Geld verdienen met je blog?

Zoals jullie weten, werk ik sinds kort weer een paar uurtjes in loondienst en ben ik nog freelancer voor diverse organisaties. Daarnaast zorgt mijn blog ook voor wat extra geld in het laatje door betaalde samenwerkingen die ik aanga (ook al is geen vetpot, het zorgt wel dat de website online kan blijven). Ik vind het ‘online verdienen van geld’ een interessant onderwerp want er zijn veel mogelijkheden en het geeft je veel vrijheid. Vooral als moeder zijnde is het fijn om vanuit huis te werken, en zelf te kunnen bepalen wanneer je dit doet.

Welke mogelijkheden zijn er om geld te verdienen met je blog?

Het is toch geweldig als je van je hobby, in mijn geval mijn blog, je werk kunt maken?! Ik vind het in ieder geval ideaal! Als je een eigen website of blog hebt, zijn er allerlei mogelijkheden om iets extra’s bij te verdienen. Zo kun je onder andere gebruik maken van affiliate marketing. Bij affiliate marketing ontvang je geld voor het promoten van een product of dienst op je website. Het fijne hieraan is dat je zelf kunt bepalen met welke adverteerder je wilt samenwerken, en zo rekening kunt houden met de doelgroep van je blog; zij moeten immers op de advertentie klikken.

Google Adsense

Een andere, veelgebruikte manier om geld te verdienen met je website / blog is Google Adsense. Maak je gebruik van Google Adsense, dan hoef je alleen maar een code op je blog te plaatsen. Deze code zorgt er dan automatisch voor dat er een advertentie verschijnt die past bij de inhoud van de pagina. Ook hier verdien je op het moment dat je bezoeker op de advertentie klikt.

Adverteerders

Wanneer je website of blog erg populair is en je minstens duizend bezoekers per dag hebt, word je aantrekkelijk voor adverteerders. Zij zullen contact met je opnemen en vragen of ze advertorials bij je mogen kopen; advertorials zijn advertenties in de vorm van een artikel. Koopt een adverteerder een advertorial bij je, dan schrijf jij een mooi artikel over het product dat zij aangeven en plaatst dit op je website. Word je (nog) niet aangeschreven door adverteerders, dan kun je je bij een bemiddelingsbureau als bijvoorbeeld Adfactor aanmelden. Zij zullen je helpen om in contact te komen met adverteerders.

Nog geen eigen website of blog, maar wel geïnteresseerd er een te starten? Bekijk deze website dan eens, waar in zeven duidelijke stappen wordt verteld hoe je dit het beste kunt aanpakken.

3 thoughts on “Geld verdienen met je blog?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.