Het mooie lente weer is gearriveerd!

De zon doet goed z’n werk en de krokussen schieten de grond uit, het mooie lente weer is gearriveerd! Zelfs in de moestuin komen ze tevoorschijn, heel schattig maar niet helemaal de bedoeling. Met het mooie weer gaan mijn handen instant jeuken. Onze 43 meter lange tuin schreeuwt: maak mij netjes! Helaas is dit niet echt een kwestie van: dat doen we even in een middagje!

Ook het onkruid is al weer flink aanwezig en aangezien we vorig jaar niet toe zijn gekomen om gras te leggen hebben we een flink stuk waar we onkruid aan het kweken zijn. Zo zijn er een heleboel klusjes die moeten gebeuren.

Klusjes klusjes klusjes

Onze kleine man zorgt er voor dat we niet heel lang meer uitslapen. Op zich heel fijn want dan heb je wat aan je dag. Als Helga van het weer dan verteld dat het lekker weer word dan zijn wij zeker in de tuin te vinden. Echter moeten er binnen ook wel wat klusjes gebeuren. Dus even gauw de kattenbakken verschonen, stofzuigen, dweilen, wasjes draaien en de vaatwasser doen. Zo, dan kunnen we nu lekker naar buiten. Nee helaas, zo werkt dat niet bij mij. Ik moet nu eerst weer even zitten om uit te rusten. Wel goede reden om nog even een bakje koffie te drinken.

De bel is gegaan

Na een pauze wilde ik toch echt graag naar buiten, vooral ook omdat de kleine man lekker in bed lag en ik de handen even vrij had. Het vorig jaar aangelegde pad moest nodig geveegd worden. Nu de vaste planten nog niet uitgegroeid zijn in een wilde rimboe leek het me handig even te schoffelen. Daarna even harken en de vijver schoonmaken. Even dit, even dat, hoewel de lente en het mooie weer mij erg veel energie geeft ben ik super snel geneigd om over mijn grenzen heen te gaan. Met nog 30 klusjes op de lijst moet ik toch echt stoppen voor die dag. Terwijl ik op de bank zit voel ik al dat ik veel te ver ben gegaan en zit ik alweer te balen. Dat word weer een feestje de dagen erna. Helaas kan het dagen duren voor dat mijn lijf weer een beetje hersteld is.

Positiviteit kan je redden!

Inmiddels heb ik geleerd dat ik voor mezelf even hard op moet zeggen wat ik allemaal heb gedaan. Vaak als je dan alles even opsomt dan heb je eigenlijk best een boel gedaan! Die confrontatie zorgt er voor dat ik toch weer trots op mezelf kan zijn dat ik zo veel heb gedaan.  Maar een vrolijk kindje, de lente en een blauwe lucht maken de lastige dagen weer een stukje makkelijker.
En al die andere klusjes? Die doen we de volgende keer wel weer en dan wat minder fanatiek!

Wat hebben jullie gedaan met de eerste mooie lente dagen?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.