Kruidvat Eetlustremmers review

Oké, aangezien ik mezelf vorig jaar totaal niet kon bedwingen met eten heb ik destijds hulp ingeschakeld. Ik was al een tijdje op zoek naar eetlustremmers en die van XLS Medical  vind ik gewoon net wat te prijzig. Ik stuitte in de Kruidvat op een doosje Kruidvat Eetlustremmers. Het eigen merk variantje van de XLS Medical. Aangezien ik al vaker producten van het Kruidvat huismerk gebruik en daar 9 van de 10 x hele goede ervaringen mee heb, heb ik besloten om het te kopen.

Kruidvat Eetlustremmers review


Verpakking, inhoud en ingrediënten

In het doosje zitten 60 capsules voor €9,99. Op de verpakking lees je: Eetlustremmers voor de behandeling van overgewicht of obesitas. Nou goed, obesitas is voor mij wellicht een tikkeltje overdreven, maar ik had momenteel absoluut overgewicht! Alleen gezond eten werkte op de één of andere manier niet en ik merkte dat ik op een dag dat ik bijvoorbeeld stage liep enorm veel energie verbruikte en dus ook heel veel meer eet. In de bijsluiter las ik dat ik drie maal daags 2 capsules in zijn geheel, één uur vóór het eten moest innemen met 2 glazen water, zo’n 500 ml. Dat is sowieso wel goed voor mij aangezien ik een persoon ben die echt super slecht drinkt. Op deze manier verplichtte ik mezelf dus al om in elk geval 1,5 liter water te verorberen, iets waar ik normaliter noooooooit niet aan kom op een dag.

De Kruidvat eetlustremmers mochten niet langer dan 30 dagen achtereen gebruikt worden. Wil je langer door? Dan zul je een pauze van minimaal 4 dagen moeten inlassen. Is te overzien toch?  Verder benadrukt de verpakking ook dat tijdens het gebruik van de eetlustremmer en het afvallen je je dagelijkse voeding moet aanvullen met vitamine- en mineralensupplementen van A t/m Z. Daarnaast wordt aanbevolen om de dagelijkse dosering niet te overschrijden. Nee dat lijkt me ook niet echt bepaald handig om te doen haha.

Gebruik dit middel vooral NIET tijdens de zwangerschap en/of borstvoedingsperiode. Afvallen wordt tijdens deze periode überhaupt afgeraden!

Het product is samengesteld op basis van plantaardige ingrediënten: plantaardig vezel complex, Amylum Solani, Hypromellose (E464), Oleum Helianthus, Titaniumdioxide (E171). Daarnaast is het product ook geschikt voor vegetariërs. Verder is het belangrijk om te weten dat de Kruidvat eetlustremmers de glucosespiegel van het bloed verlaagt. Daarom wordt het gebruik in combinatie met andere dieet supplementen/geneesmiddelen, die een vergelijkbaar effect hebben, afgeraden. Orale medicijnen moeten 1 uur voor of 4 uur na gebruik van de Kruidvat eetlustremmers worden ingenomen.

Gebruik:

Om mezelf te beschermen heb ik expres geen weegschaal in huis. Wegen doe ik altijd op de sportschool of bij de huisarts. Waarom? Omdat ik anders heel erg obsessief met de getallen bezig ga en mezelf compleet gestoord maak. Dat ik prettig gestoord ben is één, maar om nou ook nog echt gestoord te worden, nee laten we dat maar niet doen. Dit is voor mij ook een reden waarom ik wat langer heb gewacht met het schrijven van een review. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens het testen van dit product totaal niet heb gesport, wel heb ik goed op mijn voeding gelet en de capsules netjes driemaal daags ingenomen. De verpakking telt 60 capsules, wanneer je dus ervoor kiest om fulltime aan de bak te gaan met deze capsules, slik je er 6 per dag en doe je 10 dagen met je verpakking. Je kan er ook voor kiezen om dit tweemaal daags te doen, dan kun je er een maand mee vooruit.

Het grootste voordeel vind ik dat ik nu in elk geval aan mijn vocht kom. Ik ben een ontzettend slechte drinker en omdat je bij het innemen van de capsules in elk geval een halve liter water moet drinken kom je dus meteen al aan 1,5 liter op een dag. Hierdoor zijn de donkere kringen rondom mijn ogen een stuk verminderd en ziet mijn huid er ook stukken beter uit. Daarnaast dronk ik in elk geval 3 koppen groene thee, dit is goed om je lichaam schoon te houden van “giftige” stoffen en het zet je metabolisme opgang. De capsules hebben absoluut hun werk gedaan. Normaal kan ik makkelijk 6 tot 8 plakken brood op een dag wegvreten + nog fruit en eventueel andere snacks, anders viel ik gewoon om. Nu heb ik werkelijk zonder hongergevoel gezeten en ik had absoluut minder trek. Vooral de avond is een grote vooruitgang bij mij. Qua avondeten kon ik vaak wel een tweede bord opscheppen en rond 20.00 uur had ik dan weer trek en snuffelde ik weer rond in de kasten. Nu at ik iedere keer netjes 1 bord avondeten en at ik daarna niets meer. Dit is toch wel iets waar ik erg blij mee ben.

