In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur

We lijken allemaal geen genoeg te kunnen krijgen van de stoere industriële woonstijl. En, eerlijk is eerlijk: what’s not to love? Een industrieel interieur brengt een stoere sfeer aan je woning en is perfect te combineren met andere woonstijlen

Een vernieuwend, industrieel interieur in 5 stappen:

Vandaag leg ik uit hoe je in slechts 5 stappen een vernieuwend, industrieel interieur kunt creëren zonder meteen veel geld uit te hoeven geven.

Stap 1 : Vernieuw je inrichting met industriële verlichting

In de meeste woningen hangt er al jaren een mooie industriële hanglamp boven de eettafel die meteen een robuuste uitstraling geeft. Die robuuste uitstraling komt omdat de industriële lampen, ook wel fabriekslampen genoemd, gemaakt zijn van staal of metaal. Industriële verlichting stopt niet perse bij een hanglamp. Tegenwoordig zijn er ook staande lampen, wandlampen of bureaulampen te vinden voor een vernieuwend industrieel interieur.

In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp
bron: Unsplash.com

Stap 2 :  Vernieuw je interieur met industriële muren

Baksteen is eigenlijk niet weg te denken bij een industrieel interieur. Bij een industrieel pand zoals een fabriek denk je al snel aan grove, bakstenen muren. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om een stoere bakstenen muur te plaatsen, maar dit is niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er ook andere, goedkopere, alternatieven zoals het gebruik van behang met een bakstenen motief. Ook behang met een betonlook is een hele goede optie om je interieur om te toveren naar een industriële look.

momambition woonblog In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp industriele muur beton muur
bron: Unsplash.com

Stap 3: Plaats een stoere kast of dressoir

Industriële dressoirs of kasten zijn meestal gemaakt van staal of metaal, waarmee soms nog een combinatie met hout of betonlook wordt gemaakt. Wat ik fijn vind aan een industriële kast is dat dit meubelstuk eigenlijk overal te gebruiken is. Plaats een industrieel dressoir in de eetkamer, woonkamer of zelfs in de slaapkamer en hij vindt altijd een plek. Ook voor de in hal zijn diverse industriële kasten te verkrijgen waarmee je alle kanten op kunt. Denk aan de lockerkasten om je jassen weg te hangen. Vaak hebben industriële kasten ook wieltjes waardoor de kast makkelijk verrijdbaar is.

momambition woonblog In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp industrieel dressoir

Stap 4: Gebruik verschillende materialen om een industrieel interieur te creëren.

METAAL

Het gebruik van metaal is heel erg typerend voor een industrieel interieur en hierbij kun je het zo stoer en groots maken als je zelf wilt. Denk aan een oude lockerkast of een metalen plaat aan de muur. Tafels worden tegenwoordig vaak ook met metalen onderstellen geproduceerd waarmee je een instant industriële inrichting kunt creëren.

Ben je meer van de subtiele aanpak? Kies dan voor stalen accenten door te kiezen voor metalen nachtkastjes of metalen krukken.

momambition woonblog In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur industriele lamp industrieel krukken barkruk
bron: Unsplash.com

LEER EN PU

Leer is een van de weinige materialen die eigenlijk in elke stijl goed past, in een industriële setting komt het vooral heel goed tot zijn recht. Leer heeft namelijk niet alleen een stoer, maar ook een vintage karakter. Vooral wanneer je leer gaat combineren met harde materialen zoals steen, beton of metaal krijg je de perfecte industriële sfeer in je woning.

Ter inspiratie: Leren plankdragers, (nep) leren kussens, leren handgrepen op een kast die je al had, leren plantenbak dragers, leren kaarsenstanders etc.

BETON

Beton is tegenwoordig niet meer weg te denken in een industrieel interieur. Het geeft je woning een natuurlijke, sombere en stoere uitstraling. Wanneer je beton combineert met levende materialen zoals leer of touw, breng je meteen weer wat warmte in je interieur.

Ter inspiratie: een betonnen hanglamp met touw, een wand in betonlook of een betonnen vloer is perfect voor een industrieel interieur.

momambition woonblog In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur slaapkamer pinterest
bron: unsplash.com

HOUT

Hout brengt in een industrieel interieur meteen warmte en het zorgt ervoor dat je interieur tot leven komt. Je kunt hier zo groot of zo klein mee werken als je zelf wilt.

Ter inspiratie: plaats steigerhouten planken boven op je tv-meubel, zet als accessoire houten kandelaars neer of kies voor een boomstamtafel op metalen poten. Met hout kun je nooit verkeerd gaan in een industrieel interieur.

Stap 5 : Maak een industrieel interieur af met accessoires 

Mensen vinden een industrieel interieur soms wat somber en ongezellig over komen, maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn! Met een paar simpele accessoires voeg je al snel wat warmte toe aan de ruimte. Denk hierbij aan kleden aan de muur of kussens op de bank in een warme kleur zoals groen. Ook kun je warmte toevoegen aan door gebruik te maken van fijne, zachte materialen zoals een koeienhuid op de vloer of een schapenvacht over een fauteuil heen.

Ben jij ook zo dol op industriële interieurs? Welke acties heb jij ondernomen om je industriële interieur te vernieuwen? Laat het ons weten in de reacties en tot een volgende keer!

Liefs, Cassandra

momambition woonblog In 5 stappen naar een vernieuwend, industrieel interieur slaapkamer pinterest

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.