltjes zoeken. Handen en zakken vol neemt ze mee en laat ze vol trots zien aan de leidsters.

Mijn meisje is geboren in oktober en daarmee ook een herfst kindje. Nu hadden we met haar verjaardag een mooie eenhoorn traktatie, maar deze herfst traktatie met chocolade eikeltjes was ook een prima optie geweest. Hij is in elk geval super simpel en in 5 minuten tijd te maken. Wat zeg ik je… 3 minuten volstaat volgens mij ook prima. Handig dus als je last-minute nog een traktatie moet verzinnen…

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Benodigdheden herfst traktatie:

  • chocoladezoenen
  • Mini stroopwafels
  • cocktailprikkers

in 2 stappen een herfst traktatie

Het maken is echt super simpel, maar toch zal ik het netjes in stapjes vertellen:

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Stap 1 : Prik een gaatje in het midden van de koek. Pas op met de cocktailprikkers en hele kleine kinderen. Wellicht is het dan handig om even in de buurt te blijven.

Stap 2: Prik de prikker met koek in de chocoladezoen. En Voila. Je herfst traktatie is klaar.

herfst traktatie chocolade eikeltjes

Qua uitdelen kun je kiezen voor een mooie opgemaakte schaal met neppe herfstbladeren en echte eikeltjes eromheen, krijg je een beetje een herfsttafel idee. Wil je een graag een echte herfsttafel makenherfsttafel maken? Charlotte geeft op haar blog  leuke tips! Ik zie ook mensen een cupcake vorm gebruiken om uit te delen, maar dat vind ik persoonlijk niet zo heel erg mooi.

gerelateerd:

Heb je deze ontzettend leuke kerst traktatie met oreo koekjes al gezien? Super leuk voor het kerstdiner!

Tot de volgende keer! Liefs Cassandra

11 thoughts on “Herfst Traktatie voor kids : Eikeltjes van Chocolade

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.