Die moeder wordt ik niet hoor!

Ik hoor het mezelf nog zo vaak brullen, “Die moeder wordt ik niet hoor!” En dan ben je moeder en sluipen de trekjes waar ik altijd zo’n hekel aan had er langzaam in..

Kerstkaarten versturen met je kind erop

Een kerstkaart laten drukken met de foto van je kinderen erop. Ja echt, ik had een afgrijselijke hekel aan die kaarten en heb altijd geschreeuwd dat ik ze nooit zou bestellen wanneer ik zelf moeder mocht worden. Nou applaus voor mij, ik heb afgelopen kerst mijn eerste set besteld via WIJ.nl aangezien de foto’s van de shoot in kerstsferen toch iets te leuk waren geworden in mijn ogen. I know, I’m a hypocite.. Maar die foto’s zijn ook veel te leuk! Die moeder wordt ik niet

Babyspammen

Je weet wel, moeders die continue foto’s op Social Media plaatsen van hun kroost, nee zo’n moeder wordt ik niet hoor! Volgens mij vinden mensen dat alleen maar vervelend.. Tot ik was bevallen en we met Leia een hectische periode doormaakten en wij in het Oosten wonen terwijl onze vrienden en familie allemaal in het Noorden, en zelfs een aantal in het Westen wonen. Ik had echt geen zin en puf om iedereen, iedere dag een telefonische update te geven over de stand van zaken omtrent dochterlief dus ik postte het lekker makkelijk op Facebook. Inmiddels post ik stuk minder op Facebook, want ja daar heb ik natuurlijk deze blog voor en volgens mij zijn een hoop mensen mij erg dankbaar dat ik dit niet meer zo actief doe haha!

Diaper sniffin en peak-a-boo spelen

Ik vond het er altijd zo idioot uit zien als een moeder haar kind op tilde en even ging snuffelen aan de billen, even de luier een stukje opzij schuiven was ook zoiets. Inmiddels ben ik zelf moeder en betrap ik mijzelf regelmatig op dit soort taferelen. Ik moet wel zeggen dat ik dit min mogelijk in het openbaar probeer te doen, maar hé wanneer de shit is gedumped moet je gewoon weten of de drol vers is, want dan is hij wel het makkelijkst schoon te maken.

Die moeder wordt ik niet hoor

bron afbeelding

Boodschappen doen met een kind

Ik zou noooooooooit met mijn kind naar de supermarkt gaan, super irritant dat gejank en gebrul door de winkel. Ik hoor het mezelf nog zo zeggen. Zelfs in mijn zwangerschap. Ouders keken mij altijd verontschuldigd aan en nu, nu loop ik daar zelf in een razend tempo door de supermarkt de denderen met een boze baby. Huilen, gieren, brullen. Nu ben IK de persoon die verontschuldigend kijkt naar de ander. Die moeder wordt ik niet

Mijn lief Papa noemen

Ik zou nooit maar dan ook echt nooit mijn lief “Papa” gaan noemen. Hij is mijn papa niet, dus dat klinkt gewoon super fout toch? Meteen in de eerste week toen Leia werd geboren en mijn lief weer terug kwam in het ziekenhuis om wat boodschappen of iets in die trant te doen, zei ik : Hey Papa, is alles gelukt?! Ik kreeg er altijd een beetje een vage vibe van. Iets van Who’s your daddy ofzo?!

Een kort pittig kapsel nemen

Een lekker kort pittig kapsel, want ja dat is gewoon makkelijk toch?! Lekker stereotype, zo niet vrouwelijk en wat ontzettend lui. Wanneer je een kind hebt is het dus afgelopen met lang haar? Het heeft hier bijna een jaar geduurd voor ik echt de stap heb genomen om er een stuk af te knippen. Ik was er helemaal klaar mee dat Leia continue aan mijn haar of vlecht zat te trekken en ik merkte dat ik mijn haar vaker vast droeg dan dat ik het daadwerkelijk los had. Het kostte mij inderdaad te veel werk en met 7-kleuren stront in m’n broek zat ik bij de kapper toen ze mijn schuine bob knipte. Het is één van de betere beslissingen die ik heb gemaakt sinds mijn bevalling en ik voel mijzelf nog steeds super vrouwelijk. Wat kan ik toch soms een klont zijn in vooroordelen..

Wat zijn typische dingen die jij noooooooit zou doen als je moeder zou worden en nu toch stiekem wel doet? Laat het mij weten in een reactie hieronder

Die moeder wordt ik niet hoor!

15 thoughts on “Die moeder wordt ik niet hoor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.