Is jouw huis winterklaar? | Tips + Trends

Nu de herfst is begonnen is het natuurlijk wachten op de winter. De wintermaanden zijn vaak koud en overwegend nat door regen en sneeuw. Het is daarom belangrijk om van te voren wat maatregelen te nemen. Zo voorkomen je vervelende verassingen en zitten jullie met gerust hart op de bank lekker familie films te kijken zoals Home Alone.. Naast wat tips, behandel ik ook een paar trends om je huis winterklaar te maken, lees je mee?

Tips om je huis winterklaar te maken

Dakgoot en dakpannen

Maak de dakgoot blad vrij. Hierdoor kan het water goed wegstromen en wordt het beter afgevoerd. En als je dan toch aan het schoonmaken bent, check dan gelijk even of er scheuren of lekkages in zitten. Want niemand zit te wachten op vochtplekken of schimmel. Heb je wel last van vochtplekken of schimmel? Neem dan even contact op met iemand die gespecialiseerd is in vochtbestrijding om zo de beste advies op maat te ontvangen.

Wanneer je met de dakgoot bezig gaat, bekijk dan ook even of je dakpannen nog allemaal netjes recht en op hun plaats liggen. Het kan de laatste tijd flink waaien in Nederland en hier kunnen vervelende situaties door ontstaan. Vervang kapotte, gebarsten of poreuze dakpannen, niet meer dan logisch toch?

Verwarming

Een winter zonder verwarming of winterstart met een defecte cv ketel lijkt mij persoonlijk ontzettend vervelend. Controleer daarom je verwarming op beschadigingen. Ontlucht de radiatoren en check ook even je CV-ketel.

Tuinmeubelen

Vaak zien we tijdens de winter (yes I am Guilty too) nog tuinmeubels buiten staan. Maak deze schoon en zet ze binnen. Met het herfst en winterweer maak je de tuinmeubelen kapot en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Om beschadigingen en verwering te voorkomen kun je je tuinmeubelen het beste binnen in de schuur zetten.

huis winterklaar trends

Trends om je huis winterklaar te maken

Nu hebben we het officiële gedeelte een beetje hebben gehad, is het tijd voor de trends om je huis winterklaar te maken. In de zomer heb ik alles in huis heel erg licht en maak ik gebruik van lichte materialen. In de winter maak ik gebruik van wat meer donkere en zwaardere materialen zoals bijvoorbeeld wol of vilt.

  • Maak gebruik van natuurlijke warme materialen, zoals wol, leer en vilt. Dus bijvoorbeeld een vilten vloerkleed of een vachtje bij je openhaard.
  • Voeg hout toe, dit geeft instant sfeer, dus als je een houtkacheltje hebt zoals ons, zet dan een mooie draadmand neer met haardblokken.
  • Gebruik natuurlijke kleuren zoals  taupe, grijs, beige, zand, bruin en ecru. Nu bestaat onze woonkamer voornamelijk al uit grijstinten in combinatie met een taupe vloerkleed en witte meubels, maar ook in de vorm van kussens en dekentjes kun je deze kleuren heel mooi toepassen.
  • Durf verschillende materialen te combineren. Contrast geeft een spannend effect!
  • Kleed het geheel af met kaarsen en waxinelichtjes, want die brengen een instant warm effect

Nu heb ik tijdens het bezoeken van de VT Wonen & Designbeurs een heleboel mooie trends voorbij zien komen, maar wat mij het meest is bijgebleven is toch wel 2 prachtige kleuren. De chique diepgroene kleur en de stoere kleur petrol, dit maakt je huis ook ontzettend warm en gezellig. Durf je de schilderklus zelf niet aan? Hier krijg je advies op maat 

Is jouw huis al winterklaar? En welke trends gebruik jij om je huis in de winter mee aan te kleden? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.