Momlife in quotes | 5 favoriete quotes over het moederschap

Ik ben echt een sucker for quotes. En voor lovesongs trouwens. Maar quotes dus, korte tekstjes die me op een bepaalde manier raken. Die me aan het lachen maken, die me aan het denken zetten, waarin ik mezelf herken of die gewoon op een andere manier heel erg raak zijn. En love it or hate it, ik ben zo’n kneus die in huis allemaal quotes heeft hangen. Op last van le husband zijn er ook al weer heel veel weg, maar toch, er hangt nog genoeg #sorrynotsorry
Mijn favoriete quote die hier aan de muur hangt:

Sometimes I am awesome and sometimes I just suck bigtime

True story zullen we maar zeggen.

Momlife

Sinds ik moeder ben, heb ik het gevoel constant achter de feiten aan te lopen. Steeds wanneer ik denk; yess, I got this babe! Kom ik bedrogen uit….. De dynamiek van het moederschap is een raadsel voor me en in plaats van go with the flow, is het op de meeste momenten meer iets van  ‘wtf did just happen?’

Aan de andere kant; momlife is the best life. Echt hoor, ik voel me elke dag zo blessed met mijn heerlijke bende van ellende. En hoe leuk is ‘t, vind ik zelf dan, om middels quotes te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Best een geruststellende gedachte ook.

Moederschap aan de hand van quotes

Ik heb een aantal favoriete quotes met betrekking tot het moederschap, lezen jullie mee?

  1. To be honest, I am just winging it. Life, motherhood, my eyeliner. Everything.

De grote improvisatieshow, zo voelt het leven gewoon heel vaak. Niet dat ik me niet voorbereid of er niet bewust mee bezig ben, maar alles loopt altijd anders dan gepland. Het leven met kinderen is veranderlijk, mijn plannen voor de toekomst of voor de volgende dag veranderen nog sneller dan het weer. Is niet erg, maar improviseren is het toverwoord. Wat betreft het moederschap; moeders weten niet alles. Dat is een feit, maar voor mijn kinderen is het prettig en een veilig idee om te denken dat mama alles weet.100 vragen per dag, ik geef gewoon antwoord, just winging it!
Eyeliner, hahah, ik ben slecht met make up, maar wil er wel fatsoenlijk uitzien. Weinig tijd, weinig interesse, weinig verstand ervan maken dit tot een best wel onmogelijke opgave, dus ook hier bluf ik me gewoon doorheen. Lang leve de youtube make up tutorials :-)

2. Good moms have sticky floors, messy kitchens, laundry piles, dirty ovens and happy kids.

Ik ga er dus vanuit dat iemand deze heeft bedacht, omdat het ook daadwerkelijk zo is. Niet dat ik mezelf nou per se een goede moeder vind (zie bovenstaande), maar verder klopt deze gewoon helemaal. Feest der herkenning. Ik ben een waardeloze huisvrouw en ik doe echt wel mijn best, maar het lukt maar matig. Ik pak de dweil wanneer ik denk; hmz.. het plakt een beetje. Koken vind ik wel leuk, dus dat doe ik vaak! Met als resultaat dat de keuken eruit ziet als een warzone. En de was.. Don’t even get me started. De eerste twee jaar van onze relatie, wist ik serieus niet eens hoe de wasmachine werkte. Manlief vond dat ik het toch een keer moest leren, maar het is nog steeds niet mijn hobby.

3. I don’t have a “9-5”. I have a “when I open my eyes to when I close my eyes”.

Vond ik het leven vroegah best wel zwaar, elke moeder kan dit beamen; het was peanuts in vergelijking met het moederschap. Wanneer de kids wakker zijn, ben je zelf ook wakker, en vooral de eerste 5 jaar kan dat best vroeg zijn. En met kids ben je altijd alert/is er altijd wel wat. Van poep tot in de nek, tot gummetjes in de neus, tot likken aan de luchtverfrisser… En wanneer je ‘s avonds op de bank neerploft ben je moe, maar nog niet klaar. De dag moet doorgenomen worden met de papa van het gespuis en ook de volgende dag moet nog even gecheckt en gedubbelcheckt worden. Heerlijk, onder het genot van een kopje koffie of wijn, totdat er eentje een nachtmerrie heeft. Of een natte broek. Of met een beetje geluk, beide.

4. You can be a mess and still be a good mom. We are allowed to be both.

Vroeger draaide mijn leven om mij. En dat was prima. Ik ben niet het type dat zich de kaas van het brood laat eten en ik wil wat ik wil. Tel daarbij op dat ik het enige meisje was in huis en dus redelijk verwend.. Et voila, een beetje divagedrag is mij niet vreemd. Well, try that in een huishouden met vier kids. Werkt niet! Ik ben al blij als ik kan plassen in peace (lees alleen). Dankzij mijn kinderen heb ik een kant van mezelf leren kennen waarvan ik niet wist dat ik ‘m had; namelijk dat ik in staat ben om het belang van iemand anders boven dat van mezelf kan stellen. De wereld kan vergaan, het geluk, het welzijn en de veiligheid van mijn kids gaat boven alles.

5. Don’t compare yourself to other mothers. We are all losing our shit….Some women just hide it better than others.

Een beetje vrouw-eigen misschien, maar het is ons niet vreemd om met lichte afgunst naar andere moeders te kijken. ‘Zij ziet er altijd zo goed uit’, ‘zij is zo relaxed’, ‘zij werkt niet dus dat is veel makkelijker’, ‘zij heeft een rijke man en een nanny’, ‘waarom eet haar kind wel groente en die van mij niet’, and so on.. En social media versterkt dit alleen maar. Maar niemands leven is perfect en elke vrouw, elke moeder heeft haar eigen struggles. Laten we elkaar iets meer steunen in plaats van elkaar te veroordelen of beoordelen. Ook de sterkste vrouwen vallen…

Liefs Miryam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.