Thuiswerk tag | Over Mombossen, planningen en balans

Inmiddels ben ik nu iets meer dan een half jaar zzp-er en dus een thuiswerkende moeder, ontzettend leuk om te doen. Ik werd door de lieve Merel getagd om de thuiswerk tag in te vullen, een vragenlijst gebaseerd op jawel: thuiswerken. Verrassend hè? Haha! Mocht je nou benieuwd zijn hoe ik de balans tussen werk en privé houd, mijn planning doe en dat soort dingen? Dan vind je deze thuiswerk tag vast leuk om te lezen

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Ik heb een content/tekstbureau waarbij ik teksten op maat schrijf voor andere ondernemingen en ze help met social media en natuurlijk dit mama magazine, maar daarnaast ook nog een interieur blog en bezig met het opzetten van een event speciaal voor ondernemende en ambitieuze moeders.

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om eigen baas te worden, maar probeer in mijn functiegroep maar eens een part time baan te vinden… onmogelijk. Managementassistentes , Office managers en secretaressen draaien minimaal 32 uur in de week. Ik deed dat ook, begonnen met 24 maar dat werd al heel gauw 32 uur. Dat vond ik in combinatie met Leia geen doen. Ik miste voor mijn gevoel veel te veel van haar en ben toen op zoek gegaan naar wat anders. Ik kwam terecht bij Melanie, ons teamlid en heb een tijdje 8 tot 16 uur voor haar gewerkt, tot ze zelf weer in loondienst is gegaan.

Met mijn blog behaalde ik al leuke inkomsten en ik zat vol nieuwe ideeën, daar heb ik me dan ook volledig op gestort zodat ik altijd bij Leia kan zijn. Zij is dus eigenlijk wel de hoofd reden dat ik ben gaan thuiswerken. Maar ik heb ook meer plezier in mijn werk nu, ja ik mis mijn vak, maar ik heb er ontzettend veel aan in dit werk. Kijk bijvoorbeeld naar het maken van planningen en afspraken, telefoongesprekken voeren, boekhouding en time management. Het mooie is nu alleen dat ik beter betaald wordt dan wanneer ik in loondienst zou werken.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Best veel, de ene week iets meer als de ander, maar zeker wel minimaal 30 uur in de week en dat schiet regelmatig zo door naar de 60 uur. Ik werk in elk geval 2 volle dagen en voor de rest avonden. Dat wil ik nog wat beter leren inplannen zodat ik ook echt zelf rust momenten voor mezelf kan pakken. Ik ben daarom begonnen in het boek Werkweek van 4 uur. Nu hoef ik niet zo nodig een werkweek van 4 uur, dat is lijkt me onrealistisch, maar wel productiever leren thuiswerken. Boekhouden is wel een ding, gelukkig kun je Boekhoudsoftware vergelijken op basis van prijs, reviews en functies. Hierbij krijg je een onafhankelijk advies met welk boekhoudprogramma het beste bij je past.

Lees ook: 7 voordelen van thuiswerken

Hoe houd je de planning bij?

Ik heb een passion planner voor mijn afspraken, en ik maak daarin ook gebruik van blokken. Zoals bijvoorbeeld in de middag, tegen een uur of 1500 a 1600 ga ik aan de mail zitten tot maximaal 1700 uur. Daarnaast maak ik gebruik van een contentplanner die ik zelf in excel heb gemaakt en kan openen op al mijn apparaten, wel zo handig als ik onderweg ben. En ik zie in dat bestand in een oogopslag welke dag ik nog moet vullen.

2018 - week 1 momambition thuiswerk tag

Verder maak ik nog gebruik van een bullet journal, hier maak ik allerlei to-do lijstjes in, en houd ik ook privé dingen bij zoals mijn gewichtsverlies, de boeken die ik wil lezen etc etc. Ik kan echt niet zonder een papieren planner, ik vind planners op de telefoon erg handig hoor, maar als ik mijn planner openklap zie ik meteen voor de hele week hoe het ervoor staat. Iedere zondag bekijk ik de planner opnieuw en vul aan waar nodig.

