Mama over Plastische Chirurgie : Mag het een borstje meer en een frissere blik zijn?

Daar zit je dan, in je badjasje in de tuin met daaronder senioren ondergoed (want string dingetjes zijn gewoon niet fijn!) op de bank met wallen tot je ballen. Ik ben dan wel geen koffie drinker, dus een glas water in de ene hand, een peukie in de andere hand. Even wakker worden en bijkomen van de zoveelste spooknacht met dochter. Ik kijk naar mezelf en denk; mens! Wat word je oud! Doe wat aan jezelf! Wordt het niet tijd voor een ooglidcorrectie en een bezoekje aan Cristine le duc? Even de boel opkalefateren? Mijn confessions over plastische chirurgie en wat ik stiekem aan mezelf zou willen laten verbouwen. 

Confessions over Plastische Chirurgie

En als we het dan toch over plastische chirurgie hebben: Doe dan ook meteen ff wat vet wegzuigen en wat tieten erbij plempen. Want jeuj afvallen is geweldig, maar ik heb ineens een stuk minder tiet, en een flubberende huid. De eerste 5 kilo van de 17 zijn een feit. Nog 12 te gaan en ik ben weer op fatsoenlijk gewicht. Maar goed, mijn huid wordt dus slapper, gaat meer hangen en mijn pronte vooruitstekende borsten verdwijnen in het niets tot kleine erwtjes. Als die laatste 12 kilo weg is blijft er niets meer van die borstpartij over joh!

Stiekem wil ik dolgraag een borstvergroting

Ik denk daarom soms wel eens na over plastische chirurgie. Een borstvergroting zou ik best wel graag willen doen. Niet overdreven a la Barbie (Samantha), maar gewoon netjes, wat bij mijn lijf past zodat het weer in proporties is. En ja natuurlijk weet ik dat er maximizer bh’s bestaan, ik woon erin! Maar daar wil je niet is zwemmen… 1x drukken op je tetten en een plens water druipt over je buik. Moet je niet willen…

Daarbij staat het toch anders dan een mooie goed gevulde BH. Ik heb nou eenmaal brede heupen, dus voor de verhoudingen is een wat grotere borstpartij wel mooier. Ik had altijd een kleine B. Een handje vol zeg maar. Tijdens de zwangerschap zat ik op maatje dubbel D en voelde me prachtig. Na de bevalling en de stuwing (djiezus wat worden ze dan enorm!!!) zwakte het af naar een kleine C, opgemeten in een speciaalzaak. Nu ik afval zal ik wel weer terug gaan naar die kleine B, dus moeten de maximizers weer uit te kast getrokken worden. Ik vind het namelijk vreemd staan bij mezelf, zo’n kleine boezem met een dikke kont a la Jenny from the block.

plastische chirurgie

Lange stelten en een frisse blik!

Een paar lange stelten maak je me ook erg blij mee. Ik ben een kleine opdonder van 1.63 waardoor elke kilo die erbij komt, mij meteen een Michelin mannetje maakt. Moet je nagaan als ik straks nog ouder word en dus ga krimpen… Mini oma achter de rollator. Een paar langere benen zou ik geweldig vinden! Maar ik ga ze dus echt niet laten breken om ze te laten oprekken, toedeloe!

Nu ik ouder word merk ik ook dat mijn ogen wat “zwaarder” worden, mijn oogleden beginnen wat meer te hangen. Niet overdreven nog, maar toch… het begin is zichtbaar, vooral bij het opmaken, dus wat gaat dit voor de toekomst betekenen? Zal ik dan ook een ooglidcorrectie uitvoeren? Lijkt me persoonlijk namelijk best eng, maar de resultaten zijn vaak zo gaaf! Kijk bijvoorbeeld eens bij Joyce van Mamsatwork, zij heeft dit ook laten doen en het resultaat is echt geweldig! Aan de andere kant, moet je ook gewoon ouder kunnen worden. Ik vind namelijk wel, dat hoe ouder ik word, ik er wel steeds beter uit ga zien ofzo.

Jouw lijf, jouw keuze!

