Melissa | Mijn kerstgevoel met recept, diy & meer

Iedereen heeft wel van die gebruikelijke dingen die je echt het kerstgevoel geven. Zodra de goedheiligman z’n hielen heeft gelicht worden de dozen met kerstversiering van de zolder getrokken. Maar niet alleen die kerstboom geven mij het echte kerstgevoel, hier onder lees je welke dingen mij nog meer blij maken.

Mijn kerstgevoel

Kerststol

Kerststol, elk jaar liggen de supermarkten er mee vol. Jammer maar helaas vind ik rozijnen en krenten niet te pruimen en om nou alleen een homp spijs uit t sneetje te gaan zitten eten.. De oplossing is simpel: lekker zelf bakken!

Mijn receptje:

 • Broodmix naar keuze
 • 1 pakje amandelspijs
 • Noten (bijv hazelnoten, amandelen, walnoten, pecannoten of gewoon allemaal!)
 • Een klein appeltje
 • Kaneel

Een appeltje schillen en klein snijden en mengen met wat kaneel.

Brooddeeg maken zoals de beschrijving aangeeft. Na de eerste keer 10 minuten rijzen meng je tijdens het vouwen de noten en appel erdoor.

Uitrollen en de spijsrol erop leggen, deeg dubbelvouwen en verder laten rijzen op de bakplaat. Bakken zoals de verpakking aangeeft. Jammie!

melissa kerstgevoel diy recept

Micheal Buble

De leukste kerst liedjes zijn door hem gecoverd. Het begint tijdens het versieren van de boom en gaat tot verveling van mijn man door tot de kerst.

Tijdens het koken, tijdens het eten, tijdens de koffie en alles daartussen.

Het liefst met de beelden erbij op youtube. Zijn jaarlijkse kerstshow moet natuurlijk gekeken worden. Want naast dat ie lekker kan zingen is het ook helemaal niet vervelend om naar te kijken en hij is nog grappig ook! 

DIY

Elk jaar probeer ik zelf iets te knutselen als ik inspiratie heb. Gewoon omdat ik het leuk vind om te knutselen en dat wat je standaard in de winkel kunt kopen vind ik niet altijd even leuk.

Vorige keer: zelf een kransje versieren met kerstballen en lampjes op batterijen!

Kort geleden heb ik een houtbrander gekocht waar je mee kunt graveren. Goed moment om even te proberen dacht ik zo!

Naast een hysterisch grote garage (72m2) vond de oude eigenaar van ons huis het echt nodig om er nog een schuurtje aan te bouwen. Wij hebben deze helemaal vol zitten met houtjes, plankjes, balkjes en stokjes.

Uit die schuur heb ik een plankje steigerhout opgegraven. Na het bestuderen van de gebruiksaanwijzing, die kort samengevat zegt: pas op word heet beter niet aanraken met de handjes, kon ik aan de slag. Het was enorm leuk om te doen, het resultaat is ook nog eens leuk voor de eerste keer.

melissa kerstgevoel diy recept melissa kerstgevoel diy recept

Film marathons

Een aantal jaar geleden zijn we begonnen met het houden van film marathons. Lekker met het gezin in je huispak op de bank een aantal films weg kijken. En tussendoor natuurlijk veel en lekker eten. Het begon allemaal met 4 Harry Potter films, later natuurlijk ook de rest. Films die het ook leuk doen zijn the lord of the Rings, The Hobbit, the Hunger Games of een heleboel films van Marvel.

Er zijn wel een aantal kerstfilms die ik leuk vind, maar het is vaak toch een beetje het zelfde verhaal ;)

Omdat ik het niet kan laten hier een paar filmtips om lekker in de kerstsfeer te komen:

 • The polar express
 • Love actually
 • The Grinch
 • Arthur Christmas
 • Frozen
 • The Santa Clause

Wat is jouw ultieme kerstgevoel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.