De Powervrouw achter de Negenmaandenbeurs + WIN

Ben je nou echt een jaar lang bezig met de organisatie van een beurs die maar 5 dagen duurt? En hoe combineer je deze baan met het gezinsleven? Ik had de privilege om deze vragen te stellen aan de powervrouw achter de Negenmaandenbeurs. Dus ben jij benieuwd hoe het opzetten en organiseren van de Negenmaandebeurs nou in zijn werk gaat en wil jij graag toegangstickets winnen? Lees dan snel verder!

De powervrouw achter de Negenmaandenbeurs. Ze is 41 jaar, getrouwd en moeder van 2 jongens: Pieter van 8 jaar en Mats van 5,5. Danielle Meester is de powervrouw achter de Negenmaandenbeurs en vol passie verteld zij mij over haar werk als Beursmanager van de Negenmaandenbeurs en hoe zij ieder jaar weer toe werkt naar het neerzetten van een beurs om nooit te vergeten. Na het aanhoren van haar verhaal ben ik stiekem toch wel heel erg jaloers op haar baan en lijkt het mij fantastisch om zo’n geweldig evenement op te zetten.

Ben je nou echt een jaar lang bezig met de organisatie van een beurs die ‘maar’ vijf dagen duurt?

Of het nu op het schoolplein is, door vriendinnen of in de kroeg, deze vraag wordt mij werkelijk altijd gesteld. En Ja, ik ben hier absoluut een heel jaar mee bezig, samen met een heel team werken we ieder jaar weer toe naar het opzetten van de beurs. Je werkt eigenlijk in periodes, en iedere maand is praktisch gezien een periode.

Nu zitten we bijvoorbeeld in de aanloop van de beurs, en zijn we druk bezig met de afwikkeling en het opbouwen. Alles waar je een jaar lang naartoe hebt gewerkt begint nu vorm te krijgen en alle lijntjes komen samen. Wanneer in maart de beurs erop zit, hangen de wallen op onze knieën. We werken twee volle weken inclusief de weekenden en avonden non-stop en dat breekt een mens stiekem wel een beetje op. Het is hectisch, maar je krijgt er ontzettend veel energie ervoor terug, want de sfeer is gewoonweg geweldig. Tegen de tijd dat we wat zijn bijgekomen gaan we aan de slag met de evaluatie. We willen graag weten wat er goed ging, wat er minder goed ging en wat er de volgende keer beter kan gaan. Het exposanten-en bezoekersonderzoek wordt vaak begin april afgewikkeld en dan stappen we in de auto om bij onze exposanten op bezoek te gaan om zo nog meer uit de beurs te halen voor de bezoekers. In mei ga ik samen de Salesmanager bezig om de stands te verkopen want tot 1 juni geldt er een vroegboektarief voor de exposanten, zo kunnen ze extra voordeling op de beurs staan. Ook wordt er in mei een Communicatieplan geschreven door Inés, de Communicatiemanager voor de Negenmaandenbeurs.

De powervrouw achter de Negenmaandenbeurs.

In Juni beginnen we met het intekenen van de plattegronden, alle exposanten moeten namelijk een plekje krijgen op de plattegrond en dat is niet altijd even makkelijk. Zo heb je organisaties die bijvoorbeeld niet naast elkaar willen staan, of juist wel naast elkaar willen. In juli is er wat meer rust en begint de vakantie uitloop, ik ben dan zelf vaak drie weken vrij en werk daarnaast minder omdat de kinderen dan schoolvakantie hebben. In Augustus komen de werknemers altijd weer binnen druppelen van de vakanties om zo in september van versnelling 1 naar versnelling 3,4 te gaan en met volle kracht vooruit te kunnen, want dan begint de echte hectiek! In de maanden van september tot en met december is er werk aan de winkel Alle communicatiematerialen zoals de website, flyers en posters moeten klaar want van 1 tot en met 15 november start de 2=1 kaartverkoop voor de trouwe bezoekers. Er wordt gewerkt met grote merken zoals Wij Jonge Ouders, Fabulous Mama en ook de Prenatal werkt mee aan de voorverkoop van de tickets in hun fysieke winkels. Verder begint het programma dan vorm te krijgen met alle masterclasses en workshops en dat moet inzichtelijk worden gemaakt op de website voor alle bezoekers, maar ook voor in het beursboekje.

Ik maak mij niet druk om het gras van de buren, mijn eigen gras is heel erg groen!

Na de break van de feestdagen mogen we knallen, dit is voor mij de periode die ik zelf altijd het leukst vind. De laatste beursplekjes worden gevuld, de afspraken moeten definitief zijn, de kaartjes verkocht en zijn we bezig met monitoren. En dan is het februari! De maand waarin de beurs echt tot leven komt. Zelf loop ik ook altijd rond op de beurs, tussen de bezoekers en het is altijd erg mooi om te zien hoe de plattegrond uiteindelijk tot leven komt.

Hoe combineer je het drukke werkleven met je gezin?

Toen de kinderen nog klein waren en niet naar school gingen werkte ik altijd zo’n 3,5 dag per week. De ene week was dit 3 dagen en de andere week 4. Tegenwoordig, nu ze naar school gaan werk ik 4 dagen verspreid over 5 dagen. Op die manier kan ik alsnog tweemaal per week op het schoolplein staan en meedoen aan activiteiten zoals klassenmoeder, luizen moeder en schoolreisjes. Ik besef heel goed dat ik best of both worlds heb, ik breng veel tijd door met de jongens en heb daarnaast gewoon een ontzettend leuke baan waar ik mijn ei in kwijt. Ik maak mij niet druk om het gras van de buren, mijn eigen gras is heel erg groen!