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat als je plastische chirurgie of een kleine ingreep wilt laten uitvoeren, je hier volledig achter moet staan en dat je het ook doet omdat jij dat wilt. Niet omdat iemand anders tegen je zegt van hey, die dikke pens is nu te erg, laat ff wat wegzuigen. Jij moet je goed voelen in jouw lijf. Dat is het belangrijkste en of je dan kiest voor her en der een filler of een ingreep, jouw lijf, jouw keuze.

Is het eigenlijk debiel dat ik me op 28 jarige leeftijd druk maak om dit soort dingen? Of denkt elke moeder / vrouw wel na over deze aspecten? Ik vroeg het in 2 groepen na, en merendeel wil het best wel graag, maar is net als ik te bang om het te doen. Hoe kijk jij aan tegen plastische chirurgie, zou jij iets aan jezelf willen veranderen?

Bron afbeelding

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf/merk

21 thoughts on “Mama over Plastische Chirurgie : Mag het een borstje meer en een frissere blik zijn?

 • Ik was vroeger altijd fel tegen plastische chirurgie maar nu zie ik er wel steeds vaker de positieve kant van. Ik ben zelf 24 maar zie de lijntjes bij mijn ogen al steeds duidelijker worden. Een ooglidcorrectie is iets dat ik op latere leeftijd wel zou overwegen. Niet helemaal strakgetrokken maar gewoon een beetje verbetering :)

 • Ik denk dat elke vrouw/man hier wel eens over nadenkt. Als ik “klaar” ben met afvallen zit ik er aan te denken om iets met mijn buik te laten doen (hangt nog al…), maar ik ben bang dat de kosten nog al hoog zullen zijn x

  • Ja snap ik wel hoor. Is ook wel weer zo. Maar geloof dat ze op gebied van Borsten tegenwoordig ook eigen vet kunnen weghalen end aar spuiten, dus dan blijft het van jezelf zeg maar.. Overigens nog een apart idee haha

 • Ooooh, ik vind je eigenlijk mega knap zoals je bent, hoor. Met mini-tieten of niet :p Als het een troost mag zijn: als ik een bh wil kopen is een A-tje meestal zelfs nog te groot :D Ik leef in sportbh-achtige toestanden. Go figure…
  Wel super dat je al 5 kg bent afgevallen! Mag je best trots op zijn! :*
  Indien je toch ooit overgaat op plastische chirurgie, ga ik mee om je handje vast te houden. … En ondertussen een Botox-spuitje hier en daar in mijn smoel te laten duwen :D

  • Nohhhhhh wat ontzettend lief!!! En leven in sport BH toestanden snap ik ergens ook wel, zit zo lekker haha! Maaaar ik moet ook zeggen, dat jij een prachtlijf hebt waar ik een moord voor zou doen haha! En ik zou het top vinden als je mee gaat voor het handje vasthouden.. Doen we ervoor nog ff een borrel hahaha!

 • Iiedereen moet het natuurlijk zelf weten. Maar ik snap je heel goed! Ik was er ook altijd “tegen” tot dit jaar, toen dacht ik; ik hou mezelf voor de gek (alsof het een soort zelfbescherming was) ik was inmiddels 37, dus ook niet over 1 nacht ijs gegaan. in augustus van 2017 heb ik een borstvergroting laten doen. Wat ben ik blij hiermee. Alle vrouwen die hiermee zitten, zou ik adviseren hiervoor te sparen. Een betere versie van jezelf maken kan toch geen kwaad?

 • Interessant artikel. Ik ben zelf heel bang voor ingrepen. Ik doe pas iets als het medisch noodzakelijk is. Ik ben een schijtluis. De mensen die het wel durven zijn zeker moedig.

 • Ik heb heel lang getwijfeld, maar doordat ik veel gewrichtsproblemen heb en dus meer moeite om de nodige beweging te nemen ben ik de afgelopen jaren ongeveer 20 kilo bijgekomen – en omdat ik daarbij ook veel pijn moet trotseren is een dieet niet zo simpel meer – dus heb ik de 25ste januari een gastric bypass laten doen – nog te vroeg om er iets van te zeggen, want ik moet eerst nog herstellen, maar een normaal figuur en een normale kledingmaat zou ik fantastisch vinden – alhoewel het in sommige hun ogen een te grote stap is heb ik hem toch gezet :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.