Foto’s en verhalen: de mooiste cadeaus voor je kinderen

We doen het allemaal wel eens: oude herinneringen ophalen. Laatst kwam ik oude fotoalbums tegen en als je ze dan bekijkt, beleef je al die momenten van vroeger weer. Eigenlijk zijn zulke albums verzamelingen van herinneringen die je dierbaar zijn. Als moeder ben je dus ook een beetje de verzamelaar van de herinneringen van je gezin. Daarom is het leuk om ze vast te leggen voor jouw kinderen, zodat ze die altijd kunnen herleven. Vandaag noem ik drie manieren waarop je leuk en makkelijk herinneringen vast kunt leggen want foto’s en verhalen zijn toch wel de mooiste cadeaus voor je kinderen

Foto’s en verhalen: de mooiste cadeaus voor je kinderen

Fotoboeken

Fotoalbums worden hiervoor natuurlijk het meest gebruikt. Vroeger betekende dit dat je je foto’s moest ontwikkelen, ze moest inplakken, verhalen erbij schrijven; erg veel werk dus. Gelukkig hoeft dat met het internet niet meer, maar kan je gewoon online een fotoboek samenstellen. Ze zien er mooier uit en als je ze met harde kaft neemt, gaan ze ook nog eens heel lang mee.

Dagboeken

Naast het maken van een fotoboek, kun je er ook voor kiezen om een ‘dagboek’ voor je kinderen bij te houden. Dat kun je natuurlijk in een leuk notitieboekje doen, maar tegenwoordig worden er ook speciale dagboekjes voor ouders ontworpen. Meestal zijn ze er speciaal voor de babytijd, al zijn er ook een aantal dagboeken voor kinderen tot tien jaar. Je kunt dan schrijven over bijzondere gebeurtenissen, en als je geen inspiratie hebt, staan er onderaan de pagina vragen die je kunt beantwoorden. Als het boekje vol is, geef je het aan je kind om te lezen en bewaren.

Instagram

Wie actief is op social media, kan natuurlijk ook Instagram gebruiken als een soort digitaal fotoboek. Tegenwoordig kun je op Instagram ook video’s uploaden, waardoor je echt een levendige collectie krijgt. Bovendien heb je je Instagram album altijd bij je, en is het heel makkelijk om een nieuwe foto of video aan je album toe te voegen. En als je niet wilt dat de hele wereld de foto’s kan zien, kun je het account op privé zetten. Het is alleen wel de vraag hoe lang een social medium als Instagram populair blijft, dus het kan handig zijn om je foto’s ook ergens anders te bewaren.

Het maakt eigenlijk niet uit hoe je herinneringen vastlegt, áls je het maar doet. Want je hebt er zelf veel plezier van, en het is ook nog eens enorm leuk voor je kinderen! Heb je zelf nog een andere manier om de herinneringen van je gezin te delen? Vertel het ons!

PS: Nog geen cadeaus gekocht voor Sinterklaas? Kijk snel bij onze cadeautips voor leuke cadeaus met een leuker prijsje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.