Hoe kan een loopbaanadviseur je helpen?

Zodra de wekker gaat voel je het al. Die knoop in je buik. Je staat met tegenzin op, maakt je ontbijt, doet een koffietje en stapt in de auto naar je betaalde baan. In de auto vraag je jezelf af of “dit het nou is”. Want die ene collega is niet zo fijn en je baas waardeert je ook minimaal. Wanneer het dan ein-de-lijk maar toch 17:00 uur is, schiet je snel naar huis. RUST! Maar eenmaal thuis voel je je volledig uitgeblust en heb je geen puf meer voor o.a. je huishoudelijke taken. Herken je dit? Lees dan snel verder hoe een loopbaanadviseur de oplossing kan zijn.

Begeleiding bij het zoeken naar een andere baan

Wanneer je je herkent in bovenstaand verhaal, is de kans groot dat je werk een enorme energielek veroorzaakt. Dat kan komen omdat je geen uitdaging meer haalt uit je baan of je het niet meer naar je zin hebt. Zomaar van baan verwisselen durf je niet aan. Je hebt tenslotte niet de juiste papieren en hebt nu wellicht bepaalde zekerheden die vervallen wanneer je een carriere switch maakt. Het kan dan prettig zijn om wat hulp te krijgen om je nieuwe koers te bepalen en vervolgstappen te ondernemen. Bijvoorbeeld in de vorm van loopbaanadvies of begeleiding krijgen bij het voorbereiden van je assessment.

Hoe kan een loopbaanadviseur je helpen? kortlopende zakelijke lening 3 financieringsdoelen voor een zakelijke lening of krediet

Wat doet een loopbaanadviseur?

Door het inschakelen van een loopbaanadviseur ga je samen aan de slag om jouw interesses, vaardigheden, kwaliteiten en werkwaarden helder te krijgen. Je start met een intake waarbij je vragen voorbij ziet komen als:

  • Past mijn werk (en de werkzaamheden) nog wel bij mij?
  • Wat wil ik eigenlijk doen?
  • Wat kan ik allemaal? Waar ben ik goed in?
  • Waar ligt mijn passie? Dus wat zijn de dingen die je graag doet? Om een voorbeeldvraag te geven: wat zijn dingen die je onderneemt waardoor je in een bubbel terecht komt? Waardoor je vergeet je plassen, poepen, eten en drinken?

Wanneer je dit namelijk helder voor ogen hebt, kun je vervolgstappen gaan zetten om een baan te zoeken die echt bij je past. Een baan waar je energie van krijgt.

Voorkom een burnout en begin meteen met stappen zetten

Blijf in elk geval niet te lang hangen in een baan waar je je totaal niet prettig voelt. Hiermee kun je de kans op een burn out enorm vergoten. Daag jezelf lekker uit en ga er volledig voor. Een loopbaanadviseur kan je helpen met een duidelijk plan van aanpak zodat je gestructureerd en doelgericht een gelukkiger leven kunt gaan creëren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.