Nancy | NS T-Rex Espress, Naturalis & Dino Trix

Er kwam iets cools voorbij, zoals Vinz het zou zeggen. We mochten met de NS T-REX EXPRESS mee. Vanaf Utrecht centraal zou deze speciale NS T-REX EXPRESS ons naar NATURALIS in Leiden brengen om Trix te mogen bewonderen. Met één grote en één kleine dino fan kon ik hier natuurlijk geen nee tegen zeggen. Maar naar Leiden met de trein, is vanuit Brabant nogal een rit. Vooral voor een anti trein persoon. Ik ben met dat betreft gewoon te verwend en pak altijd de auto die ons altijd voorziet van alle luxe.

NS T-REX EXPRESS

Dapper, bepakt en bezakt gingen wij met twee enthousiaste mannetjes, naar station Deurne om daar de trein naar Utrecht Centraal te pakken. Het viel me mee in de trein, en even betrapte ik mezelf erop dat ik dit eigenlijk wel heel erg relaxed vond. Omdat er tijdens de speciale T-REX EXPRESS van alles vertelt zou worden, en dino expert en paleontoloog Anne Schulp mee zou reizen om te vertellen en vragen te beantwoorden, koos ik ervoor om de tolk mee te laten gaan. Dit zodat onze jongens ook alles mee zouden krijgen. Eenmaal op Utrecht CS aangekomen, zag Vinz al meteen de dino’s staan. Onze Senn vond het maar niks die rare dino’s hij was er bang voor. Maar Vinz was verkocht en bleef er goed bij in de buurt staan. De jongens werden verwend met een leuke tas met een nog leukere inhoud, en een vet cool mega gaaf dino masker.

NS T-Rex Express Naturalis

Daarna gingen we gezamenlijk naar de T-REX EXPRESS welke ons naar Leiden zou brengen. In de trein las Bart Meijer (wat een leuke man!) een stuk voor uit Jake en de T-Rex. Onze mannen genoten, Senn genoot ervan om eens een paar keer flink de grommen als een dino. Daarna kwam Anne Schulp nog van alles vertellen en had een hele grote (replica) tand bij!

NS T-Rex Express Naturalis

Eenmaal aangekomen in  Leiden stond er weer een grote dino op ons te wachten. Deze dino was toch écht wel vele male stoerder dan de dino’s op Utrecht CS. We gingen met “treintje” naar NATURALIS toe. Daar mochten we alles op ons gemak eens gaan bekijken. Wat was het leuk, mooi maar vooral ook zo leerzaam. Beide heren waren zo onder de indruk. Met name Trix maakte veel indruk op ze. Maar ook de andere dino’s werden niet overgeslagen, ze hebben zich zo goed vermaakt. Er was zoveel te zien en te leren. Vooral “het spuiten van de dino huid” was een grote hit.

NS T-Rex Express Naturalis

Zelf was ik nooit op het idee gekomen om met de trein naar Leiden te gaan. Maar wat is deze reis ons meegevallen, het was vooral erg gezellig in de trein. De tijd vloog voorbij vooral op de heenweg. Op de terugrit was het wat drukker en duurder het allemaal net wat te lang voor de mannen. Voor ons absoluut een reden om eens wat vaker de trein te pakken. Ze keken beide hun ogen uit.

NS T-Rex Express Naturalis

Elke dag wordt hier nog het boek, Jake en de T-Rex gelezen door Vinz, en Senn is elke dag op dino jacht in het dino zoekboek.

NS en NATURALIS bedankt voor deze geweldige dag en ervaring!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.