Kruidvat eetlustremmer Bron: www.kruidvat.nl
Kruidvat eetlustremmer
Bron: www.kruidvat.nl

En wat zijn de resultaten?

Als klap op de vuurpijl kan ik jullie meedelen dat door het gebruik van deze capsules en het letten op mijn voeding ik in totaal 5 kg ben afgevallen! Ik weet zeker dat als ik netjes regelmatig had gesport dit wel meer had kunnen zijn, maar ik ben nu al super blij! De Kruidvat eetlustremmers zijn in mijn ogen absolute toppers en maken waar wat ze beloven, ze verminderen echt de eetlust waardoor je inderdaad afvalt. Het is natuurlijk belangrijk dat je op je voeding let en bewegen zal het afval proces vast en zeker nog meer verbeteren. Voor nu ben ik ontzettend tevreden, het is een prima product voor een goede prijs. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik dit product zou aanbevelen, al is het natuurlijk beter om helemaal geen supplementen in te nemen. Het heeft mij in elk geval een boost gegeven om weer lekker gezond aan de slag te gaan en te gaan bewegen. Te koop dus bij Kruidvat voor €9,99

33 thoughts on “Kruidvat Eetlustremmers review

 • Goede review! Ik was hier wel benieuwd naar. Persoonlijk vind ik de XLS Medical supplementen ook heel duur dus dit is een goedkoop alternatief. Gefeliciteerd met je 5 kilo, dat is mooi hoor!

 • Goed review! Ik ga ook eens kijken, ik begin per 15 april aan een 60 day challenge op de sportschool, maar ik kan een extra hulpje wel gebruiken om minder eetlust te hebben!

 • Wow! Ik ben nu wel een beetje benieuwd hoor… Ik ben ook flink bezig maar die laatste vetrolletjes willen maar niet weg… Ik ben wel nieuwsgierig wat er gebeurt als je ermee stopt: of je hongergevoel dan terugkomt of niet, of juist erger is. Ga je ermee stoppen, of ga je nog door?

  • Ik heb dit vorig jaar gebruikt. Ik ben er na de tijd meteen mee gestopt. Het heeft mij heel erg geholpen om door te zetten. Maar door onstandigheden heb ik mijn voedingspatroon een beetje verslonsd haha. Dus ik moet weer ff aan de bak haha

 • Eyeopener: eetlustremmers zeggen te werken als je dus minimaal 500ml water drinkt voor het innemen.. Dát is wat jouw eetlust remt.. Het water drinken! Je voelt je voller en zal dus sneller vol zitten bij het eten. Je geeft aan dat je normaal gesproken veel minder drinkt… Dus het drinken van 1,5 liter water per dag zal jouw eetlust remmen.. En niet die (rotzooi) tabletten! Dus als je water blijft drinken dan kan je net zo goed stoppen met die dure troep!

  • Ik heb gekeken dat er gebeurd al de pouder die erin zit het water raakt, het verandert in een jelly achtig spul. Ik gebruik de pillen met een klein slokje water en dat helpt ook

 • Ik slik ze nu twee dagen en ik heb inderdaad geen honger maar een gigantische maagpijn ..tegen de tijd dat het weg is moet ik alweer nieuwe innemen .ik ga dit zo niet volhouden morgen ga ik voor elke maaltijd 1 pil innemen .hebben hier meer mensen ervaringen of last van ?

 • @lijner: ik kan me indenken dat je te weinig drinkt?? Deze tabletten bestaan o.a. uit vezels. Dus die absorberen vocht en zorgen voor een vol gevoel. Als je de pillen dus met te weinig water inneemt kan ik me indenken dat je buitpijn krijgt…

 • Ik weet echt niet of het hieraan ligt maar ik slik die pillen nu een week, sport om de dag (eerst was het 2 keer in de week) en ik heb in een nacht 7 kilo verloren, ik dacht dat de weegschaal stuk was maar ik had n nieuwe die nog in de verpakking zat. En die gaf het zelfde gewicht aan?

 • Vandaag ben ik begonnen met deze eetlustremmers nadat ik deze reviews had gelezen.
  Ik heb 1 uur voor de maaltijd 2 capsules ingenomen met 500 me water en ik heb de helft bami gegeten van wat ik anders doe. Nu ben ik een uur verder en voel me verzadigd, alsof ik 2 borden bami heb gegeten. Verbazingwekkend….. Ik heb zelfs geen neiging om straks een zak chips leeg te eten.
  Als dit zo blijft ga ik hier zéker 10 kilo mee afvallen!