Win 2 toegangstickets voor de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs viert dit jaar haar 31ste editie en is van 24 tot en met 28 februari te bezoeken in de Amsterdam RAI. Met je ticket heb je toegang tot drie verschillende beurzen, de Negenmaandenbeurs, de Huishoudbeurs en Pasar Malam. Heb jij dus zin in een leuk dagje uit met vriendinnen, je moeder of misschien dochter? Dat kan! Ik mag namelijk aan twee personen 2 toegangstickets weggeven. Wat je hiervoor moet doen?

 • Like de Facebookpagina van Momambition.nl en tag de persoon die je wilt meenemen onder het bericht.
 • Laat in een reactie hieronder achter dat je meedoet en welke powervrouw je wilt meenemen naar dit event.

extra kans maken? Deel het bericht op Facebook en je naam wordt een keer extra aan pot met lootjes toegevoegd

De winactie loopt tot en met dinsdag 16 februari. Op woensdag 17 februari ontvangen de winnaars van mij een mail met de codes om hun kaartjes te verzilveren. 

25 thoughts on “De Powervrouw achter de Negenmaandenbeurs + WIN

 • Jaaaa ik wil ook meedoen! En idd wat een powervrouw die Danielle! Ik zou mijn mama of mijn schoonzus meenemen. Omdat zij mijn grote rolemodel zijn als mama. Ze helpen me altijd met tips en tricks als ik er ff niet uitkom. Toppers, zij zijn mijn powervrouwen ♡. Je page likete ik natuurlijk al lang en ik ga zeker ff delen!

 • Maaike Manheim says:

  Mijn powervrouw is mijn zus Mirjam, omdat ze als mama van twee speciale kindjes niet altijd aan zichzelf toekomt zijn juist dit soort uitjes heel belangrijk om ook even gewoon vrouw en niet alleen mama te zijn. Daarom zou ik haar heel graag meenemen!

 • Wat leuk om dit hele verhaal te lezen! Kan me best voorstellen hoor dat je er een jaar mee bezig bent, het is tenslotte geen kleine beurs! Ieder jaar weer een nieuwe uitdaging lijkt me!

  Ik zou heel graag met mijn lieve vriendinnetje Ellemieke willen gaan, vriendinnen voor het leven! Heerlijk struinen over de beurs, nieuwe dingen ontdekken en uiteraard ook wat lekkers proeven haha. Oh ja en niet te vergeten ook op zoek naar leuke (nieuwe) dingetjes voor onze kleintjes! Een echt meidenuitje waar we beide hard aan toe zijn. Even als vriendinnen onder elkaar heerlijk bijkletsen. Dat zou echt een super leuke verrassing zijn, op en top genieten!!

 • Peggy van Lokven says:

  Samen met mijn zwangere zus Ilse die al sinds 4 maandjes tante is van mijn zoontje :) ! Samen gaan we lekker shoppen en snuffelen! Er is geen betere vriendin dan een zus en geen betere zus dan de mijne !! Liefs Peggy (op facebook Peggy Daley van L )

 • Danielle Haex says:

  Wauw leuk! Ik doe heel graag mee om kaartjes te winnen.. Mooi om het verhaal te lezen wie de powervrouw is achter de beurs! Ik wil alleen heel graag m’n man meenemen, zwanger van ons tweede kindje en we zouden heel graag naar de beurs willen gaan samen.. Na 3 ziekenhuisopnames deze zwangerschap word het wel tijd om even een dagje weg te zijn met z’n tweetjes en waar kan dat beter dan op de negenmaandenbeurs

 • Ilsiee prins says:

  Wat een leuk artikel! Zeker eens leuk om er meer van te weten, echt een powervrouw inderdaad! :D Ik ga dit jaar voor het eerst met mijn zus naar de beurs, vervoer geregeld, oppas geregeld.. Nu alleen de kaartjes nog! Zal fantastisch zijn de kaartjes te mogen winnen zeg…. Ze heeft geen facebook (meer) dus kan haar niet taggen, natuurlijk like ik wel je facebookpagina!
  Groetjes& een liefdevolle dag gewenst!

 • Serena hageman says:

  Super verhaal zeg erg leuk om te lezen. Als ik de kaartjes winnen mag dan ga ik samen met een hele lieve vriendin voor het eerst die kant op nu ik zwanger ben van de eerste moet je dat toch gedaan hebben ;)

 • Elly de Groot says:

  Heb net je blog gelezen, en moet bekennen dat ik je niet na kan doen. Ze zeggen wel eens een vrouw kan meerder dingen tegelijk. Jij zeker wel, in mijn ogen ben je een duizendpoot. In de tussentijd ook nog je kinderen verzorgen , wow respect. Wil heel graag de kaartjes winnen om met mijn Dochter Cate Thio een geweldige dag te hebben. Is zo lang geleden dat we elkaar gezien hebben, en verheug me dan ook op een echter moeder dochterdagje.

 • Ik wil heel graag met mijn vriendin Kirsten! We hebben echt zin om lekker te shoppen voor de kleine prins of prinses :-) En dan natuurlijk met veel kletsen, testen en vooral een gezellig dagje ervan maken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.