Kom naar #IBTS, hét influencers behind the scenes event!

Omdat de communicatie van nu, anno 2018, ook een plekje verdient in het COMM museum vindt er tussen 6 oktober tot en met 30 januari 2019 het #IBTS (Influencers Behind the Scenes) event plaats. Een tentoonstelling voor ouders en kinderen over de invloed van influencers en creators. Wat mij betreft de ultieme herfstvakantie tip! Meer weten over hoe wij bijvoorbeeld met schermtijd om gaan en wat er allemaal te doen is tijdens het event? Kom gezellig verder lezen!

Over COMM en #IBTS

COMM is een museum in Den Haag voor communicatie. Je kunt hier oude dingen bekijken zoals oa een 17e-eeuwse postkist met brieven, spijkerschrift en je vindt hier ook één van de duurste postzegels ter wereld uit 1847. Maar de aankomende 16 weken hebben we het even niet over de oude communicatie, nee even geen oude schilderijen, maar toffe video’s van influencers zoals GameMeneer, Kalvijn en Gio. De filmpjes van deze influencers worden toegevoegd aan het Nationaal Erfgoed om zo de communicatie van 2018 ook een historisch plekje te geven in het Haagse museum COMM.

Kom naar #IBTS, hét influencers behind the scenes event! momambition.nl

Meet and greets met influencers

Het #IBTS event is vanaf vandaag zestien weken in COMM te bekijken en wordt volgende week officieel geopend door de familie Latooy. Iedere week zijn er diverse meet & greets met bekende influencers zoals Lavijn en Petrus, XLinktijger en JoostSpeeltSpellen. Naast de meet & greet vertellen zij over hun leven als influencer en worden er diverse workshops en trainingen georganiseerd voor ouders én opgroeiende kinderen.

Digitale kloof tussen ouder en kind dichten

Door het onderwerp interactief bespreekbaar te maken, hoopt COMM hiermee de digitale kloof tussen kinderen en hun ouders te dichten. Want hoe ga je als ouder bijvoorbeeld om met schermtijd? Wat komt er bij kijken om een influencer te zijn? En wat doet het met jou als persoon? Maak je je als ouder bijvoorbeeld zorgen over de digitalisering van je kind?

Al deze maatschappelijke onderwerpen worden daar onder de loep gelegd en hier kun je over mee discussiëren. Het mooie is: als je met je kids naar dit event gaat, kom je dus in contact met andere ouders die ook tegen deze onderwerpen aanlopen.

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat, maar hier wordt bijvoorbeeld wel gebruik gemaakt van schermtijd. Wij rekenen 2 x 20 minuten per dag. MAX! Het komt vaak genoeg voor dat de televisie of tablet helemaal niet aangeraakt wordt. Daarnaast kunnen wij dit ontzettend makkelijk monitoren met onze tablet. We hebben sinds kort een Samsung Galaxy Tab A met kids mode, ideaal!

Hier kan ik onder andere de schermtijd mee bedienen. Wanneer de door ons ingestelde tijd is verlopen, springt hij op een scherm waarbij een krokodil lekker loopt te snurken. Verder zorgt de kids mode er ook voor dat Leia geen apps kan openen die niet voor haar geschikt zijn. Ontzettend handig en zeker een aanrader. Hoe doen jullie dit met schermtijd thuis? Zijn jullie hier streng in of juist heel makkelijk?

Een digitale kloof hebben wij overigens hier niet in huis. We zijn beide jonge ouders die gek zijn op digitale gadgets. In de huidige maatschappij ontkom je er verder toch niet aan. Omdat ik natuurlijk blog, heb ik ook de nodige digitale kennis opgedaan en blijf ik dit ook doorontwikkelen om niet achterop te komen. Verder is mijn man een fervent gamer, dus wanneer hij in het weekend eens een spel speelt dan kijkt Leia heel vaak, heel aandachtig mee. Het is wel schattig om te zien, want hij leert haar bijvoorbeeld ook hoe ze bepaalde spelletjes moet spelen.

Kom naar #IBTS, hét influencers behind the scenes event! mom ambition.nl herfstvakantie tip

Kom ook naar #IBTS

Van 6 oktober t/m 30 januari 2019 is het mogelijk om de tentoonstelling in het Haagse COMM te bekijken. In het weekend zijn er Influencers en Creators aanwezig voor meet & greets, live sessies en natuurlijk de #IBTS tentoonstelling zelf. Belangrijk is wel dat je een ticket hebt, anders kun je deze live sessies en Meet & Greet niet bijwonen.

Er bestaan 3 verschillende categorieën tickets en de tickets zijn per influencer, alleen online verkrijgbaar (met uitzondering van de tickets van JoostSpeeltSpellen en Vogeljongen).

Type tickets

  Follower Ticket Friend Ticket VIP Ticket
Meet & Greet Openbaar Openbaar Besloten in VIP style met hapje en drankje
Influencer live sessie Livestream: Meekijken op gigantisch scherm in de Newsroom (aangrenzende zaal) Plek in de zaal: Bekijk jouw favoriete Influencer live met eigen ogen in actie Plek vooraan in de zaal: De beste plekken vooraan tijdens de live Influencer sessie
Goodiebag V
Entree museum #IBTS tentoonstelling V V V
Aantal kaarten 150 kaarten 175 kaarten 75 kaarten
Prijs* €7,50 €9,50 €12,50

*Let op: Prijzen voor de pre-opening verschillen. bron: COMM

Wil jij er graag bij zijn? Bestel hier tickets en gebruik de code IBTSBLOG25. Hiermee krijg je 25% korting op je ticketprijs en dat terwijl de tickets al super cheap zijn! Cadeautje van mij voor jou! Let op! Deze code is pas geldig vanaf 15 oktober aanstaande. Super leuk uitje voor de herfstvakantie toch?

En dan mijn laatste vraag aan jou, hoe gaan jullie thuis om met schermtijd? Laat het me weten in de reacties zodat ik er wellicht een artikel over kan schrijven.

Liefs Cassandra

 

3 thoughts on “Kom naar #IBTS, hét influencers behind the scenes event!

  • Wij hebben een aantal regels wanneer het komt op schermtijd. Zo moet hij eerst een hoofdstuk hebben gelezen en een blad rekenen gedaan hebben. Ook moet hij eerst een uurtje hebben gespeeld na schooltijd en zijn klusjes (zoals schooltas uitpakken enz.) hebben gedaan. Daarna mag hij een half uur tv kijken of op zijn nintendo ds. Soms zijn we er natuurlijk wel wat makkelijker in, op dagen dat hij ziek is bijvoorbeeld of als het enorm prutweer is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.