Stoppen met speen dankzij Lumies zoeken een speen?

De lumies zoeken een speen is dé leukste manier om je kind het spenen af te leren in drie simpele maar speelse stappen. Onze gastblogger Nancy testte het fenomeen uit met haar zoontje Senn. Persoonlijk was ik wel benieuwd of dit ook een goed effect zou hebben op dove/slechthorende kinderen, dus door het te laten testen door Nancy krijgen we hier een goed en duidelijk beeld van. Kijk je mee naar haar review over Lumies zoeken een speen?

Stoppen met speen dankzij Lumies zoeken een speen?

Vrolijk, kleurrijk, aantrekkelijk 

Ik ben al direct enthousiast door de lay-out van het boek. Vrolijk, kleurrijk, leuke tekeningen kortom erg aantrekkelijk. Het boekt roept je bijna gewoon, bij het uitpakken ervan zaten al twee mannetjes mee te kijken, ook hun aandacht was direct bij dit vrolijk uitziende boek.

Omdat ik het eerst zelf een keer het boek wilde lezen heb ik hem even weggelegd. Nieuwsgierig als ik ben heb ik toen onze jongens in bed lagen het boek direct erbij gepakt. Ik word met de minuut enthousiaster, de zinnen zijn kort in begrijpelijke taal. Voor ons een enorm voordeel want het zet zo prettig om in gebaren. Met name ook omdat de prenten in het boek uitgebreid zijn en aansluiten bij hetgeen wat er verteld wordt, maakt van dit boek een heel prettig boek. Begrijpelijk in taal maar ook visueel erg begrijpelijk door de prenten. 

lumies zoeken een speen

Ons slachtoffer, Senn 

Ons slachtoffer was Senn, 3 jaar. Zijn speentje heeft hij in bed, maar ook in de taxi naar school toe. We begonnen vol goede moed, eerste dag boekje voorgelezen, tweede dag overdag het boekje gelezen, speentje in het doosje gedaan en verstopt. Het ging goed met slapen, totdat Senn wakker werd met koorts en erg benauwd was. Om hem gerust te stellen hebben wij zijn speentje weer gepakt, het was zijn troost en steun. We konden het voor ons gevoel nu niet doorzetten. 

De verassing 

Twee weken later poging twee. Senn wist meteen wat de bedoeling was. Dag 1 boekje gelezen, de volgende dag wilde hij ‘s middags al zijn speentje verstoppen, dus ik ben hierin meegegaan. Wederom zijn speentje verstopt. ‘S avonds het boekje voorgelezen. Met name de argumenten waarom het speentje “verstopt” is en voor wie het speentje is, maakte het voor Senn makkelijker om zijn speentje af te staan. De nacht ging goed, Senn werd 1 x wakker, vroeg om zijn speentje. Ik verwees terug naar het boek, en vertelde over de verassing die hij kreeg. Hij ging direct weer slapen. ‘S morgens werd hij wakker en zag hij direct de verassing liggen. Hij was zo trots! Iedereen mocht hem zien. Dag 2 ging goed en bij dag 3 hebben wij besloten Senn nog een verassing te geven, en wederom een enorm trots ventje. De verassingen hangen op zijn kamer. Als hij er bij staat kan Senn direct vertellen waarom hij die heeft gekregen. Het boek wordt dagelijks met veel plezier gelezen. Ik vind het een aanrader! 

lumies zoeken een speen

Verkrijgbaarheid

Het boek is te verkrijgen via de website van LuckyMukky voor een prijs van €14,95 inclusief Speendoosje en muursticker

Pluspunten van Lumies zoeken een speen

  • Mooie duidelijke prenten die het verhaal eigenlijk al vertellen, vooral met gebaren enorm prettig omdat je veel terug verwijst naar de prenten. 
  • Duidelijke korte zinnen, wat het begrijpelijk maakt.
  • De lay out, alleen al naar het boek kijken is een feest.
  • Het doosje om de speen in te verstoppen, al was het wel wat spannend. 
  • De verassing die erbij zit! Goud waard! 

Kortom ik vind het een aanrader! Heeft je kindje nog een speentje, en is het tijd om daarmee te stoppen? Dit boek is een goede steun en manier. Ook als je nieuwsgierig bent geworden, het is zeker de moeite waard ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.