Mommy Wars Tag | over potjes, dragen & luiers

Je kent het wel, die bekende discussies tussen moeders over gevoelige onderwerpen zoals borstvoeding geven, dragen, samen slapen en nog wel veel meer. Deze eeuwige discussies worden ook wel de Mommy Wars genoemd en Betty en Esther bedachten er een gewaagde tag op, de Mommy Wars Tag, die ik erg leuk vind om in te vullen. Kijken jullie mee?

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?  Ik heb geen borstvoeding mogen geven, dus hier is het flesvoeding geweest. Inmiddels drinkt ze geen flesvoeding meer.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed? Leia heeft vanaf het moment dat ze thuis kwam uit het ziekenhuis meteen op haar eigen kamer geslapen op advies van de kinderarts. Bij ons in bed wil ze ook niet slapen, dan wordt het eerder klieren en rond dartelen onder de dekens dan dat er wordt geslapen. Soms vind ik dat wel jammer hoor, ik zou het heerlijk vinden om d’r op zondagochtend lekker bij me te hebben liggen. Maar haar rust gaat voor alles, en die krijgt ze het beste in haar eigen bedje, op haar eigen slaapkamertje.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt? Ik ga echt niet aan de wasbare luiers, sorry maar ik vind dat echt enorm ranzig haha! Dus hier lekker kant-en-klaar luiers, meestal van Kruidvat, Etos of van Pampers zelf. Bij incontinentie kind snap ik wel dat je wasbare incontinentiebroekjes gebruikt.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech? Hoe meer geluid, hoe beter toch? Nee gekkigheid, Leia heeft een houten xylofoon van Woezel & Pip, maar voor de rest is het meeste speelgoed toch wel van V-Tech, ze vindt het prachtig al die kleuren en geluiden.. En ik vind het heerlijk om haar zo vrolijk te zien spelen.

Mommy Wars Tag

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers? In het begin waren wij wel van de potjes, maar al heel snel at ze gewoon met ons mee. Potjes wil ze inmiddels ook niet meer. En als het echt zo ongezond was, dan werd het niet verkocht. Binnen de EU zijn er ontzettend strenge richtlijnen als het gaat om voeding voor de kleintjes, dus mensen moeten ook lekker doen waar zij zelf zin in hebben.

Dragen of wagen? Dragen heb ik geprobeerd en Leia vindt het geen succes. Ze wordt er onrustig van, dus hier gewoon de wagen en hij rijdt heerlijk.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers? Hier moet ik mij nog in verdiepen. Leia is 1,5  en ik wil opzich in de zomer wel een beetje gaan beginnen met zindelijkheidstraining, maar hoe het in z’n werk gaat weet ik niet, dus als je nog tips hebt? Mommy wars tag,

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind? Ik shop echt overal.. H&M, Zara, Bijenkort, Hema, Wibra en ja ook Primark, check hier mijn laatste shoplog. Ons budget laat het gewoon niet toe om “groene” kleding te kopen, en het is eerlijk gezegd ook vaak mijn smaak niet.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant? Ik geloof niet dat je kunt onderhandelen met een kind van 1,5 haha! Nog nooit geprobeerd in elk geval, geen idee hoe het moet ook, dus als je tips hebt? haha!

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik? Ik kan precies horen wanneer Leia de dramaqueen speelt of wanneer er echt iets aan de hand is, dus ja ik laat haar soms wel eens huilen. Mommy wars tag,

Dit waren mijn antwoorden van de Mommy wars tag, neem je hem over? Let me know! Ik tag hierbij Linda, Astrid, Mary-LouJudith en Marjo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.