Shit, een negatieve gehoorscreening.. en nu?

Daar stond ik dan. Vinz lag te slapen in de box. Met 2 pannendeksels maakte ik lawaai, heel veel lawaai. Hij slaapt vast te diep zei ik tegen mezelf. Dit alles tegen beter weten in. Al heel mijn zwangerschap had ik het gevoel dat er iets niet klopte. maar dat Vinz uiteindelijk bij een negatieve gehoorscreening uitgepikt zou worden had ik nooit kunnen bedenken… Shit, een negatieve gehoorscreening, en nu?

Constant bevestiging vragen

Ik heb vaak om bevestiging gevraagd bij controles. Weet je zeker dat alles goed is? Mijn gevoel was niet gerust, iets klopt er niet. Het is zo’n onbestemd onderbuikgevoel, waarvan jezelf niet goed weet wat je ermee moet. Alles ziet er op de echo goed uit zei de gynaecoloog. Maar toch bleef dat gevoel aan me knagen.

Nadat Vinz was geboren, een heerlijke gezonde jongen bleef dat gevoel. Ik kon gewoon niet geloven dat alles goed was. Het onderbuik gevoel bleef, iets klopt er niet. Ondertussen was ik vooral heel trots. Wat een heerlijk ventje hadden we op de wereld mogen zetten. Elke millimeter van hem was perfect. Onze lieve Vinz. Meteen zo van ons, meteen alsof het nooit anders is geweest.

Nadat ik bevallen was moesten we even een paar daagjes in het ziekenhuis blijven. Vinz spuugde veel en de voedingen liepen nog niet helemaal lekker. Op dag 4 mochten we naar huis. Wat waren we eraan toe, om heerlijk in onze eigen omgeving te zijn. Samen te gaan genieten. Dat liep even wat anders zoals je in hier hebt kunnen lezen.

Negatieve gehoorscreening en nu?

De gehoorscreening bij Vinz was negatief. Je maakt je niet meteen zorgen, want zei de vrouw het komt zo vaak voor. Wellicht heeft hij wat vocht achter z’n trommelvliesjes. We maakte ons dan ook niet druk’. De tweede test was ook negatief, ook toen hoefde we ons vooral geen zorgen te maken. De derde test, op dat moment was er bij de buren een verbouwing bezig. Deze test was negatief maar kon ook door de omgevingsgeluiden komen. De vrouw liep even naar buren toe om te vragen of ze even 10 minuten konden stoppen met drillen, hakken en boren. Gelukkig was het geen enkel probleem. Het was stil, geen omgevingsgeluid en de test werd herhaald, weer een negatieve gehoorscreening. Toen begon het van binnen al wat te wringen. Hij zal toch niet….nee vast niet. Kijk maar hij reageert toch op geluid?

Bera thuis test, meten van hersenreacties op geluid

We kregen een uitgebreide test thuis, de bera thuis test wat de hersenreacties op geluid meet. Daar lag hij dan in zijn bedje, slapend, met kabeltjes. Het zag er vreselijk uit. Maar wat deed hij het weer dapper. Ook deze test was negatief….ze deed de test nog eens….weer een negatieve gehoorscreening. Het werd stil. De vrouw die de test afnam draaide wat om zich heen. De test is negatief vertelde ze, ik zie geen reactie. U wordt doorverwezen naar het audiologisch centrum voor verder onderzoek. Stil….tranen, ik voelde de tranen branden, ik wil nu niet gaan huilen dacht ik. Wanneer kunnen we erheen was mijn vraag. De afspraak nar aanleiding van de negatieve gehoorscreening zouden we thuis gestuurd krijgen. Ik had behoefte aan duidelijkheid. Ik wilde weten wanneer die afspraak was. Ze konden ons die niet geven omdat de vakantie periode net aanbrak dus we moesten echt op de brief wachten…..

negatieve gehoorscreening

Liefs Nancy

 

3 thoughts on “Shit, een negatieve gehoorscreening.. en nu?

 • KaatKrabbelt says:

  Jeetje meis wat heftig….voor die onzekerheid waarin je nu zit. Kan het het centrum na het weekend niet opbellen? Mijn ervaring (ben niet zo geduldig in dit soort dingen) dat ze daar wel begrip voor hebben. Je wilt weten wanneer de test is.
  Heel veel sterkte.

 • Hé nancy, heb het net gelezen, het lijkt zo op ons verhaal.. Die testen, de pannendeksels.. En toch hoop houden. Wij werden gewoon maar huis gestuurd toen we in het ziekenhuis weer een negatieve test kregen. Zo van, negatief, nou doei.
  Volgende patiënt..
  Ik begrijp precies hoe je je voelt. Ik voel het nog steeds zo, ook al groeit onze dochter, inmiddels 6,5 nu als een prachtige jonge meid op. Ze heeft met 1 jaar implantaten gekregen, en met 1,5 begonnen met leren horen. Ze doet het, met alle hulp, hartstikke goed en gaat na de vakantie na groep 3 van regulier onderwijs.
  Het komt zeker weten allemaal goed met jullie, maar ik weet heel goed wat er nu in je omgaat. Sterkte, en hier heb je altijd een luisterend oor die het begrijpt. Wilde je even een hart onder de riem steken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.