Maak het thuiswerken effectiever en leuker

Steeds meer mensen werken vanuit huis. De bedrijven laten niet iedereen meer naar kantoor komen en dit levert voor alle partijen grote voordelen op. Zo heb je bijvoorbeeld geen reistijd, waardoor je sneller start met de werkzaamheden of iets langer kan slapen. Echter zorgt het ook voor nieuwe moeilijkheden. Het indelen van jouw tijd zal namelijk niet zo vanzelfsprekend zijn. Ook ben je sneller afgeleid door zaken in en rondom de woning of zijn de kinderen thuis en houden je van het werk. Je moet daarom meer efficiëntie aanbrengen. Een training thuiswerken kan daarbij helpen. Maar wat leer je tijdens de training? 

Anders indelen van tijd tijdens het thuiswerken

Tijdens een training thuiswerken krijg je als eerste te horen welke voordelen het werken vanuit huis jou op kan leveren. Denk aan het minder lang op de weg zijn om naar kantoor te komen, eerder vrije tijd na een lange werkdag en het anders inrichten van jouw pauzes.

De nadelen van thuiswerken zijn echter ook ruim aanwezig. Veel mensen laten privé en werk namelijk in elkaar overgaan, waardoor er geen structuur meer is. En dat is juist waar de training verder op ingaat. De structuur moet namelijk goed aangebracht worden, waarbij je prioriteiten geeft aan bepaalde werkzaamheden. De tijd efficiënter indelen zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt. 

Het maken van een goede planning

Tijdens de cursus thuiswerken leer je daarom ook hoe je een goede en realistische planning moet maken. Zo maak je niet alleen voor de hele week een goede planning, maar kun je ook voor de dagen zelf een aparte planning maken. Door bijvoorbeeld per uur in te delen werken werkzaamheden je uitvoert, zorg je ervoor dat je meer structuur in jouw dag aanbrengt.

Per uur kun je dan ook wisselende taken uitvoeren, zodat je het voor jezelf interessanter houdt. Het voorkomt dus ook dat je in een dagelijkse sleur terechtkomt en na verloop van tijd jouw concentratie verliest. Vooral thuis moet je jouw concentratie goed blijven behouden, omdat je anders voor langere tijd niets meer doet. 

Jouw deadlines weer behalen

Als je de cursus thuiswerken hebt afgerond, weet je niet alleen hoe je een goede planning moet maken, maar ook hoe je je hieraan moet houden. In het begin is het veel schakelen en moet je wennen aan de nieuwe structuur.

Na verloop van tijd gaat het steeds soepeler en krijg je ook plezier in het maken van de planning. Je weet waar jouw prioriteiten liggen en welke werkzaamheden je iedere dag uitvoert, en je bent overal minder tijd aan kwijt. Je kunt je concentreren op dat wat echt belangrijk is, namelijk het uitvoeren van de werkzaamheden en het behalen van deadlines. Een cursus volgen is daarom altijd een goed idee voor iedere thuiswerker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.