Review Vrolijke Vriendjes Droomkasteel en Twinkel de Eenhoorn

Voor Leia haar tweede verjaardag kochten wij het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel van V-tech en zoals ik jullie al vertelde in mijn cadeautips voor de tweede verjaardag van een meisje, kochten wij van de Bol.com bon die zij kreeg van een vriendin, de Eenhoorn uit deze geweldige Vrolijke Vriendjes Droomkasteel  serie. Het speelgoed bevalt ons zo goed, dat het mij wel leuk leek om een review hierover te schrijven, kijk je mee naar alle feitjes en ervaringen?

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

V Tech Magisch Koninkrijk

Ik kreeg de tip van vriendinnetje Tamara die dit kasteel voor haar prachtige dochter Lauren had gekocht. Na veelvuldig foto’s sturen en haar enthousiaste reacties waren wij meteen om. Het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel werd besteld via Intertoys en een dag later (op haar verjaardag) hadden we hem in huis. We kozen tijdens het bestellen voor inpakken met cadeaupapier, maar we kregen het cadeaupapier er los bij in de doos.. Eerlijk gezegd vond ik dit niet zo handig. Stel mijn dochter was thuis geweest bij het open maken van het pakket, dan was het cadeau dus niet ingepakt geweest en was de verassing eraf…

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

We hadden niet verwacht dat hetVrolijke Vriendjes Droomkasteel zo ontzettend groot zou zijn. Het volledige optrekje is maar liefst een meter breed als hij helemaal uitgeklapt is en 65 centimeter hoog. Het kasteel is aan beide kanten te bespelen en ontzettend uitgebreid. Door gebruik te maken van Magic Points vind er ontzettend leuke interactie plaats en beleefd je kind de meest magische avonturen.  Gebruik maken van Magic Points doe je door de poppetjes hierop te zetten, de poppetjes vertellen op elk Magic Point weer een ander verhaal, passend bij het decor.

Zo heb je bij de ingang op de benedenverdieping een balzaal met een prachtige (bewegende) fontein waar Prinses Pien uren lang kan dansen met haar vriendjes. Op de beneden verdieping vind je ook een keuken met een oventje en een woonkamer met een open haard. Heerlijk om een boekje bij te lezen.

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Op de tweede verdieping vind je de slaapvertrekken en in het midden van het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel heb je een prachtig uitzicht over het Magisch Koninkrijk. In de torens vind een muziekkamer en een kleedkamer. En in de hoogste toren natuurlijk een klok om te kijken hoelaat iedereen naar bed moet.

Ook is er nog een extra toren met een prachtige schommel voor in de tuin. De toren is te beklimmen middels een handige lift en durf je niet met lift? Dan kun je de toren ook bereiken via de trap en brug vanuit de andere vleugel van het Droomkasteel. Natuurlijk moet er ook gegeten worden. In het verlengde stuk van de keuken kunnen de Vrolijke Vriendjes royaal dineren.

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Nog even wat kenmerken van het Droomkasteel op een rijtje

 • 8 Magic Points
 • 4 gezongen liedjes
 • Interactieve toetsen
 • Beweegbare onderdelen
 • Stevig en Duurzaam
 • 2 speelstanden: Spelen & Leren en Muziek
 • Regelbare volume en automatische uitschakeling
 • Inclusief Vrolijk Vriendje Prinses Pien, met 3 gezongen liedjes en 6 melodietjes
 • Inclusief 2 AAA-batterijen (voor Prinses Pien)
 • Inclusief 2 AAA-batterijen (voor het Magisch Kasteel)
 • Aanbevolen leeftijd: 1-5 jaar

De prijs van Het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel is €59,99 maar nu met korting bij Bol.com voor €44,99

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Twinkel de Eenhoorn

De Magische Eenhoorn Twinkel met op haar rug Femke de Fee is hier ook een groot succes. Stiekem wilde ik dit paard perse zelf hebben voor Leia, want zeg nou zelf. Unicorns zijn gewoon awesome! 

Als Femke Fee of een van haar Magische Vriendjes plaatsneemt op de Magic Points op Twinkel, begint er een heel nieuw avontuur. Twinkel begint te lopen, ja echt! De eenhoorn heeft wieltjes onder haar hoeven en rijdt dus de hele kamer rond. Haar vleugels en hoofd bewegen ook mee! Ze heeft prachtige zachte en gekleurde manen en zelfs haar hoorn geeft licht én verandert van kleur! Wil je Twinkel verwennen dan maak je haar blij met haar lievelingseten; de gouden magische wortel! 

Femke Fee vertelt niet alleen leuke feitjes over zichzelf, maar ook over de dingen die ze graag doet. Twinkel heeft ook een op zichzelf staand karakter die in het spel echt tot leven komt. Ze maakt grappige geluidjes en kent ook nog eens de leukste melodietjes.

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Alle kenmerken van Twinkel nog even op een rijtje:

 • 2 Magic Points
 • 3 gezongen liedjes
 • 6 melodietjes
 • Stevig en duurzaam
 • Inclusief Vrolijke Vriendje : Femke Fee
 • Inclusief 2 AAA-Batterijen
 • Automatische uitschakeling
 • Voor kinderen vanaf 1 jaar
 • Compatibel met alle Vrolijke Vriendjes en speelsets

De prijs van Twinkel de eenhoorn is €34,95 maar nu met korting bij Bol.com voor  €26,21

Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Onze conclusie over het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel

Leia vind haar Vrolijke Vriendjes Droomkasteel met Twinkel de Eenhoorn fantastisch. De eerste twee dagen vond ze het wat eng dat Twinkel zo hard kan lopen en flink klappert met haar vleugels, maar Twinkel is natuurlijk een heel enthousiaste eenhoorn en daar moest ons muisje eventjes aan wennen. Inmiddels heeft ze er al uren speel plezier opzitten en kan ik dit prachtige droomkasteel alleen maar aanraden. Niet zo heel gek ook dat wij de andere Vrolijke Vriendjes uit deze serie maar aan de lieve Sint hebben gevraagd toch? Nu maar hopen dat hij vindt dat Leia lief genoeg is geweest dit jaar…

Verkrijgbaarheid

Op dit moment is het Vrolijke Vriendjes Droomkasteel de hele maand oktober in de aanbieding bij Bol.com met maar liefst 25% korting. Ideaal dus om nu alvast wat items aan te schaffen met het oog op de naderende feestdagen.

Welke Vrolijke Vriendjes lijkt jou het leukst om mee te spelen?

Dit is geen samenwerking, wij zijn zelf zo enthousiast dat we graag een review voor jullie wilden schrijven

10 thoughts on “Review Vrolijke Vriendjes Droomkasteel en Twinkel de Eenhoorn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.