Dit zijn de beste apps voor bloggers

Als blogger/ondernemer gebruik ik best wel veel apps op mijn telefoon. Een aantal van deze apps gebruik ik dan ook dagelijks. Zo heb ik apps die mij helpen met het bewerken van mijn foto’s, apps die ik gebruik voor het registreren van mijn uren, maar ook om artikelen te schrijven wanneer ik onderweg ben. Wil jij graag starten met een blog en ben je benieuwd naar de beste apps voor bloggers? Lees dan snel verder.

Welke smartphone ik als blogger gebruik: iPhone 11

Toen ik mijn zakelijke abonnement weer kon verlengen moest ik toch even nadenken: weer een Android toestel (stuk goedkoper) of een iPhone 11 kopen? Een aantal jaren geleden maakte ik namelijk de overstap van iPhone naar Android. En wat had ik achteraf een spijt. Apps zoals die voor mijn FitBit deden hun werk niet of zeer omslachtig op mijn Huawei wat zorgde voor enorme frustraties.

Daarnaast ben ik gewoon dol op de filters van iPhone zelf. Met name de filter “dramatisch”, want dat kan ik ook zo lekker zijn, is een groot favoriet. Ik ben gewoon een Apple fan-girl en heel erg happy dat alles weer werkt zoals ik dat wil. #controlefreak.

Statistieken en bereik bijhouden: Google Analytics

Kosten: Gratis
Geschikt voor: iPhone en Android

Een beetje blogger heeft haar blog gekoppeld aan Google Analytics om zo de statistieken en het bereik rondom het blog bij te houden. De app van Google Analytics is dan echt onmisbaar. Je kunt hier de real-time bezoekers in bekijken, hoevaak bepaalde pagina’s worden bekeken, hoeveel bezoekers er online zijn en waar ze vandaan komen.

Productiviteit en planning: Trello

Kosten: Gratis
Geschikt voor: iPhone en Android

Trello is echt een geweldig programma. Met deze app maak je borden aan voor bijvoorbeeld je blog. In een bord zet ik vervolgens mijn blogpost ideeën, een takenlijst of een opdracht. Deze borden kan ik vervolgens weer delen met bijvoorbeeld een opdrachtgever.

Ter voorbeeld: ik krijg van organisatie X de opdracht om een artikel te schrijven over het gebruik van mobiele telefonie bij kinderen.

Voor dit artikel moet ik niet alleen tekst schrijven, maar er moeten ook foto’s bij, een Pinterest afbeelding en hij moet aan bepaalde voorwaarden van de klant voldoen. De opdracht opschrijving plaats ik in het bord en daar hang ik dan vervolgens weer taken aan:

  • insteek artikel bedenken
  • research onderwerp + bronnen verzamelen,
  • tekst schrijven a 600 woorden inclusief links,
  • foto’s maken én bewerken voor blogpost
  • pinterestafbeelding ontwerpen en verwerken in blogpost,
  • preview artikel insturen ter goedkeuring,
  • na goedkeuring: artikel inplannen,
  • social media posts inplannen,
  • Na publicatie: factuur sturen

overzicht trello app desktop

Urenregistratie : Harvest

Kosten: Gratis, maar heeft ook een pro versie (betaald).
Geschikt voor: iPhone, Android en Desktop.

Wanneer je blog je bedrijf is (of wanneer je met een uurtarief werkt), is het handig om je uren te registreren: levert weer belastingvoordeel op. Met de app Harvest kan je dus je uren bijhouden. Met de gratis versie kun je twee projecten aanmaken voor één persoon. Met Harvest Pro kan dit ongelimiteerd. Echter heb je de pro versie echt niet nodig.

Designen & Branding : Canva (for work)

Kosten: Gratis, maar heeft ook een premium functie.
Geschikt voor: iPhone, Android en Desktop.

