Ik ben zo’n moeder die… 10 bekentenissen

Ik ben zo’n moeder die not so perfect is. Ik ben zo’n moeder die sneakers verkiest boven hakken omdat ik anders mijn enkels breek als ik achter mijn drakenkind moet aanrennen. Ik ben zo’n moeder die zich enorm kan terugtrekken wanneer ze te veel prikkels binnenkrijgt maar ook hyper actief kan reageren op dit zelfde fenomeen. Hoe ik dat combineer met het ouderschap? Gewoon niet.

Ik doe wat ik doe, wat ik denk dat goed voelt voor haar. Ik ben zo’n moeder die probeert alles in overleg te doen met partner, maar soms flink over hem heen kan walsen als ik echt mijn zin wil krijgen. Oh jaaaa ik ben een echte heks hoor. Maaar ik kan ook voor ze door het stof kruipen. Gelukkig heb ik een heerlijke rebelse man. Die vaak genoeg flink tegen mij in gaat en mij die tegengas biedt. Want dat heb ik soms nodig. Even op mijn plek gezet worden. Ja heus, ik weet echt wel dat ik soms onmogelijk ben hoor. Maar hey, that’s why he loves me. Ik houd alleen mijn hart vast als ik kijk naar die dame van ons. Die ons rebelse bloed heeft. Hoe komt dat dan later…… Ik ben vooral een moeder die bang is om te falen. Bang is dat mijn dochter niet van mij houd, dat ze me stom vindt of me haat. Slaat nergens op, weet ik ook wel. Maar goed 10 bekentenissen over wat voor moeder ik ben. Ik ben benieuwd of jij je erin herkent.

Ik ben zo’n moeder die trots foto’s plaatst op social media

Want het is gewoon een poppetje. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel eng. Ik ben zo’n moeder die dan ook nog eens heel erg hypocriet zegt dat de kinderopvang niet op Facebook mag plaatsen, maar ik plaats ze zelf wel? Stukje controle zeg ik altijd…maar wel hypocriet. Dat besef ik heel goed hoor. Maar ik vind die balans vinden überhaupt heel erg moeilijk. Ik wil niet te veel delen en dat ze zich later schaamt. Aan de andere kant ben je ook trots. Blijft moeilijk.

Die haar bed 2x per week verschoond

Ja ik zie al die confessions voorbij komen van moeders die niet wekelijks verschonen… En ik denk; oh man, ik zou dat ook wel eens willen doen. Gewoon ff laten. Maar wij doen het zelfs twee keer per week in verband met de luchtweg problemen van Leia. Net als zo vaak stofzuigen en stoffen. Het moet. Dus dan doe je het ook. Ik zou pas echt een loeder zijn als ik mijn luiheid boven haar gezondheid zet.

Ik ben zo’n moeder die altijd bezig is met gezonde voeding en water drinken niet zielig maar okay vindt

Tijdens de zwangerschap riep ik uit dat het niet uitmaakte wat ze zou eten, maar eenmaal eruit was mijn visie opslag veranderd. Suiker proberen wij zoveel mogelijk te vermijden. Betekend dit dat ze nooit een snoepje krijgt? Nope, die krijgt ze heus. Maar niet dagelijks en ook niet 3/4 x per week. Nee in het weekend is ze aan de beurt en krijgt ze haar snoepje of koekje. Daarnaast krijgt ze ook wel eens doordeweeks een ijsje of wordt er getrakteerd op het kdv. Daar hoor je mij verder niet over zeiken. En wat is er mis met water dan? En die hele discussie ook over water verplichten op school…

Who cares? Je kunt wordt er heus niet slechter op. Juist beter. Als je ziet hoe erg obesitas is gegroeid in de jaren onder de kinderen. Waarom moeten kinderen cola, koek en snoep mee naar school bijvoorbeeld? Dat is toch de grootste onzin? Of ik dat straks perfect ga doen? Vast en zeker niet. Maar wij moeten gewoon op het eetgedrag letten van Leia. Hebben een bepaald plan met het ziekenhuis (voorbeeld : minimaal 5x groene groentes in de week) om haar immuunsysteem en weerstand te versterken, daar horen zo min mogelijk suiker houdende troepjes in. Dus ja vind ons streng op voedingsgebied, maar het is wel met een specifieke reden.

