Vroeger wilde ik dierenverzorgster worden

Als kind heb je altijd een bepaalde droom, een voorstelling van wat je later wilt worden. In deze rubriek krijgen moeders van mij de vraag wat zij vroeger wilden worden en of zij uiteindelijk ook hun droombaan hebben of dat ze juist een totaaaaaal ander vak hebben gekozen. Deze week is het de beurt aan Kelly (28), een blogvriendinnetje van mij waar ik op Princess-Leia.nl al een aantal leuke swaps mee heb gedaan. Het is spontane en energieke meid die haar mondje wel vooraan heeft en de meest hilarische uitspraken heeft. Ze is de mama van de prachtige Loïs (2) en blogt op www.theblogmother.nl, zij wilde vroeger dierenverzorgster worden, een mooi beroep! Maar wat doet ze nu uiteindelijk?

 

dierenverzorgsterWat wilde jij vroeger worden?

Ik moest diep graven in mijn geheugen over wat dat ook alweer was. Ik dacht eerst het zal wel iets vreemd zijn geweest als prinses ofzo. Maar later besefte ik me ineens dat ik het nog wel wist. Dierenverzorgster! ik was (en ben) gek op dieren. Dus dat leek me wel wat om later te doen.

Waarom was jij ervan overtuigd dat dit het beste bij jou zou passen?

Ik kon goed leren dus iedereen riep altijd waarom wil je dan geen dierenarts worden? Het idee dat ik dan ook dieren moest laten inslapen of ze door mij dood zouden gaan (tijdens een operatie bijvoorbeeld)  stond me als kind al niet aan. Dieren verzorgen daarentegen vond ik wel hartstikke cool.

Heb je je droom waar kunnen maken of heb je een totaal ander vak gekozen?

Welnee, de opleiding was in Barneveld en tegen de tijd dat ik 16 was en van de HAVO af kwam koos ik eerder voor gemak, lekker dichtbij huis. Op dat moment was interieur helemaal hip en ik zag mezelf niet meer in de dierenwereld.

Wanneer je een ander vak hebt gekozen; Wanneer heb je een andere keuze gemaakt en waarom?

Zoals ik al bij vraag 3 zei, gemak dient de mens. De opleiding was “hip” en dichtbij. Ik was er totaal niet klaar voor om of zoveel te reizen (altijd al een hekel aan het OV gehad blijkbaar ;).) of om in een andere stad te gaan wonen. Ik was nog nat achter de oren ;).  Ik vind dat als je 16 jaar bent  je dan nog een kind bent. 16 jaar een HAVO diploma op zak en dan moet je gaan kiezen wat je voor de rest van je leven wilt doen. Heel lastig dus..  Ik koos voor gemak en uiteindelijk bleek dat helemaal niet mijn ding te zijn. Don’t get me wrong, mijn werk als styliste was leuk, maar geen eindstation. 4 jaar later (inmiddels 20 dus) besloot ik het over een compleet andere boeg te gooien en ging een lerarenopleiding richting Geschiedenis volgen. Dat deed ik naast mijn 32 uur werkweek, ook niet ideaal en dus ook veel te snel mee gestopt.

Ben je happy in het vak wat je beoefend of zou je jezelf nog graag laten omscholen?

Na de lerarenopleiding ben ik zonder dat te willen gaan jobhoppen. Zo ben ik uiteindelijk bij het bedrijf gekomen waar ik nu werk. En wat ben ik daar blij mee!! Mijn werkgever zei ooit jij hebt het DNA van dit bedrijf in de genen. En zo voelt het voor mij ook, ik zou hier nooit meer weg willen! Echter sluit ik niet uit dat ik een opleiding zou doen om een andere functie te gaan bekleden mocht het bedrijf dit willen betalen =).

Heb jij de baan waar jij vroeger over droomde? dierenverzorgster

One thought on “Vroeger wilde ik dierenverzorgster worden

  • Wat een leuke rubriek! Ik wilde vroeger juffrouw worden op de basisschool, dit heb ik heel lang gedacht, tot ik inzag dat ik meer met cijfers kon, en ik weinig geduld heb om mensen iets uit te leggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.