Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek

Wij thuiswerkende ambitieuze moeders maken nogal wat uurtjes op ons eigen thuiskantoortje en een kantoor is natuurlijk niet compleet zonder een bureau en een goede bureaustoel. En dat laatste is waar ik je in dit artikel wat meer over ga vertellen. Ik werk uiteraard vanuit huis en omdat ik jaarlijks toch weer langs de fysio moet is een goede bureaustoel voor mij echt essentieel. Gelukkig bestaan er naast de lelijke standaard bureaustoelen ook mooie design bureaustoelen. Ik laat je in dit artikel mijn favoriete design bureaustoel zien: 

Een design bureaustoel op je werkplek

Er bestaan zoveel soorten design bureaustoelen en heel opvallend is dat de meeste design bureaustoelen een felle kleur hebben. Dat is natuurlijk heel erg persoonsgebonden en daar moet je dus van houden. Zelf vind ik het wel een echte eye-cather geven aan je kantoortje.

Het belangrijkste is dat de design bureaustoel comfortabel is, maar ook functioneel. Dus hij moet bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar zijn. Ik ben maar een klein vrouwtje en mijn huidige stoel is bijvoorbeeld te laag voor mijn bureau. Dat resulteert dus in een pijnlijke rug en nek. Wanneer je zelf op zoek gaat naar een design bureaustoel raad ik je aan om meerdere stoelen uit te proberen en echt te kijken naar wat jij mooi vindt, en wat jouw eisen zijn. Maak gerust een lijstje!

De Pair Chair van Fritz Hanzen: mijn favoriet!

De bureaustoelen van Fritz Hansen zijn toch wel mijn favoriet. Fritz Hansen is Deens Designmerk welke zijn geschiedenis begint in 1872 in Kopenhagen wanneer de ondernemende meubelmaker zijn handelsvergunning krijgt. Het merk heeft inmiddels een flinke high-end reputatie opgebouwd met zijn ontwerpen: zo ontwierp hij diverse meubelen voor o.a. het stadhuis van Kopenhagen, de Universiteitsbibliotheek, de Hoge Raad en meer.

De Pair Chair van Fritz Hanzen, ontworpen door Benjamin Hubert, is mijn favoriet. Naast het prachtige uiterlijk, zit deze design bureaustoel ook nog eens heerlijk! Yes ik heb hem geprobeerd!design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

Chair of opportunity

Deze design bureaustoel zou ik heel graag in mijn thuiskantoortje willen neerzetten. Het fijne aan deze ‘chair of opportunity’ is dat je niet alleen het onderstel zelf kunt kiezen, maar ook de kleursamenstelling. Zo personaliseer je je design bureaustoel naar je eigen wensen en kun je het zo bont maken als je zelf wilt..

Je kunt als onderstel voor een bureaustoel het beste kiezen voor de wieltjes variant, dan kun je hem namelijk ook in hoogte verstellen. Wel zo ergonomisch. Daarnaast kun je deze Pair Chair ook simpel uitbreiden met een armleuning. Zo wordt thuiswerken echt een feestje!

design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

60 jaar Fritz Hansen! Hoera!

Fritz Hansen viert overigens haar 60 jarig jubileum en heeft daarom een aantal exclusieve pronkstukken voor je interieur laten maken. Ik vind de drop chair echt helemaaaaal geweldig, de vormen, de goudkleurige (23 karaats!) poten. Heel erg chique en absoluut design!  Hier word ik een beetje hebberig van want deze eye-catchers zouden hier echt ontzettend goed aan onze eettafel passen. Nu nog eventjes sparen, want deze Anniversary editie kost ff €956,- per stoel *oops*….

design bureaustoel fritz hansen pair chair drop chair

Heb jij ook een mooie design bureaustoel op je (thuis)werkplek?

19 thoughts on “Een Design Bureaustoel voor je thuiswerkplek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.