Zo zet ik werk op groen (als in geld verdienen), reistijden op geel, en privé op roze omdat ik dat gewoon een leuk kleurtje vind haha! Ik merk nu ik werk met een bullet journal en passion planner, ik een stuk productiever ben en ook meer rust heb in mijn hoofd. Projecten en evenementen plan ik met passion planner in de vorm van mind maps, waardoor ik doelgericht stap voor stap een stukje verder kom.

Regel je opvang voor de kinderen?

Leia gaat standaard elke dinsdag en vrijdag naar het kinderdagverblijf, om de week gaat ze ook op woensdag. De andere woensdag is mijn man vrij en neemt hij haar uit handen of we gaan gezamenlijk wat leuks doen omdat we een soort van extra weekend dagje hebben met zijn drietjes. Straks gaat ze naar school en daar wordt een continue rooster gebruikt, wat het werken voor mij nog makkelijker zal maken.

week 4 - 2018 thuiswerk tag

Hoe houd je werk en gezin in balans?

Dat is een lastige, nog steeds en ik ben daar echt mijn weg in aan het vinden. Toen ik in loondienst werkte had ik gewoon een vaste dag in de week dat ik alle blogs voor de week erna typte, toen ik volledig begon met thuiswerken, werkte ik bijna non stop. Alles was werk. Nu laat ik dit meer los en dat komt het gezin ook ten goede. De sfeer thuis is een stuk relaxter, ik ben relaxter en ook meer productief omdat ik mezelf verplicht om op vaste dagen te werken. Op die vaste dagen geldt; get shit done! Oftewel werken met druk, dat is voor mij wel goed, want dan kan ik tenminste

Op welke manier start je werkdag?

Ik start meestal met een kop thee, een glas water en het openklappen van mijn planner en mijn to-do lijst voor die dag. Die to-do lijst heb ik meestal een dag van te voren al ingevuld inclusief tijdsindicatie dat ik ermee bezig ben, zodat ie klaar ligt. Dan ga ik stapsgewijs het lijstje afwerken met een muziekje op de achtergrond.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Ik ben momenteel bezig met gezonder eten, dus qua lunch eet ik meestal twee rijstwafels met ossennworst, avocado en peper. Vaak doe ik daar nog een handje noten bij, of wat fruit zoals blauwe bessen ofzo. Voorheen zorgde ik echt slecht voor mezelf, ik ging achter de pc zitten en bleef non stop werken zonder te eten of drinken. Nu ik netjes ontbijt en tussendoor pauzes neem om te eten en drinken, merk ik dat ik een stuk productiever ben en vooral meer gefocused.

thuiswerk tag rijstwafel ossenworst met avocdo

Mis je het werken voor een baas?

Het werken voor een baas niet, maar wel het werken met collega’s. Je zit toch de hele dagen thuis en ondanks dat ik wel regelmatig belafspraken, events en gewone afspraken heb, is je wereldje wel wat klein. Soms voelt het wel een beetje eenzaam. Daarnaast mis ik het stukje financiële zekerheid soms wel, zoals oa je pensioenopbouw die je standaard hebt als je voor een baas werkt en de verzekeringen die erbij horen. Ik moet bijvoorbeeld flink in de buidel tasten om mijn pensioen op te bouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering is ontzettend duur.

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Absoluut. Het contact überhaupt. De meeste gesprekken die ik voer zijn of met Le husband, of met dochter. Oke en telefoongesprekken voer ik ook wel errug veel.

Heb je een vaste dag per week vrij

Yep. Zondag is hier heilig, die is echt voor het gezin. Ik wil de zaterdag er straks ook bij pakken als Leia eenmaal naar school gaat, want dan kan ik doordeweeks, overdag een stuk meer uren draaien en dus nog productiever worden in mijn werk. Ik probeer momenteel die zaterdag wel steeds vaker vrij te houden, maar de meeste beurzen zijn bijvoorbeeld in het weekend, maar dan kan ze gelukkig ook gezellig mee!

