nieuwe of gebruikte auto leasen: Wat past het best bij jou?

Wanneer je overweegt een auto te leasen, sta je voor een keuze: ga je voor een gloednieuw model of kies je voor een gebruikte variant? Het is geen zwart-wit beslissing. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van leasing en helpen je een geïnformeerde beslissing te nemen.

De voordelen van een nieuwe auto leasen

Altijd de nieuwste technologieën

Als je voor een nieuwe auto gaat, profiteer je van de allernieuwste technologieën en innovaties op de markt. Denk aan geavanceerde veiligheidsfuncties, brandstofefficiëntie en entertainmentopties.

Volledige garantie

Met een nieuwe auto geniet je vaak van een uitgebreide garantie. Mocht er iets misgaan, dan hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene reparatiekosten.

Personalisatie

Een nieuwe privé auto leasen  betekent ook dat je vaak zelf kan kiezen welke kleur, interieur en extra opties je wilt, zodat de auto volledig aan je wensen voldoet.

De nadelen van een nieuwe auto leasen

Hogere maandelijkse kosten

Het leasen van een nieuwe auto is over het algemeen duurder dan het leasen van een gebruikte auto. Je betaalt namelijk voor de nieuwheid en alle voordelen die daarmee gepaard gaan.

Snellere afschrijving

Zodra je met je gloednieuwe auto de dealer uitrijdt, verliest het voertuig al direct aan waarde. Wanneer je de auto weer inlevert aan het einde van je contract is dit niet erg. Maar ben je van plan om het voertuig na het contracttermijn over te kopen, dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

nieuwe of gebruikte auto leasen: Wat past het best bij jou?
Photo by SAULO LEITE on Pexels.com

De voordelen van een gebruikte auto leasen

Voordeliger

Bij een gebruikte auto liggen de maandelijkse kosten lager. Het grootste deel van de afschrijving heeft immers al plaatsgevonden.

Minder waardeverlies

In verhouding tot nieuwe auto’s is het waardeverlies van gebruikte auto’s vaak beperkter. Hierdoor zijn de maandelijkse leasekosten vaak lager. 

Direct beschikbaar

Terwijl je bij het particulier leasen van een auto  die nieuw is soms weken of zelfs maanden moet wachten, is een gebruikte auto vaak direct beschikbaar.

De nadelen van een gebruikte auto leasen

Onduidelijke geschiedenis

Hoewel veel leasebedrijven een grondige inspectie uitvoeren, weet je nooit 100% wat de auto in het verleden heeft meegemaakt.

Kortere of geen garantie

Bij veel gebruikte auto’s is de fabrieksgarantie al verlopen, wat kan leiden tot hogere onderhoudskosten.

Minder keuzemogelijkheden

De keuze in kleur, interieur en opties is beperkt tot wat er beschikbaar is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.