Melanie | Uitdaging: Vers koken ondanks tekort aan tijd

Soms heb je dat, ineens van die eye-openers. Ik ben hartstikke kritisch over wat ik mijn kind geef, m.b.t. vaccinaties, maar ook zijn drinken, brood (enzovoorts), maar kook toch elke avond wel iets waar een pakje of zakje aan te pas komt (kruiden, jus, die heerlijke wereldgerechten, noem maar op). De uitdaging voor de komende tijd wordt voor mij dan ook: vers koken.

Dat wil zeggen, zonder pakjes of zakjes, maar mét verse groenten, (gedroogde) kruiden en andere natuurlijke producten. Maar dat kost toch enorm veel tijd?! Mijn moeder eet al een hele tijd volgens de Paleo-manier, maar die staat ook regelmatig in de keuken. Ik vlieg om 5 uur mijn kantoor uit, om mijn zoon om half 6 op te halen en om kwart voor 6 ben ik dan thuis en moet ik nog beginnen met koken. Als er dan niet binnen de wiedeweerga een maaltijd op tafel staat, wordt onze schattige engeltje ineens een enórme duivel.

Maar tóch wil ik het proberen: vers koken

Niet alleen voor hem, maar ook voor mijzelf. Ik ga niet volgens de Paleo-methode eten, want ik wil maar wat graag af en toe een boterham (zo donker mogelijk natuurlijk) kunnen blijven eten, met natuurlijk lekker vers beleg. Maar ik kan die recepten goed gebruiken voor ons avondmaal. 

Wat hebben jullie daar nou aan?

Afgelopen weekend heb ik een eetschema gemaakt, met gevonden recepten. Ik ga elke maandag met jullie mijn favoriete recept van de week ervoor delen. En natuurlijk beschrijven wat zoonlief van de gerechten vond, voor de ouders onder ons waarschijnlijk best makkelijk.

Dus geen arretjescake meer, mensen! Maar wat was díe lekker, hè?!

One thought on “Melanie | Uitdaging: Vers koken ondanks tekort aan tijd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.