3x Inspiratie voor een echte verwendag voor moeders

Moeder zijn is prachtig. Hierdoor hebben veel vrouwen het gevoel dat het niet geoorloofd is om te klagen. Als je zo’n wonder in je schoot hebt gekregen, dan mag je toch enkel dankbaar zijn? Natuurlijk. Maar er zullen ook dagen zijn dat het gewoon ontzettend zwaar is. Iedere moeder ervaart dagen dat het huilen haar nader staat dan het lachen. Dat ze de dag op goed geluk doorkomt. Dat ze moet vechten tegen de tranen op het toilet of bij thuiskomst van haar partner onder de douche springt om even van het lawaai te ontkomen. 

Het ouderschap is gewoon zwaar. En voor moeders vaak nog nét een beetje meer. Zij zijn nog altijd vaak hoofdverantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen (gelukkig niet overal!) en daarnaast wordt tegenwoordig ook nog vaak van ze geëist dat ze werken. Al die ballen in de lucht houden lijkt soms bijna onmogelijk. Daarom wordt het hoog tijd om meer moeders in het zonnetje te zetten en een échte verwendag te realiseren. Dit kan je doen voor jouw mede-mama’s, maar ook gewoon voor jezelf. Benieuwd hoe je dit aan moet pakken? Wij zetten een aantal leuke ideeën op een rijtje. 

Beautydagje 

De meeste vrouwen vinden het heerlijk om extra aandacht te besteden aan hun uiterlijk. Maar sinds het ouderschap komt hier vaak niet zo veel meer van. Je bent vaak al blij dat de kinderen op tijd bij de opvang of op school zijn. Ook nog iets aan huidverzorging doen of je haar extra verzorgen? Nee, laat dat maar zitten. Zonde, want dat je moeder bent, betekent natuurlijk niet dat je jezelf volledig moet wegcijferen. Daarom hoog tijd voor een beautydagje? 

Schaf allemaal heerlijke verzorgingsproducten aan. Kies wel voor kwaliteit, want de kans is groot dat je huid nu wel wat extra aandacht kan gebruiken. Met de producten van La Roche Posay weet je je huid direct de aandacht te geven die het verdient. Nodig een paar mede-mama’s/vriendinnen uit en geniet samen van een heerlijk dagje tutten. Dat geeft pas energie! 

Een blije mama is goud waard

Een dagje niets doen 

Wie zegt dat je altijd geld moet uitgeven voor een heerlijke verwendag? Soms is het als moeder al heerlijk om gewoon even helemaal niets te hoeven. Even niet volledig aan hoeft te staan, maar gewoon ongegeneerd op de bank kan liggen met een zak chips. Schroom je dan ook zeker niet om de kinderen een keer een dagje naar opa en oma te brengen. Of ze naar de opvang te brengen en zelf een dagje vrij van het werk te nemen. Een dagje niets doen is vaak precies wat je weer nodig hebt om op te laden en weer vol energie verder te gaan. Onthoud goed: een blije mama is goud waard. Dat merken jouw kinderen ook. 

wellness dag aan huis verwendag voor moeders

Naar de sauna 

De sauna is natuurlijk dé ultieme plek om even heerlijk te ontspannen. Na een dagje sauna voel je je zo rozig dat je de komende dagen alles kunt hebben van je kinderen. Boek ook nog eens een extra massage en ga samen met een vriendin voor gezellige praat. Dat noemen we pas een échte verwendag. 

Wil je het nog nét iets beter maken? Boek dan een hotel in de buurt van het wellness-centrum en ga na een dagje wellness lekker uit eten en daar slapen. Zo geniet je niet alleen van een heerlijk dagje niets doen, maar hoef je zelfs ’s nachts niet meer aan te staan voor de kinderen! Dat wordt pas opladen geblazen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.