Laat je Airbnb servicekosten terugvorderen, dan heb je vast een spaarpotje!

Heb jij met de huidige maatregelen ook zo’n zin om op reis te gaan? Laat jouw gemaakte Airbnb servicekosten terugvorderen. Dan heb je vast een spaarpotje! Hoe dat zit? Ik vertel het je in deze blog! Want wanneer je net zo’n reisjunkie bent als ik, was het afgelopen jaar flink afzien.

Herinneringen ophalen

Het bleef bij mij huisjes zoeken op Airbnb, voor als we straks wel de deur weer uit mogen. Na het checken van mijn reisgeschiedenis van de afgelopen jaren, inclusief alle bijbehorende foto’s: een weekendje Parijs met een vriendin, tweemaal een camping trip naar Frankrijk, met het gezin naar Village Nature Paris, een tripje Mallorca met mijn dochter en een persreis naar Spanje, werd ik weer enorm getriggerd om te reizen.

Maar waar ik vooral om werd getriggerd zijn de onterechte servicekosten die Airbnb heeft gerekend. En dat je die kosten dus terug kunt vorderen. En, nou ja, eerlijk is eerlijk, als je die kosten van de afgelopen vijf jaar (ja echt, vijf jaar!) bij elkaar optelt, tikt dat behoorlijk aan. Die kosten zijn namelijk altijd afhankelijk van de hoogte van de huurprijs. Dus hoe hoger het huurbedrag, hoe hoger de servicekosten.

Terugvorderen gaat niet ten koste van de verhuurder

Eerst dacht ik dat het claimen van dit bedrag ten koste zou gaan van de verhuurders. Maar gelukkig hebben die er helemaal niks mee te maken. Ben ik erg blij om want met hen heb ik altijd fijne ervaringen gehad. Alle kosten worden geclaimd bij Airbnb zelf omdat zij zowel bij de huurder als de verhuurder kosten in rekening brengen en dat is volgens de Nederlandse wet dus verboden.

De makkelijkste manier om servicekosten terug te vragen: servicekostenterug.nl

De makkelijkste manier van Airbnb servicekosten terugvorderen is via www.servicekostenterug.nl. Je upload je reisgegevens en facturen en klaar is Kees. Hooguit 2 minuten werk. Zij handelen de rest af. Momenteel staan zij voorop in de procedure van het terugvorderen en als het hen lukt om de claim te vorderen krijg ik ik gewoon 75% van het bedrag op mijn rekening. En dat is dan weer een mooi spaarpotje voor een nieuwe bestemming in het nieuwe jaar. Die andere 25% houden zij zelf als vergoeding.

Wanneer je bijvoorbeeld 160 euro aan servicekosten hebt betaald, krijg je bij succes 120 euro terugstort op je rekening. Helemaal geen verkeerde deal dacht ik zo!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.