Met Canva kun je de meest práchtigste plaatjes maken om je blogposts mooi te maken, maar ook ter promotie op social media kanalen (denk aan Pinterest afbeeldingen). Mijn logo’s van interiorqueen en momambition heb ik bijvoorbeeld ook in dit programma gemaakt. Mocht je deze tool nog niet kennen, snel kijken want het is echt een onmisbaar programma. Het fijne is dat deze tool gratis is, maar hij heeft ook een premium functie.

Na jaren gratis gebruik, ben ik inmiddels (al twee jaar) wel overgestapt naar de premium versie van Canva.

Premium-functionaliteiten van Canva

Met de premium-versie (ook wel Canva for Work) kun je in een paar klikken van één mooi plaatje diverse varianten maken. Denk bijvoorbeeld eentje voor op Instagram, een Insta story, een LinkedIn-plaatje, een Pinterest-graphic, Pinterest Pin plaatje etc. Je hoeft her en der alleen nog maar een beetje te tweaken, en je bent klaar. Daarnaast kun je een eigen brand kit aanmaken (en opslaan) met daarin de kleuren van jouw bedrijf en/of merk, je lettertype, logo etc. voor mij erg prettig want zo heb ik 2 branding kits aangemaakt waardoor ik de kleurcodes nooit meer handmatig hoef ik te voeren: voor interiorqueen en momambition .

Afbeeldingen animeren met Canva

En als laatste: met Canva for Work kun je tegenwoordig je afbeeldingen animeren! Je maakt een plaatje naar wens en bij het downloaden/publiceren van de afbeeling kies je voor file type: “animation (mp4/gif)”. In Canva kun je uit diverse animatiestijlen kiezen, in de preview zie je meteen het effect.

Wanneer je kiest voor een mp4, dan kun je de gemaakte animatie bijvoorbeeld gebruiken voor je Instagram stories of feed. Een animated gif is o.a. te gebruiken Facebook en in je blogposts. Kijk maar naar de afbeelding hieronder: Gaaf toch?

Fotografie: Adobe Lightroom

Kosten: Gratis,
Geschikt voor: iPhone en Android

Hoewel ik best goed uit de voeten kan met de iPhoto functie van mijn iPhone 11, ik hou zoals eerder gezegd van de dramatische filter, heb ik ook een andere fotobewerkingsapp op mijn telefoon staan.

Adobe Lightroom is een hele fijne app die ik niet alleen op mijn telefoon, maar ook mijn iMac gebruik om foto’s net even die extra touch te geven. Het fijne is dat je inmiddels online presets kunt kopen waardoor je niets meer hoeft in te stellen. Je kopieert simpelweg de instellen van deze preset foto en plakt hem op je eigen foto. Voilà, je hebt een prachtige filter voor een consistente feed op Instagram of in je blog posts.

Retoucheren van foto’s doe ik eigenlijk niet. Ik ben nuchter en houdt van puur zoals het is. Dus die ene pukkel blijft gewoon. Geven we een naam en alles.

iScanner

Kosten: Gratis,
Geschikt voor: iPhone en Android

Het komt regelmatig voor dat ik iets moet inscannen. Niet alleen als blogger, maar ook privé. De iScanner app is de perfecte om bestanden zoals een ID-Kaart of paspoort in te scannen en te converteren naar bijvoorbeeld een pdf-bestand. Vanuit deze app kun je dit bestand ook meteen mailen naar bijvoorbeeld een opdrachtgever.

Social media apps (10 x duh!)

Kosten: Gratis, Voor sommige functies moet je bijbetalen.
Geschikt voor: iPhone en Android

Oké, best voor de hand liggend, maar wie als blogger geen social media apps op zijn telefoon heeft, mist echt wat. Social media is uiteraard een must om de artikelen van je blog én jezelf onder de aandacht te brengen. Zo heb ik Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest op mijn telefoon staan. De meest gebruikte apps hiervan zijn vooral Instagram, Facebook en Pinterest.

Voor mij zijn dit in elk geval de beste apps voor bloggers. Ben jij blogger en mis jij in dit rijtje een app die voor jou onmisbaar is? Vertel me er alles over in de reacties zodat ik mijn productiviteit nog meer kan verhogen!

One thought on “Dit zijn de beste apps voor bloggers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.