Woordjes leren met Nijntjes woordenboek

Nijntjes woordenboek een klassiek ABC boek met de Nederlandse woordjes erbij voor alle leergierige kleintjes. Dit mooie naslagwerk is uitgevoerd in stevig karton, om eindeloos te bekijken én om mee te oefenen. Wij als echte Nijntjes Fans (vooral Leia) mochten hem testen.

Fan van Nijntje

Nijntjes woordenboek in de vorm van Nijntje is gemaakt van stevig karton en daardoor kan hij goed tegen een stootje. De illustraties die erin staan zijn klassiek zoals we van Nijntje gewend zijn. Iedere pagina bestaat uit een soort thema, zo heb je bijvoorbeeld het thema feest met daarin woordjes met de bijbehorende illustraties zoals een slinger, taart en een feestjurk.

Ook vind je het thema zomer terug in het boekje met daarbij natuurlijk woordjes en illustraties zoals een zon, schelpen, een emmer en een badpak. Spelenderwijs kun je je kleintje dus woordjes leren die bij bepaalde thema’s of seizoenen horen. Leia is echt mega fan van Nijntje, we hebben behoorlijk wat spulletjes van Nijntje zoals een dekentje, een knuffeldoekje, maar ook een knuffel die een liedje zingt en haar leert om vormen en kleuren te herkennen en ook tellen. één van haar eerste pakjes was ook van Nijntje, dus een eerste woordenboek is dan helemaal gaaf toch?!

Nijntjes woordenboek woordjes leren

Woordjes leren met Nijntjes woordenboek

Bij het openmaken van mijn pakket zag Leia meteen de vorm van het woordenboek en daarom begon ze meteen te lachen, ijntje! (echt Nijntje spreekt ze nog niet uit) riep ze vrolijk en ze griste het boek meteen uit m’n handen. Heerlijk kind! Nu zeult ze het boekje overal mee heen, want door de vorm van het boekje is het net een popje en zo nu en dan ga ik eens samen met haar zitten om de woordjes bij langs te gaan. Het moet natuurlijk spelen blijven en geen dril oefening. Woordjes zoals Bal herkent ze al heel erg goed en ze zegt het dan ook en bij potloden loopt ze meteen richting mijn pennenset omdat ze dan wil gaan kleuren, de lieverd!

Wij zijn ontzettend blij met Nijntjes eerste woordenboek en ik geloof zeker dat door de duidelijke illustraties in het woordenboek, Leia het een stuk beter oppakt dan dat ik de woordjes alleen maar random tegen haar zeg. Door de vrolijke illustraties wordt de link denk ik beter gelegd, dus voor ons is het een absolute aanvulling op de spraak ontwikkeling van onze dreumes.

Het boekje is te koop bij o.a. Bruna en Bol.com en kost €6,95 en is daarom een super leuk cadeautje voor bijvoorbeeld de eerste verjaardag van je (klein)kind, neefje of nichtje.

Nijntjes woordenboek

Deze review bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

32 thoughts on “Woordjes leren met Nijntjes woordenboek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.