 • Ik ben gisteren begonnen met de eetlust remmers en ik hoop toch zo minimaal 5 kg te verliezen.
  Hopelijk pas ik hierna sws mijn eetgewoontes weer opnieuw aan zodat ik blijf volhouden. Ik drink nu zo ongeveer 2x zoveel als normaal. Voelt ook erg vreemd.
  Hoe lang heb jij ze gebruikt?

 • Mensen hebben altijd wel hun negatieve mening over een eetlust remmer of dergelijke.
  Maar ik ben ook net begonnen met het gebruiken van de eetlust remmers.
  En ik kan met trots zeggen dat de remmer wel degelijk werkt!!

 • Ik was in het Kruidvat opzoek gegaan naar dit product maar ik vond het niet. Ipv daarvan kocht ik het product Alinea Minceur (eetlust verminderen). Ik denk dat dit de nieuwere versie is. Er staat 2 nemen voor elke maaltijd maar hier hou ik mij niet echt aan. Ik neem ze als ik honger voel opkomen, dit komt meestal wel neer op 3 x 2 per dag. Ik krijg dan een verzadigd gevoel en heb geen hongergevoel (of snoepdrang) gehad. En daar kocht ik ze voor. Ik heb de laatste dagen ook gezond gegeten en veel water gedronken. Gewicht kan ik nog niet zeggen, ben nog niet op de weegschaal gaan staan. Ik ben goed bezig en wil niet gedemotiveerd worden mocht er nu niks af zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel. :-)

 • Als je die twee liter water per dag drinkt val je ook af.
  Voor mij zijn ze helemaal niets waard mijn eetlust is gewoon hetzelfde.weg gegooit geld dus.

 • heb 30 dagen geprobeerd,, resultaat bitter weinig als je twee liter water per dag drinkt en eet i.p.v boterhammen nu drie crackers per dag. en een beetje avondeten ik ben in 30 dagen precies 400 gram afgevallen dus het was weg gegooid geld.

 • Oh no! Dat ik dit nu tegenkom?? die pillen doen niks.. drink maar eens voor elke maaltijd 50p ml water en je hebt waarschijnlijk hetzelfde resultaat ?? dat je niet eet, als je wilt afvallen is echt een dikke fabel !!!!!!!! Je MOET eten, je lichaam moet je zien als een auto.. die heeft benzine nodig anders doet het niks.. dus eet jij de juiste dingen, gaat je lichaam weer verbranden. Ga naar de sportschool en vraag er maar eens naar, een beetje trainer heeft echt wel verstand van wat je wel en niet en wanneer moet eten. Verder lekker doen waar je zin in hebt, ik kan slecht tegen zulke blogs ?

  • Ik zeg nergens dat je niet moet eten. Ik at alleen té veel. En het heeft mij zeker wel geholpen om in elk geval 5 kilo blijvend te verliezen. Zonder en mét die water deed het hem niet. Inmiddels val ik onder een voedingsdeskundige voor die laatste paar kilootjes. Maar ieder mag zijn eigen mening vormen. En als je niet tegen dit soort blogs kunt, dan adviseer ik je om lekker op het kruisje te klikken haha.

 • Ik heb het afgelopen jaar 10kg aan overgewicht gekweekt .vandaag ga ik de pillen kopen .bedankt voor de informatie .Ik zal een bericht plaatsen met mijn resultaat positief of negatief. Ik hoop op het eerste .

 • iIn Elke vetcel zitten omgerekend 9 Kcal. Om 1 kilo vet kwijt te raken dien je rond de 9000 Kcal te verbranden. Als je rond de 8 kilometer per uur gaat hardlopen dan verbrand je ongeveer 100Kcal per 6 minuten. Om 500 Kcal te verbranden ren je dan 30 minuten. 500Kcal /9 Kcal per vetcel =55 gram vet verbrand. Dus wanneer je 2 kilo wilt kwijtraken zal je dus 20 uur moeten hardlopen oftwel 40 dagen waarin je elke dag een half uur moet hardlopen. En dan nog dien je niet meer te eten dan je 2000 of 2200 Kcal per dag want als je meer dan je dagelijkse hoeveelheid Kcal per dag eet dan komt er meer bij dan er af gaat. Vandaar dat voeding zo belangrijk is want vertverbranden gaat zo snel nog niet. Men denkt vaak dat het te langzaam gaat en geeft dan op. Het heeft tijd en doorzettingsvermogen nodig. De aantal Kcal dat ik in dit voorbeeld heb gebruikt is een voorbeeld, ieder zn lengte en leeftijd en gewicht is anders dan de ander dus ook de hoeveelheid aanbevolen Kcal per persoon. Het gaat er om dat het iets is van de lange adem en de cijfers tonen dat ook aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.