Welk mobiel abonnement past bij je kind?

Een smartphone is haast onmisbaar geworden in het digitale tijdperk waarin we ons nu bevinden. De kinderen hebben dit ook opgepikt, en vanaf jongs af aan weten ze al snel hoe ze spelletjes kunnen spelen op de mobiele telefoons. Naarmate ze ouder worden wordt het hebben van een eigen smartphone steeds belangrijker. Maar welk mobiel abonnement past bij je kind? Waar kies je voor? 

Ga je voor sim only, of een prepaid simkaart? Of kies je toch voor een bundel inclusief toestel? Hieronder vind je de meest voorkomende mogelijkheden om jouw keuze makkelijker te maken.

Meest veilige keuze: Prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. Een simkaart waarbij je vooraf betaald voor je tegoed. Is het tegoed op, dan dien je het weer aan te vullen met een tegoedkaart. Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat wanneer je er geen gebruik van maakt, je ook geen kosten hebt. Daar staat tegenover dat wanneer het tegoed op is, je niet zelf meer kan bellen tot er opgewaardeerd is.

Wanneer je kind niet veel gebruik maakt van een telefoon is het een goede eerste stap om voor een prepaid simkaart te gaan in combinatie met een los (refurbished) toestel. Op deze manier leer je je kind om verstandig om te gaan met het tegoed. Ook geef je het kind het vertrouwen van een eerste eigen telefoon, zonder met onverwachtse kosten opgezadeld te worden. Maar wat is dan het verschil tussen sim only en prepaid?

Sim only abonnement

Als vervolgstap is een sim only abonnement een goede keuze. Maar ook als eerste abonnement is het zeker de moeite waard om over na te denken. Wanneer je kiest voor een sim only abonnement kun je namelijk zelf je bundel kiezen. Zo kun je een abonnement kiezen die perfect aansluit op de wensen van je kind. De kosten zijn relatief laag waardoor je kids het soms zelf kunnen betalen. Ook is een abonnement bij Simyo Maandelijks Opzegbaar. Hierdoor is het mogelijk om tussentijds het abonnement aan te passen, zowel naar boven als naar beneden.

Kiezen voor sim only brengt ook andere voordelen met zich mee. Omdat het op abonnement basis is, kun je in veel gevallen altijd je verbruik inzien. Ook ben je er als ouder zeker van dat je kind je altijd kan bereiken indien nodig, mits de mobiele telefoon niet leeg is door al het spelletjes spelen natuurlijk.

Welk mobiel abonnement past bij je kind?

Minst Veilige keuze: Abonnement met Telefoon

Het lijkt een logische keuze om voor een abonnement inclusief telefoon te gaan. Zo heb je een alles in één pakket en hoeft er geen los toestel aangeschaft te worden. Het grote voordeel is dan ook dat je alle maandelijkse kosten overzichtelijk hebt. Omdat je wel maandelijks betaald voor de smartphone, ligt het maandbedrag bij deze abonnementen natuurlijk wel een stuk hoger én in de vorm van een lening met bkr-registratie.

Het is belangrijk om goed na te denken of dit abonnement bij je kind past. In de meeste gevallen zit je hier namelijk twee jaar aan vast. Kies je voor een abonnement van een jaar dan moet er vaak alsnog bijbetaald worden voor het toestel. Deze abonnementsvorm is voor kinderen vaak zelf niet te betalen. Wanneer je hiermee begint zal je kind ook minder snel zelf de waarde inzien van het toestel en dataverbruik. De trend van elk jaar een nieuw abonnement met nieuwe smartphone zal dan snel als normaal beschouwd worden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.