Mevrouw zelf heeft er geen last van. Want onze dame eet dol graag druiven en cherry tomaatjes. Als je haar een snoepje voorlegt neemt ze die uiteraard, het is een kind. Jij en ik deden dat vroeger ook. Net als de grootste munt pakken (weet je nog, de rijksdaalder, nostalgie!), terwijl hij niet het meeste waard was haha!

https://www.instagram.com/p/BYLgv_anoCh/?taken-by=momambition.nl

Ik ben zo’n moeder die snel bezorgd is en wil beschermen

Zal het door de vroeggeboorte komen? Of de tijd erna dat ze zo ontzettend slecht aankwam? Dat ze zoveel onder het ziekenhuis heeft gestaan met haar luchtwegen, oren etc.? Ik weet het niet, maar het maakt me wel heel bezorgd en ik wil d’r tegen van alles beschermen. De hele dagen knuffelen, maar het is geen knuffelkontje. Ze wil alles ZELLUF DOEN MAMA!!! Ja my little lady is echt een hele dame aan het worden en ik hoop zo dat wij haar de goede handvaten geven om een goed persoon te zijn. Maar dat ze wel van zich afbekt wanneer het moet.

Zo’n moeder die haar kind té veel verwend

Ja hoor. Shoplog hier, shoplog daar. Ik blijf aan het kopen voor d’r. Ik lijk wel ziek haha! Beter verwend dan verwaarloost zeggen ze toch? Ik zei altijd dat ze niet alles krijgt wat ze wil, maar eerlijk. Ik kan het doen en krijg ook door het bloggen wel het een en ander opgestuurd. Dus ze is wel lichtelijk verwend. Maar niet kattig, ja heus ze kan wel eens driftig doen, maar echt een verwend kreng. Nee. Ze is een lief, vrolijk en vooral heel dankbaar meisje. En die glimlach op haar gezicht met een dikke vette zoen erachteraan… Daar doe je het toch voor?

Die een hekel heeft aan strijken en afwassen.

Strijken was ooit mijn hobby. Nou ja hobby is overrated, maar ik streek ALLES! Man zijn uniformen toen hij nog bij defensie zat, theedoeken, en ja zelfs mijn beddengoed. Want ik vond die vouwen dan zo mooi als je je goed op bed pleurde. What the f was i thinking?! Na de geboorte van Leia heb ik het nog een half jaar weten vol te houden om de hydrofiele luiers te strijken etc. Maar ik ben ermee gestopt. Het hele strijkgebeuren doe ik niet meer aan. Net als afwassen. Dat doen we al 7 jaar met de hand. En die taak heb ik lekker aan man overgedragen, toedels!

Die geniet van het thuiswerken

In het eerste jaar van Leia ging ik nog naar school. Zo’n 24 uur in de week liep ik stage. Na mijn afstuderen begon ik met 24 uur werken, maar dat werd al snel uitgebreid naar 32. Ik riep altijd dat ik dit wilde blijven doen. Buitenshuis werken. in elk geval 24 uur. Maar 32 werd mij te veel, wel inclusief de (medische) zorg voor haar en deze blog runnen. Uiteindelijk ben ik voor mijn droom gegaan en heb ik mij volledig op Momambition gestort. En wat is dit heerlijk. Echt hoor. Ik geniet van het thuiswerken, het samenzijn met haar, de spelletjes die we doen maar ook het doelloze tv kijken. Die ene woensdag om de week die we samen zijn met z’n drietjes omdat papa dan zijn “papadag” heeft. I LOVE IT! Ambities en kinderen gaan echt wel samen, geloof me. Vind de juiste balans en Ga ervoor!