Wat kocht je van je eerste salaris?

Mijn eerste thuiswerk salaris? Phoe, moet ik dat rekenen vanaf het moment dat ik mezelf bij de kamer van koophandel heb ingeschreven? Of mijn eerste factuurtje? Ik ga voor de inschrijving denk ik, dat was vorig jaar juli, vlak voor onze vakantie naar Frankrijk. Daar hebben we een hoop leuke dingen gezien en gedaan en dochter getrakteerd op nieuwe kleding bij de Kiabi.

reizen Camping Le Ty Nadan, Bretagne, Locunole, Frankrijk

Het eerste grote ding wat ik heb gekocht van mijn thuiswerk salaris is een iPad. Wel erg handig voor onderweg, want mijn laptop is overleden en heb thuis een iMac staan. Die neem je niet zo ff mee in de trein naar een afspraak haha. Nu type ik met regelmaat een blog een trein op mijn iPad, met een toetsenbordje erbij natuurlijk. Ideaal en licht gewicht.

De thuiswerk tag vragenlijst:

Ik moet zeggen dat ik dit echt wel een leuke tag vind om in te vullen. Mocht jij hem nou ook willen invullen dan vind je de vragenlijst om hem over te nemen hieronder: kun je hem mooi knippen en plakken. Vergeet niet de makers van deze thuiswerk tag te verwerken in je post.

 • Wat voor soort thuiswerk doe je?
 • Waarom ben je gaan thuiswerken?
 • Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
 • Hoe houd je de planning bij?
 • Regel je opvang voor de kinderen?
 • Hoe houd je werk en gezin in balans?
 • Op welke manier start je werkdag?
 • Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…
 • Mis je het werken voor een baas?
 • Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?
 • Heb je een vaste dag per week vrij
 • Wat kocht je van je eerste salaris?

Voor nu tag ik zelf de knappe Kimberly en Marjo. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Ik ben wel ff benieuwd; lieve lezers, werken jullie in loondienst, werk je voor jezelf en vanuit huis of werk je helemaal niet? Vertel het me in de reacties, ben oprecht benieuwd. Jullie weten inmiddels al zoveel over mij, maar ik niet over jullie haha!

Tot de volgende post, liefs! Cassandra

7 thoughts on “Thuiswerk tag | Over Mombossen, planningen en balans

 • Dat boek dat je leest lijkt me wel erg interessant: werkweek van 4 uur. De balans tussen werk en privé blijft lastig vind ik, zeker omdat werk en privé als thuiswerkende ouder gewoon gigantisch door elkaar lopen. Maar je Bullet Journal ziet er fantastisch uit, krijg zelf ook zin om lekker aan de slag te gaan :D Volgens helpt dat enorm om ervoor te zorgen dat je in het algemeen meer uit je leven haalt (door ook ontspanning op je lijstje te zetten). Leuk om je antwoorden te lezen! <3

  • Absoluut de moeite waard om het boek te lezen, je mag hem eventueel wel van mij lenen als ik hem uit heb? Jaaa echt die Buju is super leuk. Je wordt er ook een stuk creatiever van. Wat er weer voor zorgt dat je nieuwe blog ideeën krijgt. Heel erg fijn om mee te werken.

 • Leuk om te lezen! Het boek de 4 urige werkweek van Tim Ferris vind ik echt een topboek! Zoveel inspiratie! Vooral omtrend mail lezen op gezette tijden, automatische reply’s aanzetten etc. :) Zijn wel heftige weken hoor, soms 60 uur en dat met een kleine!

  • Ja is soms wel pittig hoor, ik probeer alles zoveel mogelijk buiten haar om te doen, maar dat lukt helaas niet altijd haha. Ik ben nog druk in het boek aan de gang, toevallig ook eat that frog gelezen? Daar ben ik ook in bezig… Tof boek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.