NIVEA Bronze Effect | Natuurlijk bruine benen binnen 5 dagen?

Ben je net als ik vervloekt met een hele lichte en witte huid? Word je in de zomer amper tot niet bruin? Ik ook! Daarom testte ik De NIVEA Bronze effect, een zelfbruiner die geen strepen achterlaat en de kleur op je huid rustig opbouwt binnen 5 dagen. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder. Maak jij gebruik van zelfbruiners?

Wat NIVEA zegt over de Nivea Bronze Effect:

“Zorgt, dag na dag, voor een gelijkmatig, natuurlijk gebruind effect en hydrateerd de huid intensief. Geeft de huid een bruine tint en laat de huid zacht aanvoelen. Formule met een fris parfum. Met Ginkgo biloba extract en Druivenpitolie.”

Op de verpakking (flacon van 400ml)  zie je duidelijk staan dat je huid binnen 5 dagen een natuurlijke gebronsde tint krijgt. Daar ben ik dus wel benieuwd naar, want ik ben daar meestal heel erg sceptisch over en vooral heel bang om in een wortel te veranderen. Laten we maar gewoon aan de slag gaan:

Niveau Bronze Effect

Voorbereiding : Scrubben én een handschoen

Voor je begint met smeren raad ik je aan om even je benen te scrubben onder de douche. Eerder gaf ik jullie deze tip al in verband met benen scheren, maar ook voor het gebruik van zelfbruiners is het altijd een goed idee om de huid eerst even goed te reinigen en te ontdoen van dode huidcellen. Verder raad ik je eigenlijk altijd aan om een handschoen te gebruiken. Op die manier kun je de lotion gelijkmatiger verdelen en dit zorgt ook voor minder strepen. Ik haal mijn handschoen altijd bij de Kruidvat, van het eigen merk. Prima ding en uit te wassen. Gebruik je wel je handen, dan moet je nadien wel even goed je handen wassen om verkleuring in de handpalmen te voorkomen

Wat zijn de resultaten van de NIVEA Bronze effect?

Om goed te laten zien of het product doet wat hij zegt heb ik voor foto’s genomen en uiteraard ook na 5 dagen nog eens. Ik heb in deze testperiode geen zon gezien omdat ik plat lag met een nierbekken ontsteking, dat maakt het testen wel meteen duidelijk. Ik zie eerlijk gezegd niet enorm veel verschil. Mijn benen ogen helaas ook wat vlekkerig. Wel jammer want het product smeert wel prettig en ik voel wel dat mijn benen worden gevoed. Zou het dan misschien komen omdat ik zelf ziek was?

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., C15-19 Alkane, Isopropyl Palmitate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Glyceryl Glucoside, Vitis Vinifera Seed Oil, Dimethicone, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyltaurate/Dimethylacrylamide Crosspolymer, Isohexadecane, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Sorbitan Isostearate, Propylene Glycol, Citric Acid, Methylparaben, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral

Eind Conclusie:

Ik vind de NIVEA Bronze Effect een fijn product om mee te smeren, maar vind het jammer dat het toch nog wat vlekkerig oogt.. De geur is in elk geval fantastisch, een heerlijke tropische geur. Na het smeren is mijn huid echt ontzettend glad en zacht. Heerlijk! Wat ik wel jammer vind om te zien is dat er alcohol op de ingrediënten lijst staat, maar desondanks toch gladde en zachte benen dus dat wordt weer opgeheven met andere ingrediënten.

De NIVEA Bronze effect is verkrijgbaar bij o.a. Etos, Bol.com en Kruidvat. Voor een flacon van 400 ml betaal je €9,99.

Maak jij vaak gebruik van zelfbruiners? 

Dit artikel bevat opgestuurde producten, dit verandert echter niet mijn eerlijke opinie over het product.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.