Die jaloers is op de band tussen haar en haar vader

En nu klinkt jaloers heel gemeen. Zo bedoel ik dat niet. Ik vind het namelijk prachtig om te zien, maar het kan soms ook een irritatie factor zijn. Voorbeeld: iedere ochtend als ik haar slaapkamer deur open zegt ze : “Papa thuis?” in plaats van; Goedemorgen mama! En dat is dan ook wat ik tegen d’r zeg. Nu hoor ik van man dat als ik weg ben en hij is thuis met haar, het juist precies andersom is. Maar ja, dat zie en hoor je dan niet hahah! Toch vind ik het ook heel mooi, ik ben zelf zonder vader opgegroeid en ben heel erg blij dat zij in gezin opgroeit met beide ouders. Mijn moeder is een toppertje hoor, dat even terzijde. Maar wat je zelf niet hebt gehad én wat je dan miste, wil je juist wél aan je kind(eren) meegeven toch?

Ik ben zo'n moeder die mamablog

Ik ben zo’n moeder die uit haar slof schiet, maar nooit slaat!

Ik schiet wel eens uit mijn slof als ze weer eens stront vervelend is en mijn lontje veel te kort is door slaapgebrek, werkdruk of gewoon omdat ik ongesteld moet worden. Ieder mens heeft haar grenzen en worden die overschreven dan reageer je dat af op de liefste mensen in je omgeving. In dit geval of man of dochter. Maar slaan doen we hier niet aan. Een tik over de vingers? Hebben we welgeteld misschien 5x gedaan nu? Ons motto hierin is dat je meer in een kind slaat dan eruit. Wil ze niet eten ‘s avonds. Prima. Dan niet. Your loss, slaap lekker Leia! Corrigeren doen we wel, ze moet uiteraard haar grenzen weten. Maar dat is meer de tonatie die wij inzetten of even stevig bij de arm pakken. Gaat het echt mis dan mag ze op de kruk gaan zitten in de hoek. Net zolang tot ze sorry kan zeggen en weer vriendjes kan worden.

Ik ben zo’n moeder die houdt van geordend speelgoed

Ja heus, in van die doorzichtige bakken en alles, maar dan ook echt alles gesorteerd. Ode aan onze IKEA Besta kasten waar deze bakken dan weer perfect in passen. We hebben ze voor de categorieen : knutselen, kleien, losse keuken meuk, Duplo, dokters spullen, en andere losse rommel. Ze mag kiezen waar ze mee wilt spelen, maar als ze erop uitgekeken is, moet ze het eerst opruimen voor ze een andere bak mag pakken. Anders word ik gewoon gillend en blijf ik bezig met puinruimen, dan kan ik dus niet deze hersenspinsels met jullie en dan vergaat de wereld. Snap je wel toch?!

Ik ben vooral een moeder die onvoorwaardelijk van haar kind houdt.

Maar uiteindelijk ben ik zo’n moeder die onvoorwaardelijk veel van haar kind houdt. Bang is om haar kwijt te raken en hoopt haar de juiste handvaten mee te geven in het leven. Dat niets je wordt aangereikt en je overal knetter hard voor moet vechten. Maar ook wil ik haar leren dat wanneer ze eenmaal haar doel bereikt, ze ook trots moet zijn op zichzelf, het moet beseffen wat ze heeft neergezet. Ik ben zo’n moeder die probeert het onderste uit de kan te trekken, voor haar kind, haar man en haar gezin. En ja ik ben zo’n moeder die zichzelf met enige regelmaat voorbij loopt, maar met liefde. Zoveel liefde. Pure liefde. En nu klaar met die zoetsappigheid want ik ben zo’n moeder die een droogkloot is. Wist je wel he?!

Ik tag heel rebels ff lekker niemand. Wil je hem invullen? Dan wens ik je succes met broeden en laat het ff weten zodat ik je antwoorden kan lezen. Ohja en tag dan ook de bedenker van deze challenge ff; Marjo.

Wat voor moeder ben jij?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.