Sex tijdens de zwangerschap.

Sex tijdens de zwangerschap.

Vaak als je net zwanger bent kan het zijn dat je even wat minder zin hebt in seksueel contact. Maar in de meeste gevallen komt dat wel weer ‘goed’. Sex tijdens de zwangerschap hoe zit dat?

Minder zin hebben in sex tijdens de zwangerschap.

Het grootste gedeelte van de vrouwen hebben de eerste drie maanden weinig zin om te vrijen. In de eerste drie maand van de zwangerschap kun je veel last hebben van kwaaltjes. Die worden veroorzaakt door de hormonen.

Zwanger en sex, eng?

Er zijn stellen die het een eng idee vinden om sex te hebben tijdens de zwangerschap. Je kunt bang zijn dat je baby er wat van merkt of dat het schadelijk is. Dit is echter niet zo: de baby zit namelijk veilig in zijn ‘huisje’ in het vruchtwater merkt de baby er vrijwel niets van. Als je minder zin hebt is dit zinvol om met je partner te bespreken. Die snapt je dan beter.

Lees ook: 10 voordelen van een kort leeftijdsverschil

Bloedverlies

Het kan voorkomen dat je na of tijdens het vrije wat bloed verliest. Dit is niet gek. Je baarmoedermond is meer doorbloed dan wanneer je niet zwanger bent. Er kan bijvoorbeeld een adertje ‘springen’ niets ernstigs.

Maak je geen zorgen, ben je wel bezorgd raadpleeg dan je huisarts of verloskundige. Dat kan nooit kwaad. In sommige situaties is het wel minder veilig of gevaarlijk om sex te hebben.

Je kunt beter geen sex hebben wanneer:

 • Je vliezen zijn gebroken.
  Er is namelijk geen scheiding meer tussen de ‘buitenwereld’ en je baby. De kans bestaat hierdoor dat er infecties ontstaan.
 • Je bloedverlies hebt.
  Iets bloedverlies is vaak onschuldig maar mocht je er veel last van hebben dan is het belangrijk om de oorzaak te weten. Bel de verloskundige dan altijd
 • Je partner een soa onder de leden heeft.J
  Een seksueel overdraagbare aandoening is niet alleen schadelijk voor je partner en jou, het kan zelfs erg gevaarlijk voor de baby zijn.
 • Je weeën hebt voordat je 37 weken zwanger bent.
  Door sex kan de bevalling bespoedigen als de bevalling in zicht is. Let wel op, een baby voor 37 is nog niet voldragen en daar kan je dan beter geen risico’s mee nemen.

Gelukkig is sex dus in de meeste gevallen gewoon veilig. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je er altijd zin in hebt. Door de hormonen en niet te vergeten groeiende buik kun je er minder zin in hebben.

Anticonceptie na de zwangerschap

Na de zwangerschap is het belangrijk dat je kijkt naar welke anticonceptie je wilt gaan gebruiken. Ga je voor de welbekende pil, de spiraal, een prikpil of gewoon old fashion voor condooms? Vind je het kopen condooms of glijmiddelen een beetje raar om te doen in een winkel? Neem dan eens een kijkje op Dr.Lifestyle, zij verzenden namelijk zeer discreet. Scheelt jou weer rode oortjes bij de kassa van de Kruidvat ;)

 

Is dit herkenbaar voor jou of totaal niet?

Volg je me al op Facebook? Hier mis je geen blog van me

Liefs Madelon

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.