Melissa | Creatief voor de babykamer

Vandaag laat Melissa jullie zien hoe zij creatief voor de babykamer is bezig geweest:

Creatief voor de babykamer

Een aantal jaar geleden ben ik thuis komen te zitten met een burn-out. Het was winter en wij woonde redelijk afgelegen. Niet echt bevorderlijk voor mijn herstel en humeur.

Het leek me een goed idee om iets te gaan doen. Ik heb een schetsboek, verf en canvasdoeken gekocht. Wat blijkt, ik ben hier best goed in! Al zeg ik het zelf.. Ook werd ik er rustig van en zat ik niet de hele dag te piekeren. Toen ik eenmaal de moed had verzameld om mijn creaties te laten zien kreeg ik best wel veel complimentjes en langzaam kreeg ik weer een beetje zelfvertrouwen.

#teveeltijd

Aangezien ik tijdens mijn zwangerschap (te)veel tijd had en me niet fantastisch voelde leek het mij een goed plan wat leuke dingen voor de baby te maken. Lekker creatief voor de babykamer. Al snel kom je dan uit op de bekende zoekmachine, met als gevolg dat ik te veel ideeën op deed die ik nooit van ze lang zal ze leven af kon krijgen voor onze kleine geboren werd. Maar als je het niet probeert dan weet je het nooit.

Schilderijtjes

Aangezien ik nog een heleboel schilderspullen had ben ik hier maar mee begonnen. De achtergrond kleuren zijn de kleuren van zijn kamertje. Cartoon tekenen vind ik erg leuk om te doen omdat het niet heel erg waarheidsgetrouw hoeft te zijn. Ze zijn ook nog eens educatief. Niet dat hij er ook nog maar iets van kan zien, maar het staat gewoon leuk ;).
Creatief voor de babykamer

Muziekje

Mijn moeder had mij een oud muziekdoosje beloofd die vroeger op mijn kamer had gestaan. Maar ik had op internet en had gelezen dat ze vanaf een aantal weken geluiden buiten de baarmoeder kunnen horen en na de geboorte kunnen herkennen. Het duurde wat lang voordat ik dat muziekdoosje kreeg dus besloot er dan maar zelf een te maken.

Aan de hand van een tutorial heb ik de inschatting gemaakt dat ik best wel kan haken. Dus ik heb wat wol en haaknaalden gehaald en heb een leuk patroontje uitgekozen. Via internet heb ik een muziekdoosje besteld en hop aan de slag! En ik moet zeggen, het is leuk gelukt.

Creatief voor de babykamer

Ambitieus

Heel gemotiveerd was ik begonnen aan een bijpassend baby dekentje.. maar man wat een werk! Mijn vingers waren het er ook duidelijk niet mee eens. Wie weet komt ie ooit nog af en anders kan ik er altijd nog een sjaal van maken. Of ik geef hem 10 minuten aan de katten en ik kan hem weggooien.

Creatief voor de babykamer

Robot aap

Het liefst maakt mijn man alles zelf, gelukkig kan ik een heleboel tegenhouden. Anders hadden we nu waarschijnlijk nog geen ledikant gehad voor de baby… Toen hij op een zaterdag wel heel lang in de garage bezig was had ik al een vermoede dat hij iets aan het knutselen was.

Met wat hout, scharnieren en oude raamklemmen heeft hij een hele leuke robot gemaakt waar de babyfoon camera op kan als hoofd. Hij kan staan, zitten en hangen want een plankje is ook zo saai…

Creatief voor de babykamer

Ben jij ook creatief voor de babykamer geweest? Wat heb jij zoals gemaakt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.