Later als ik groot ben wil ik advocaat worden

Misschien keek/kijkt Nicole wel teveel TV-series, maar zij riep al van jongs af aan “Later als ik groot ben wil ik advocaat worden!” Het leek haar een heel interessant beroep, super spannend toch?!

Nicole was er volledig van overtuigd dat dit beroep totaal bij haar zou passen, recht heeft ze altijd reuze interessant gevonden, nog steeds overigens. Ze zag zichzelf al helemaal staan in de rechtzaal, vechten tegen het onrecht. Oké, misschien had ze een wat geromantiseerd beeld van het beroep door alle TV-series, maar hé, dat is toch menselijk?

Later als ik groot ben wil ik advocaat worden

Nicole is nu 32 jaar, moeder van zoon Spencer, blogger én Journalist. Huh? Ja, ze is journalist geworden, maar in haar vak is ze wel veel met recht bezig. Ze leest diverse rechtbakstukken van de rechtbank in haar woonplaats,  de stukken van een gerechtshof, alles va de Raad van State en nog veel meer. Ze bereidt rechtzaken voor, voor verslaggevers en heeft in de loop der tijd toch nog wat kennis op kunnen doen over onder andere strafrecht.

Rechten studeren is een moeilijke en lange weg en dat samen met een Nicole die niet zo van studeren houdt is dat geen goede combi. Uiteindelijk is ze de journalistiek ingerold via een bijbaantje. Een baantje als uitslagen-nabeller van voetbalwedstrijden bij een regionale omroep. Op haar eerste werkdag had de bureauredacteur een verhuisdoos op zijn hoofd gekregen en kwam niet. Zij moest dus alles doen voor de live-sportuitzending! Berichten schrijven, monteren, noem maar op. Paniek! Maar het ging haar eigenlijk heel goed af en in de loop van de weken die volgden leerde ze enorm veel en kon zij het werk zelfstandig beoefenen. Ze is toen gestopt met haar studie Nederlands, en
begonnen met Journalistiek. Nicole werkt overigens nog steeds bij hetzelfde bedrijf, maar nu op de nieuwsredactie.

Nicole is helemaal happy met haar baan al merkt ze wel dat ze schrijven heel erg leuk vind en dat stukje komt helaas in haar dagelijkse werk niet terug. Maar gelukkig heeft zij daar haar blog voor!

Lijkt het je leuk om mee toen doen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar: [email protected]

2 thoughts on “Later als ik groot ben wil ik advocaat worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.