Review | Kruidvat Peeling Douche Scrub

Het was weer eens tijd om een nieuwe scrub te halen, dus hup, naar de de drogist. In plaats van een wat duurdere scrub, één van mijn favorieten is de Zen White Lotus van Therme à €8,89 voor 200 ml, ging ik dit keer voor een budgetvariant. Ik heb tot nu toe erg goede ervaringen met het huismerk van Kruidvat, dus besloot ik om de Kruidvat Peeling Douche Scrub uit te proberen. Voor maar liefst €1,99 krijg je een tube van 200 ml. Ik ben benieuwd…

Wat belooft het product volgens Kruidvat?

De Peeling Douche Scrub houdt door de hydraterende en verzorgende formule de vochtbalans van de huid mooi op peil. De fijne scrubdeeltjes verwijderen op milde wijze dode huidcellen. Tegelijkertijd zorgen royal jelly, shea butter en betaïne ervoor dat de huid weer soepel en zijdezacht aanvoelt. Maar goed, wat is in vredesnaam betaïne? Dat heb ik natuurlijk voor jullie opgezocht. Aangezien het nogal wetenschappelijk is omschrijven vertaal ik het even naar ons hedendaagse Jip & Janneke taaltje: Betaïne is een stof die in bepaalde biologische systemen dienen als bescherming tegen droogte, hoge temperaturen en saliniteit. Saliniteit is het zoutgehalte van het water in een meer, de zee etc.

Kruidvat Peeling Douche Scrub

Eau de geur:

Geur vind ik bij verzorgingsproducten wel belangrijk, ik hou van frisse en bloemige geuren. Ik heb manlief gevraagd om de geur eens te beschrijven en hij vindt hem erg lijken op die van Amor Amor, de parfum van Cacharell. Daar ben ik het niet helemaal mee eens.. Ik vind hem een beetje een typische zeep geur hebben, met een fleugje bloem? Ik kan het niet helemaal plaatsen, maar het ruikt niet slecht in elk geval.

Kruidvat Peeling Douche Scrub

Kruidvat Peeling Douche Scrub getest:

Zoals de beschrijving aangeeft zitten er inderdaad hele fijne korreltjes in, smeert prettig weg! Ik ben wat grovere korrels gewend, die voel je ook meer schuren zeg maar, dus dit was een erg prettig gevoel. Na een heftige zeepsessie voelde ik me op en top fris, maar nog belangrijker, is m’n huidje ook zijdezacht? Nja met die cellulites die er momenteel zit natuurlijk niet, maar ik voel wel degelijk verschil. M’n huid voelt gladder en zachter aan. Ik ben tevreden!

De volgende keer wil ik één van hun andere douche scrubs uitproberen, ze hebben namelijk ook de volgende varianten voor een zacht prijsje van €2,99:

  • Cranberry & Lychee
  • Green Tea & Apple
  • Orange & Cocose
Kende jij de Kruidvat Peeling Douche Scrub al? Welke scrub gebruik jij meestal?

4 thoughts on “Review | Kruidvat Peeling Douche Scrub

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.