Melissa | Krijg nou tandjes! En nog een boel eerste keren

Krijg nou tandjes en nog een heleboel eerste keren de afgelopen twee weken bij Melissa! Ze had eigenlijk een heel ander thema op de planning voor ons, maar dit moest ze toch eerst eventjes kwijt. Kijk je mee?

Melissa | Krijg nou tandjes! En nog een boel eerste keren

Ikke zelluf doen

Vroegâh toen ik begon met praten riep ik al snel: nee ikke zelluf doen. Bram is langzaam begonnen met zelf z’n flesje vast houden. Super schattig en stiekem ook wel makkelijk natuurlijk.

Logeren

Bram mocht logeren bij opa en oma om twee redenen. Mama was een beetje afgedraaid en labiel. Het slapen ging Bram niet zo goed af de laatste tijd. We waren nog steeds zoekende naar een goed ritme. En ‘ze’ geven op internet allemaal goede adviezen die wij vervolgens kunnen proberen. Echt denderen ging het niet, en ik werd steeds vermoeider. Lekker een nachtje bijslapen dus! Hoewel ik wel alle gebruikelijke uren wakker werd kon ik welk lekker blijven liggen. We hebben een heerlijke rustige ochtend gehad zonder dat ik direct met flessen, luiers en slabbers  moest jongleren.

De tweede reden is dat we bijna een bedrijfsuitje hebben met overnachting en dan zitten we wel een stukje van huis. Zo hebben opa en oma al even kunnen oefenen. Van de een op de andere dag hebben wij een prachtig ritme gekregen. Kleine Bram gaat samen met ons rond half 11 naar bed en slaapt door tot 7 uur! Ik ben dat doorslapen helemaal niet meer gewend joh dus ben zo duf als een. Het voordeel is wel dat ik ’s avonds mijn ogen weer wat langer open kan houden, is wel zo gezellig.

krijg nou tandjes

Krijg nou tandjes!

Tijdens een telefoongesprek met mijn moeder lag Bram lekker gek te doen bij mij op schoot. Midden in een zin viel mijn kaak naar m’n knieën. Zie ik nou…zijn dat echt..? waaaaat? Krijg nou tandjes! Bram krijgt twee van die charmante ondertandjes. Uiteraard heb ik er direct een foto van gemaakt en naar de halve wereld gestuurd. Ook verklaard het een aantal dingen. Zo vond hij het minder prettig als ik z’n mondje af moest vegen, van die lekkere spuitluiers en algemeen meer huilen.

Omrollen

Na weken oefenen en aanmoedigen inclusief een yell en pompons was het vorige week zo ver. Ik had hem op z’n buik in de box gelegd en opeens had hij het licht gezien. Alsof hij het stiekem geoefend had draaide hij zich behendig naar zijn rug. Vol trots lachte hij breed naar mij omdat ik zo enthousiast reageerde. Drie dagen later had ik hem op zijn rug in de box gelegd en plots lag hij op zijn buik te spartelen! Dat word voortaan opletten geblazen, want het lukt nog niet helemaal om die armpjes er goed onder te krijgen.

Een behoorlijk enerverende week voor ons dus, maar wat ben ik trots op onze kleine man. Zoveel hoogtepunten, wat ontzettend leuk is maar dan besef ik me wel hoe snel het gaat. Extra veel en bewust genieten dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.