Melanie | Receptje! Mijn guilty pleasure: arretjescake

Vandaag ga ik jullie blij mee maken met een héérlijk receptje! Ik kom altijd weer mensen tegen die er nog nooit van gehoord hebben, dat kun je na vandaag niet meer zeggen. Ik heb het natuurlijk over: arretjescake!

Eigenlijk is het helemaal niet echt cake, gezien er niks gebakken hoeft te worden. Lekker makkelijk te maken dus!

Arretjescake is voor mij écht een guilty pleasure. Zó slecht, zó vet, maar zó lekker! Als vrouw met een niet zo heel gezond BMI zou ik dit eigenlijk niet mogen aanprijzen, maar ik doe het toch. Ook ik heb af en toe een cheatdag en zelfs dán komt arretjescake bijna nooit aan bod.

Wat heb je nodig?

 • 250 gram roomboter
 • 200 gram suiker
 • 200 gram biscuit (meergranen of bastogne is een leuke variatie-tip)
 • 50 gram cacao
 • 2 eieren
 • 1 mixer of keukenmachine

Hoe maak je arretjescake?

 1. Verkruimel de biscuit (mag in best wel grove stukken, zie foto voor de grootte van de biscuits)
 2. Meng de suiker en de eieren
 3. Voeg de cacao toe
 4. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel
 5. Voeg de biscuits toe aan het mengsel
 6. Giet het mengsel in een cakevorm
 7. Laat een dag in de koelkast staan
 8. En: tadaaaaa: arretjescake!

arretjescake

5 thoughts on “Melanie | Receptje! Mijn guilty pleasure: arretjescake

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.