In 5 stappen je kledingkast organiseren

Heb je ooit wezenloos staan staren naar je kast vol kleren om je vervolgens af te vragen wat je nu weer moet aantrekken? Ik heb dat namelijk echt zó vaak! Inmiddels heb ik een bepaalde routine opgebouwd als het op mijn kledingkast organiseren aankomt en die routine wil ik graag met jullie delen. Dus, het is tijd om je garderobe te verslaan en afscheid te nemen van die oude outfits, zodat je plaats kunt maken voor de nieuwe! Want we all love shopping for some new clothes!

Je kledingkast organiseren met 5 simpele stappen

Ik snap het, het opruimen van je kledingkast kan een enorme opgave zijn, maar het kan ook heel bevredigend zijn als je begint met het organiseren van elk gebied in je leven. Dus, als je voor eens en voor altijd bang bent om je kledingkast te ontbloten, volg dan deze tips om je te helpen de taak met gemak aan te pakken:

1. Laat het verleden in het verleden

Heb je een oude bruidsmeisjesjurk die rondhangt in je kast? Ik weet dat ik er ongeveer drie heb! Maar hoe zit het met die lelijke trui die je kocht voor het kerstfeest op je werk? Ik ben wel het type die soms een outfit koopt, het 1x draagt en vervolgens achter in de kast wegmoffel om nooit meer te dragen.

Het zijn deze items die we nooit meer zullen dragen en die eigenlijk geen zin hebben om te houden. Dus als je dat Halloween-kostuum vanaf 2004 nog hebt, is het misschien tijd om het te laten gaan!

2. Stel jezelf de zeer belangrijke vraag:

Ga ik het ooit dragen? Als je lang moet nadenken om het antwoord te krijgen, dan is het een nee. Als je eerste reactie niet is om te springen op de kans om het te dragen, dan moet het gaan! Maar soms zijn er stukken waar we van houden maar niets hebben om mee te dragen. En dat is jammer, want die top hangt achter in je garderobe klaar om gedragen te worden. Maar we zullen het niet weggooien omdat we van plan zijn het ooit te dragen!

Het gaat niet alleen om het bouwen van een kledingkast, maar ook om het bouwen van outfits. Echt je kledingkast organiseren dus. Dus, als je een item uit je kast leuk vindt en er niets mee kunt combineren, begin dan met het kopen van de items om je gewenste outfit te bouwen. En je kunt dit doen door nieuwe neutrale items toe te voegen die overal goed bij passen en je garderobe naar een hoger niveau tillen.

momambition Kledingkast organiseren inrichten

3. Out with the old, in with the new

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om enkele van je meest favoriete stukken los te laten, en soms hoef je niet echt al het oude te ontsleutelen. Na het volgen van de eerste tip, kun je nog wat stukken overhouden die je echt niet kwijt wilt. Maar ze moeten mogelijk worden bijgewerkt. Dit is de perfecte manier om nieuwe items binnen te halen en dus je oude items op te fleuren en ze er zo goed als nieuw te laten uitzien. En dit kan eenvoudig worden gedaan met een paar verstandige accessoires keuzes! Je zult verrast zijn wat een paar accessoires voor jouw outfit kunnen betekenen! Dus, kijk eens naar accessoires en blaas enkele van je oude stukken nieuw leven in.

4. Wissel af tussen seizoenen

Ik heb eigenlijk niet super veel kleding. Ik ben namelijk net weer bezig geweest met mijn kledingkast organiseren. 4 vuilniszakken vol heb ik uit mijn kledingkast geplukt. Maar ook wanneer de winter bijna voorbij is, ruim ik de wintergarderobe op en vervang ik dit voor luchtere stukken voor de lente en zomer. Eind zomer berg ik deze luchtige stukken weer op en komt de wintergarderobe weer te voorschijn. Scheelt je vaak ook veel keuze stress.

Dus als je kledingkast momenteel vol zit met elk seizoen, is het geen wonder dat het een beetje rommelig aanvoelt. Dus, je kledingkast organiseren met de seizoenen! Dit betekent meteen dat je ruimte kunt maken voor een aantal nieuwe stukken die je graag zou willen toevoegen!

Kledingkast organiseren inrichten

5. Focus op de basis

Je kunt nooit fout gaan met je basisstukken, ze zullen je basis zijn voor het bouwen van elke outfit. Dit zijn de stukjes die je niet mag ontsleutelen tenzij ze een beetje oud zijn en moeten worden bijgewerkt. Zolang je deze basis hebt, kun je je kleden voor elke trend die je tegenkomt! En het maakt niet uit of deze items zwart zijn omdat je altijd kleur kunt toevoegen aan je accessoires.

De lente is in aantocht dus je kledingkast organiseren is alvast een fijne klus om te doen. Veel succes! En mocht je nog extra handige tips hebben, let me know!! Liefs Cassandra

9 thoughts on “In 5 stappen je kledingkast organiseren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.