Later als ik groot ben wil ik juf worden

Melanie wist het vroeger meteen al “Later als ik groot ben wil ik juf worden” het liefst van groep 5 of 6, lekker stickers plakken als de kids hun werk netjes hadden ingeleverd, regelen hoe dag er uit zou komen te zien. Ja zij wist het wel…

Later als ik groot ben wil ik juf worden

Later als ik groot ben wil ik juf worden

Melanie, mama van Jake (8 maanden) heeft de opleiding SPW4 gevolgd waardoor ze uiteindelijk in het speciaal onderwijs terecht kwam. Als ze wat beter haar best op de middelbare school had gedaan, was ze direct naar de PABO gegaan. Maar goed.. Ze vond alles te gezellig op school.. en huiswerk?? Wat was dat? Ze begeleidde als onderwijsassistente leerlingen met psychische problemen en gedragsstoornissen. Hiervoor was ze gespecialiseerd  Als onderwijsassistente stelde ze plannen op, maar ze gaf ook lessen voor de klas in vaste groepen. Vaak zat melanie in groep 1 tot en met 4, ze vond dit fantastisch werk, want geen was hetzelfde.

Daar kwamen de bezuinigingen, en helaas… Melanie kreeg ontslag. In juli 2016 zal haar contract beëindigd worden na 5 trouwe dienstjaren. Ja en nu? Wat ga ze doen. Gelukkig had zij een vast contract, en mocht ze na wat gesprekken een opleiding volgen. Ze had ooit als vakantiewerk in de ouderenzorg gewerkt en vond dit erg leuk! Ze wilde zich er wel aan wagen om hier een opleiding in te volgen, en dat heeft ze tussen het werken door dan ook gedaan.

Nu werkt Melanie op een psychiatrie afdeling in de zorg als verzorgende IG. Tot nu bevalt het hier ook erg goed, en blijft ze hier nog wel even zitten. Wie weet wat de toekomst allemaal brengt, je weet het nooit!

Wil jij ook graag vertellen over wat je vroeger wilde worden en nu uiteindelijk bent geworden? Lijkt het je leuk om mee toen doen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.