Eerste vakanties voor zomer 2022 geboekt

Uit diverse online peilingen blijkt dat veel Nederlandse huishoudens zoeken naar vakanties in het buitenland voor de komende zomer. Onder meer de Azoren, maar ook eilanden als Tenerife en Madeira zijn hierbij in trek. Het is in lijn met wat reisorganisaties afgelopen herfstvakantie zagen. Veel Nederlanders grepen hun kans om het beperkte aantal zomerse dagen in de afgelopen zomer goed te maken met een reis naar Zuid-Europa. Luchthaven Schiphol meldde rond de herfstvakantie al naar schatting zo’n twee tot drie miljoen reizigers te zullen ontvangen in deze vakantieperiode. Dat zal de komende zomer 2022 niet anders zijn, als we afgaan op de resultaten van online peilingen. 

Garantie op zon voornaamste reden om naar Zuid-Europa te reizen 

Nagenoeg een garantie op mooi weer is voor veel mensen reden om naar Zuid-Europese bestemmingen af te reizen. Naast de eerder genoemde gebieden en plaatsen zijn ook steden als Faro, Madrid en bijvoorbeeld Barcelona in trek. Naast het mooie weer vind je er diverse fraaie accommodaties, zijn deze steden zowel met de auto als met het vliegtuig goed te bereiken en vind je er heerlijk eten. Dé ingrediënten voor een ontspannen vakantie! Doordat het in Spanje en Portugal vrijwel het hele jaar aangenaam warm is, kun je hier ook al in het voorjaar terecht. In de wintermaanden is het er iets koeler. Malta met kinderen is ook een goed idee.

Eerste vakanties voor zomer 2022 geboekt momambition mamablog voor ondernemende moeders

Gezinnen snakken naar buitenlandse vakanties 

Veel Nederlandse gezinnen besloten de afgelopen twee zomervakanties in eigen land te blijven. De voornaamste reden hiervoor is het feit, dat met name kinderen vaak niet volledig gevaccineerd waren. Daar waar zij wel een negatieve test moeten laten zien, als ze met het vliegtuig naar het buitenland reizen. Inmiddels zijn ook veel tieners tweemaal gevaccineerd, wanneer zij dit willen. Het maakt een vakantie in het buitenland eenvoudiger en veiliger. De kans dat men in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt is veel kleiner. Overigens wordt aangeraden om voor vertrek uit te zoeken welke dekking een verzekeraar biedt. Mogelijk worden niet alle kosten vergoed bij een behandeling in het ziekenhuis. 

Nederlandse zomer viel tegen in 2021 

Vertrouwen op een mooie Nederlandse zomer kan men niet. Dit bleek ook afgelopen zomerperiode, toen het aantal dagen met zomers weer beperkt bleef. In vergelijking met een jaar eerder, kende de zomer van 2021 de helft van het aantal zomerse dagen. In 2020 waren het er negen, dit jaar slechts vier in juli. Men ziet een dag waarop het minimaal 25 graden Celsius wordt als een zomerse dag. Daarnaast regende het veel meer en vooral heviger dan eerdere jaren het geval was. We herinneren ons de beelden uit Limburg nog. Om te voorkomen dat men volgend jaar opnieuw weinig zon ziet, worden er nu al vakanties voor de zomer van 2022 geboekt. 

One thought on “Eerste vakanties voor zomer 2022 geboekt

  • Anita te Gussinklo says:

    Nou ik weet het nog niet hoor, ik zie het er van komen dat we in 2022 ook gewoon weer in Nederland blijven, ik durf het in ieder geval nog niet aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.