Malta met kinderen, een heerlijke strandvakantie!

Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl is een echte reiziger. Samen met het gezin bezoekt zij de mooiste plekken in de wereld. Voor momambition.nl schreef zij deze fijne gastblog over een heerlijke vakantie naar Malta met kinderen ; ben jij al eens naar deze mooie strandbestemming geweest?

Reizen is wat ik het liefste doe en altijd heb gedaan. Zodra mijn man en ik elkaar leerden kennen heb ik hem ook besmet met het reisvirus en al gauw maakten we de mooiste reizen samen. Onze eerste verre reis was die met de Trans Mongolië Express, maar meer bestemmingen volgden, tot we in 2007 voor lange tijd naar Zuid-Oost Azië en het Midden-Oosten vertrokken. In 2012 kwam er een kleine reiziger bij en in 2014 werd ons gezin uitgebreid met nog een meisje. Nu reizen we samen en we hebben al heel wat van de wereld gezien. Verre bestemmingen als Zuid-Afrika, India en Sri Lanka, maar ook dichter bij huis.

strandvakantie met kinderen Malta Momambition.nl

Een echte vakantie op z’n tijd: heerlijk!

Voor ons is reizen echt iets anders dan vakantie en zo nu en dan is het echt tijd voor een zalig weekje op één plek, met een zonnetje en een strand erbij, een echte vakantie. Malta is ons heel goed bevallen en we hebben daar een heerlijke week gehad. We zijn zeker niet alleen op het strand geweest en hebben ook het de rest van Malta en buureiland Gozo verkend. Valletta, de hoofdstad van Malta zelf, was een enorme verrassing, net als het Middeleeuwse stadje Medina. Maar naast die culturele bezienswaardigheden zijn we ook bijna elke dag wel even op het strand geweest en soms zelfs wel wat langer dan even. Voor onze meiden was het strand waarschijnlijk het hoogtepunt van de vakantie.

Stranden op Malta

Malta is niet bepaald de eerste plek waar mensen aan denken als ze een strandvakantie willen houden met kinderen, maar wij vonden een aantal stranden toch zeker de moeite waard. De meeste mensen logeren op Malta aan de Oostkust, in één van de bruisende plaatsen vlakbij Valletta, maar de mooiste stranden van het eiland vind je juist aan de andere kant. Nou is Malta niet heel groot, dus zeker als je een auto huurt ben je al gauw op welke plek dan ook op het eiland. Perfect als je met kids naar Malta gaat. Toch vonden wij het erg fijn om juist dichtbij die mooiste stranden te overnachten.

Van Noord naar Zuid vind je hier op loopafstand van elkaar: Golden Bay, Tuffieha Bay en Gnejna Bay. Aan die laatste baai zijn eigenlijk 2 stranden, omdat de baai wat bochtig is, maar één van de 2 strandjes is erg lastig te bereiken. Toch zou ik zeker aanraden er minstens één keer een kijkje te gaan nemen, want het Noordelijkste strand aan Gnejna Bay is, volgens mij, echt het allermooiste strand op heel Malta.

Helemaal in het Noorden van Malta zijn ook nog een paar strandjes te vinden die heerlijk zijn, maar een nadeel is wel dat het nogal ver van alles is. Armier beach en Little Armier beach liggen wederom op loopafstand van elkaar en hebben beiden kraakhelder water en een langzaam aflopend zandstrand. Heel fijn!

Gnejna Bay Malta momambition.nl

Comino en the Blue Lagoon

Wie op Malta is kan een dagtrip naar Comino, het kleine eilandje ernaast, eigenlijk niet overslaan. Voor ons was de Blue Lagoon op Comino echt één van de fijnste plekken van deze vakantie.

Je vaart met één van de maatschappijtjes aan de Noordkant van Malta in een kwartier naar de overkant, waar je het meest blauwe water ziet dat je jezelf maar kan voorstellen. Een echt strand heb je hier niet, dus neem voor de kinderen iets mee waar ze een beetje zacht op kunnen liggen. Het gebrek aan strand maken het uitzicht en het heldere water meer dan goed.

Ben je na een paar uurtjes toch uitgekeken op de Blue Lagoon, of wordt het jou en de kids te druk? Dan is het leuk om het eilandje over te steken naar Santa Maria Bay, waar het altijd een stuk rustiger is en het water minstens zo helder (maar wel iets minder blauw).

Tuffieha-beach malta momambition.nl

Ook Gozo heeft schitterende stranden

Zelf zijn we slechts voor een dag naar Gozo gegaan, waar je in een huurauto prima de highlights kan zien in die tijd. Blijf je er ook een nachtje? Dan heb je wel wat meer rust en kan je ook de minder bekende plekjes bezoeken. Wij vonden op Gozo ook 2 erg mooie stranden, die je zeker niet mag overslaan als je er bent. Het meest bekende strand op Gozo is Ramla Bay, een goudkleurig strand met prachtige vegetatie omgeven. Het fijne zand is perfect om heerlijk te ontspannen en veel mensen komen hier van de zonsondergang genieten.

Een stukje verder naar het Noorden is een veel minder bekend strandje, waar je vrijwel zeker in alle rust kan genieten van de natuur en het heerlijke water. Wied-il-Ghasri is eigenlijk een soort van lange zeearm, die in de rotsen is uitgesleten en uitkomt op een klein keienstrandje. Het water is onwaarschijnlijk helder en de zee altijd kalm. Een prima plek voor een frisse duik en misschien een lichte (zelf meegebrachte) lunch.

Santa-Maria-Bay Malta momambition.nl

Malta dus zeker ook prima als strandbestemming met kinderen

Je ziet: al met al genoeg keus voor wie een vakantie Malta met het gezin wil bezoeken als strandbestemming. En tussendoor hoeven jij en de kids zich zeker niet te vervelen, want er is genoeg te doen en te zien op dit zonnige eiland in de Middellandse zee. Je kan jezelf hier zeker een week goed vermaken, helemaal als je het combineert met Gozo. Voor ons gezin was Malta de perfecte plek om écht vakantie te combineren met mooie bezienswaardigheden en kan het iedereen van harte aanbevelen.

lees ook:

One thought on “Malta met kinderen, een heerlijke strandvakantie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.