Kleine meisjes worden groot | Leia 2 jaar

Kleine meisjes worden groot – Het is vrijdag 7 oktober en mijn wekker gaat. Niet de wekker van mij iPhone, maar een lief meisje die loopt te zingen in haar bedje in de kamer naast ons. Mijn muisje. Het tovert meteen een lach op mijn gezicht. Dit is mijn favoriete wekker. Ik ben zo benieuwd hoe ze het trakteren gaat vinden op het kinderdagverblijf. Of ze beseft dat ze jarig is…

Hieperderpiep Hoera, Nijntje uh Leia 2 jaar

Mijn kleine muisje, meisje wordt groot en is vandaag 2 jaar geworden. Gisteren heb ik mij volledig druk lopen maken en overal heen en weer lopen vliegen om haar een fijne verjaardag te kunnen geven. Ze is dol op Nijntje en omdat het toch één van de eerste woorden waren die ze uitsprak, heb ik alles uit de kast getrokken om haar een Nijntje feestje te geven.

Zo maakte ik een slinger met Nijntjes hoofd, een feestmuts met een kroon en Nijntje oren en bestelde ik tompoucen met het hoofd van Nijntje erop. Met een design die ik zelf maakte op de pc en ook gebruikt heb om traktatie te maken. Uiteraard met Nijntje koekjes die ik zelf maakte en in eerste instantie ook nog mislukt waren omdat manlief de verkeerde mix had gekocht, mijn fout. Ik wilde zo graag makkelijk doen.

Met het stresslevel hoog, stond ik dus een dag van te voren om 20.00 uur nog koekjes te bakken en vulde ik de 12 zakjes alvast voor met een doosje rozijntjes. Als een kip zonder kop vloog ik door het huis, bakken, versieren, knippen en plakken. Waarom doe ik dit ook alweer? Ohja, om die prachtige dochter van mij, doel weer duidelijk en door gaan! De blik toen ze beneden kwam op haar verjaardag was priceless zoals ze in de vroegere VISA Card reclames altijd benadrukten. Nu heb ik geen VISA card hoeven gebruiken, maar hier wordt je toch gelukkig van. De feestmuts met Nijntje oren was een mega groot succes, op naar het kdv om te trakteren!

Kleine meisjes worden groot

Whuuuuut?! Ben ik alweer 2 jaar moeder?!

Mijn meisje is nu 2 jaar en het hele baby en dreumes gebeuren is er volledig af. Daarvoor in de plaats loopt er nu een fantastische peuter door mijn huis te zingen en te kletsen. 2 jaar alweer…Ik besef mij ineens dat ik alweer 2 jaar moeder ben. Waaaaaaar is die tijd in vredesnaam gebleven zeg?

Ik tover haar herinneringen box uit de kast en hierin vind ik kleertjes in maat 44 die haar bij de geboorte zelfs te groot waren. Maat 38 heeft ze zelfs gedragen. Maar dat spul was zo af dat ik het niet meer kon bewaren. Ik schrik hoe klein de kleertjes eigenlijk zijn en kan mij in eerste instantie niet eens meer indenken dat mijn kleine muisje zo mini was. Ik graai verder en vind de slangetjes, de bedrading en het masker die Leia heeft moeten dragen tijdens haar blauwe lamp therapie (tegen geelzucht). Er rollen spontaan een paar dikke tranen over mijn wangen.

Mijn dochter kwam 6 weken te vroeg , kleine meisjes worden groot

Kleine meisjes worden groot

Ze is van ver gekomen. Een meisje dat nog niet volgroeit ter wereld kwam, zowel intern als extern, is nu een heel dametje geworden met een sterke eigen wil. Een hele persoonlijkheid. Ja echt hoor, kleine meisjes worden groot. Nu paradeert ze rond met een tasje over d’r schouders, steelt ze mama’s sneakers en vreet ze ook nog eens mama’s lippenstiften op. Wordt ze wild van van auto’s en chocolademelk. Ja jongens berg je maar, dit gaat er echt één worden.. Tenminste, als ze ook maar een klein beetje het karakter van mij en haar vader heeft dan hebben we straks nog onze handen vol aan haar.

Maar kind wat ben je toch prachtig en wat is het een feestje om jouw mama te mogen zijn. Ik prijs mijzelf ontzettend gelukkig om haar in ons leven te hebben en werk dan ook iedere dag keihard om haar een onbezonnen jeugd te kunnen geven. Een leven met zo min mogelijk zorgen en zoveel mogelijk liefde.

 

3 thoughts on “Kleine meisjes worden groot | Leia 2 jaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.