moeder van een prematuur zijn is uniek

Moeder van een prematuur zijn is uniek zegt Kelly van Paemel (32), zelf moeder van een voldragen kindje en een prematuurtje, geboren bij een zwangerschapsduur van 33.3 weken. Deze week beantwoord zij de wekelijkse vragen voor onze rubriek.

Hoe verliep je bevalling: de bevalling zelf heel vlot maar voor de bevalling een hel van de pijn! Had blijkbaar (achteraf gezien) een vergrote bijnier die aan het bloeden was en die heeft heel de boel in gang gestoken. Ik ging naar het ZH met de pijn van een niercrisis en was blijkbaar volop aan het bevallen en had al 6 cm. Door de pijn van mijn bijnier voelde ik op dat moment de weeën nog niet. Gelukkig 2 dagen voordien binnengeweest doordat ik een beetje bloedverlies had en toen hadden ze al longrijping gegeven.

Hoe vond je de omschakeling naar opeens moeder zijn door de vroeggeboorte? Viel wel heel goed mee, het was heel onverwachts dus van het begin van de weeën ben je plots 6 uur later terug mama maar ik denk dat het wel makkelijker is als je al een kindje hebt om dit zo snel te aanvaarden.

Hoe ben jij omgegaan met de achtbaan van emoties? Die zijn er pas gekomen toen ons kindje thuiskwam. Dan kwam ik echt in een dip. Daarvoor had ik geen tijd om na te denken.

Hoe vond je het om constant heen en weer te reizen naar het ziekenhuis i.p.v. van je kindje thuis te hebben? Das voor niemand leuk en vooral superdruk maar wij hadden het “geluk” dat het ZH hier maar 10 minuutjes vandaan is en dat mijn vader een paar weken de oudste heeft opgevangen.

moeder van een prematuur zijn is uniek

Wat heeft de vroeggeboorte met je relatie gedaan? Die is onveranderd, nog steeds heel close, zelfs nog iets closer.

Hoe vind je dat buitenstaanders zoals familie en vrienden zijn omgegaan en omgaan met de situatie? Die vinden dat allemaal wel erg maar begrijpen doen ze niet echt denk ik.

Jouw ultieme tip aan andere prematuur moeders: De moed niet verliezen, het moment dat ze mee mogen naar huis is als een 2de geboorte, echt een mooi geschenk!

Jouw ultieme tip aan buitenstaanders: Heb begrip voor de ouders, als je denkt het druk te hebben met een kindje thuis moet je eens een kindje op neo hebben! Ik word razend van de reacties van oh, hij heeft alles al goed ingehaald! (als hij 2 maand oud is). En zeg zeker nooit!: Je hebt geluk gehad dat je er vroeger vanaf was want een zwangerschap is op het einde echt wel heel zwaar! Grrrr!

Moeder van een prematuur zijn is uniek!

Hoe combineer je het gewone gezinsleven met het bezoeken van het ziekenhuis? Wij hadden het geluk dat ons oudste zoontje voor enkele weken bij m’n vader terechtkon! Wij zijn namelijk zelfstandig en mijn man moest al veel meer werken. Toch, ik heb door de complicaties langer dan een week in het ZH moeten blijven en mijn man kwam iedere dag voor min. 2 uur! Toen ik naar huis mocht ging hij elke avond mee op bezoek naar ons kleintje.

Hoe heb jij jou andere kindje verteld dat zijn pasgeboren broertje of zusje nog niet mee naar huis mag? Doordat hij op dat moment nog maar net 1 jaar oud was besefte hij dit niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.