Melissa | Mijn herinneringen aan Sinterklaas

Sinterklaas wie kent hem niet..Ook al zou je t willen, je kan er niet omheen. Hoewel het een behoorlijk commercieel feestje is blijft het stiekem toch leuk. Mijn Brammetje is er nog veel te klein voor maar toch ben ik benieuwd hoe het voor hem zal zijn en uiteraard deel ik ook mijn herinneringen aan Sinterklaas 

Mijn herinneringen aan Sinterklaas

Oei wat een spannende tijd! Zodra dat dikke magazine van de speelgoedwinkel op de deurmat viel gingen we los! Ik wil die Barbie en dat spelletje en die en dat, nee toch dat andere! Tijdens de intocht stonden we blauw bekkend van de kou in de stad te wachten op die man met de  jurk aan. Kauwend op zompige oude pepernoten zongen we alle liedjes mee. Volgens mij heb ik nooit mandarijntjes gelust, gelukkig kregen we op de basisschool altijd, maar dan ook altijd, een mandarijntje met een geknutselde pieten muts in de schoen. Leuk bedankt, getver.. Natuurlijk mochten we thuis ook de schoen zetten..bij de verwarming.. Zeker niet elke avond maar na de intocht en elke zaterdag tot 5 december.

En dan die spannende avond: pakjes avond! Wat een spanning. Met zn allen met wat lekkernij wachten tot die oude man langs kwam. Letterlijk langskwam want ik heb hem nooit gezien in ons huis. Achteraf heel verdacht natuurlijk. En hoe kreeg hij die zak met cadeautjes zo snel ergens verstopt?

Helaas is de onthulling mij ook erg bij gebleven. Het woord jeugdtrauma is misschien wat dramatisch maar wat was ik boos!! Mijn moeder vertelde mij laatst dat ze het eigenlijk heel erg vond dat ze tegen ons heeft gelogen.

Herinneringen aan Sinterklaas

Het sinterklaasfeest nu

Nu ik zelf moeder ben ga ik er toch over nadenken, hoe gaan wij het straks aanpakken?

Door de enorme hype die er van gemaakt word op tv en op de scholen ontkom je er niet aan en natuurlijk wil ik Bram het feestje niet ontnemen. Daarnaast vind ik het zelf stiekem ook nog veel te leuk en kijk ik elk jaar de intocht. Altijd weer een opluchting als het toch weer goed komt.

Hoewel we vroeger een heleboel dingen wenste, kregen we dit natuurlijk lang niet allemaal! En dat was prima, en waren we blij met de cadeautjes. Ik hoor nu soms verhalen over onhandelbare en hebberige kinderen, dit hoop ik zeker niet zo mee te maken.

Natuurlijk is het spannend en leuk, maar we willen wel dat Bram de waarde van spullen inziet en accepteert dat je simpel weg niet alles kunt hebben. Sinterklaas moet natuurlijk wel ruimte overhouden op de boot om voor de andere kindjes ook cadeautjes mee te nemen.

De zwarte pieten discussie

Tegenwoordig hangt er toch wel een donkere wolk over het kinderfeestje. Hoewel dit al jaren in mindere mate een probleem vormt.

Mijn moeder werkte vroeger op een peuterspeelzaal, en daar hadden ze toen ook al een blank pietje tussen de popjes. Ik snap dat er mensen zijn die het als erg vervelend ervaren, zeker als ze door kinderen als zwarte piet worden aangesproken. We leven in een vrij land en iedereen mag zijn eigen mening hebben. Toch vind ik dat het wel een beetje uit de hand begint te lopen. Elke aanpassing die gemaakt kan worden, kan door iemand als aanstootgevend worden gezien. Oftewel het is hoe dan ook nooit goed.

Laten we vooral niet vergeten dat het een kinderfeestje is en dat het wel een beetje leuk moet blijven! Wat zijn jouw herinneringen aan Sinterklaas?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.