Biologische vader gevonden | Ik ben je dochter

Oké, hou je vast. Ik ben je dochter. Met mijn hart in mijn keel zat ik achter mijn laptop toen ik deze woorden naar hem typte. Ik heb hier jaren over nagedacht, over gedroomd. En nu is het zover. Ik ben in gesprek met mijn biologische vader. Een complete vreemdeling, maar toch ook niet. 

Vorig artikel gemist? Klik hier

Mag ik even slikken?

Natuurlijk mag hij even slikken. Voor hem zal dit ook als een blikseminslag binnenkomen. “Mij is verteld dat je niet van mij was, maar als je echt van mij bent, dan ben je mijn bloed. En mijn bloed laat ik niet vallen”. Bijzondere woorden die voor mij heel dubbel aanvoelen. Want in feite heeft hij ons al laten vallen, maar toch, als hem is wijsgemaakt dat ik niet van hem ben.. Dan snap ik het vluchtgedrag nog meer. Überhaupt snap ik enigszins het vluchtgedrag wel, want ik bedoel, mijn ouders waren allebei 17 jaar, woonden op begeleid kamerbewoning.. Ze waren zelf nog kinderen. En zoals het er nu allemaal uitziet, zijn mijn ouders destijds gewoon uit elkaar gedreven door onwaarheden.

Moeilijk. Mijn moeder hield namelijk echt heel erg veel van hem. En in haar ogen heeft hij totaal niet laten blijken dat het gevoel wederzijds was. Hij is nooit verhaal komen halen bij haar. Ik citeer mijn moeder; “Na je biologische vader vond ik pas 15/16 jaar later echte liefde in je vader. Kon ik echt weer van iemand houden”. Mijn vader, niet biologisch, en ook al is hij pas 15/16 jaar later in ons leven gekomen. Is mijn vader. Hij heeft altijd zorg voor mij gedragen en was er in diepe dallen en bij de mooie momenten. Hij stond en staat ten alle tijden voor mij klaar.

Ik ben je dochter, maar eerst een vaderschapstest

“Pfff, wat gek dit, dit komt wel even binnen. Zal voor jou ook zo zijn, wat een dappere stap”. Ik had nooit verwacht dat hij zo positief zou reageren. Gehoopt? Absoluut! Maar uit zelfbescherming ben ik uitgegaan van negatieve reacties of eigenlijk geen reactie. Wanneer het dan positief zou uitpakken, zou het alleen maar fijn zijn. Natuurlijk wil hij een vaderschapstest doen en na zijn verhaal begrijp ik dat.

Hij heeft meteen informatie opgezocht en mij zelfs een print screen van zijn bestelling gestuurd. De test is dus onderweg. Hij zal per post een pakket thuis ontvangen met daarin twee steriele wattenstaafjes. Deze gebruiken wij om wangslijmvlies af te nemen en dit sturen wij vervolgens op naar het laboratorium. Binnen 4 dagen zullen wij via de e-mail de uitslag ontvangen.Ik ben je dochter

Ontmoeting

Om de test uit te voeren is het van belang dat we elkaar ontmoeten. Ik wil zelf namelijk graag zien dat hij de swap af neemt. De adrenaline giert ervan door mijn lijf en ik weet af en toe even niet meer waar ik het moet zoeken. Het pakketje zal een dag of 2 dagen later bezorgd worden en beide willen wij zo spoedig mogelijk antwoord. Logisch. Maar mensen, wat een achtbaan was dat ineens zeg! Ik ben je dochter

3 thoughts on “Biologische vader gevonden | Ik ben je dochter

  • Spannend allemaal! Lijkt me heel onwerkelijk. Hoop voor je dat jullie ontmoeting even positief is als zijn reactie en dat je misschien al wat antwoorden kunt krijgen op je vragen. Sterkte, succes!

  • Wauw, wat onwijs spannend allemaal en enorm knap dat je deze stap hebt gezet Cassandra! Daar is echt veel moed voor nodig. Veel succes met alles en ik hoop dat deze grote stap jou brengt wat je zoekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.