Nancy | Kerststress en Kerstdrukte

morgen is het zover! Kerst! Elk jaar zie ik mensen stressen, de winkels zijn té druk en iedereen lijkt gejaagd. Aangezien ik van mezelf al een chaotisch persoon kan zijn, heb ik geen behoefte om me in de chaos te begeven. Ik wordt daar zo enorm onrustig van.

Standaard elk jaar hetzelfde.

Als sint het land uit is, gaan wij kijken wat we met kerst doen. Meestal is  het standaard elk jaar hetzelfde. Kerstavond heerlijk thuis, gourmetten en een klein cadeautje onder de kerstboom voor de heren. Eerste kerstdag naar mijn schoonouders en tweede kerstdag met mijn kant van de familie.

ijs met warme kersen en hagelslagpudding!

Schoonmoeders zorgt altijd goed voor ons met kerst dat we er zelf eigenlijk geen werk aan hebben. Moet toch wel bekennen dat ik dit heerlijk vind. Tweede kerstdag maken wij allemaal iets. Dit jaar doen we allerlei kleine hapjes, ieder maakt 3 a 4 soorten. Maar dan standaard dingen die we elk jaar hebben mogen niet ontbreken! Vanille ijs met warme kersen, hagelslagpudding, heerlijk. Deze dingen eten we dan ook echt alleen met de kerst. De kinderen krijgen friet met mini snacks, de ervaring heeft geleerd dat dit het beste doet bij ze. Natuurlijk snoepen ze ook met ons mee, maar we verwachten niet van ze dat ze lang aan tafel blijven zitten. We zien liever dat ze het gezellig met elkaar hebben.

Ontwijken van kerstdrukte.

Zelf ben ik al volop aan het kijken welke hapjes ik  ga maken. Als het aan Vinz ligt wordt het knakworst in bladerdeeg, maar of mijn moeder, zussen plus aanhang daar zo blij van wordt? Zodra ik bepaald  heb wat het wordt koop ik alles al. Wellicht zal dat maandag al zijn. Dit omdat ik met NIET in de kerstdrukte van de supermarkt ga begeven. Op de laatste dag voor kerst hoef ik dan alleen nog maar de verse spullen te halen. Het is dan een kwestie van het “juiste moment” van de dag uitzoeken.

Voor de brunch die we als gezin altijd thuis doen halen we wat lekkere afbakbroodjes, mini pizza’s, mini worstenbroodjes. Ook deze worden ruim van tevoren gehaald.

inmiddels staat de kerstboom! Het geeft weer iets meer een kerstgevoel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.