Nooit-waar-te-maken-bucketlist

Wat zou je doen met oneindig veel geld? Fantaseren jullie daar ook wel eens over? Ik wel, waarna standaard de volgende opmerkingen volgen: “Dat zal mij toch nooit overkomen” of “Dan moet je wel eerst loten kopen”… Ik heb wel een paar dingetjes die ik dan zou willen doen en noem dit ook wel mijn ‘nooit-waar-te-maken-bucketlist’.

  • Heel cliché, ik zou familie en vrienden die het financieel zwaar hebben altijd helpen. Want wat is het vervelend als je niet goed rond kunt komen! Zelf heb ik het nooit in ernstige mate meegemaakt, maar ik raak al in de stress als we eens een maandje de spaarrekening moeten aanbreken…
  • Een vakantiehuis kopen op Curaçao. Dat is toch echt wel ons droomeiland. Onze huwelijksreis hebben we er doorgebracht en IK HEB HEIMWEE! Het staat nog wel in de planning om een keer weer daar naartoe op vakantie te gaan, op zich ook best een luxe dat we dat kunnen, ik weet het, maar een vakantie daar naartoe smaakt altijd naar meer. Veel meer.
  • Een eigen vliegtuig zou dan trouwens ook wel makkelijk zijn!
  • Ik zou voor mezelf een leuke, gezellige koffie / broodjeszaak beginnen. Geen énkel risico, want: financieel onafhankelijk. Het werk wat ik nu doe vind ik héél erg leuk, maar zouden we niet allemaal een beetje minder verplichting willen? Ik moet wel iets hebben om ‘s ochtends m’n bed voor uit te komen, maar als ik graag op vakantie wil of een paar daagjes vrij, dan zet ik gewoon de geweldigste mensen in, die ik heb aangenomen, want tja, die kan ik dan betalen :).
  • Een MotoGP raceteam kopen en een jaar of een aantal jaren met het hele gezin meereizen met dat circus. Wat lijkt mij het gaaf om dat van dichtbij te zien! En dat kan, want ik heb wel mensen die mijn zaakje voor me runnen, als ik er een jaartje tussenuit wil.
  • Ik zou een binnenhuisarchitect ons huis laten restylen. Gewoon omdat het kan.
  • Ik zou een beroemde stylist mijzelf laten restylen. Ook omdat het moet (haha..), maar ook omdat het kan.
Als de fantasieën over de tafel vliegen, hoor ik van anderen wel eens dingen die ik dan weer nóóit zou doen. Ook dit is dan dus mijn nooit-waar-te-maken-bucketlist. Maar dan niet omdat het niet kan, maar omdat ik het niet wil.
  • Ik zou nooit een au-pair aannemen. Ben je gek?! Ik heb eindelijk de vrijheid, tijd en geld om zélf voor mijn kind te zorgen. Die zou ik absoluut optimaal benutten.
  • Ik zou ook niet perse een enorme villa willen, met een Hendrik-Jan de tuinman en een Rosa de huishoudster. Een leuk opknap-boerderijtje (niet al te groot) met wat ruimte rondom het huis, die zou zeker welkom zijn!
  • Ik zou ook nooit helemaal stoppen met werken. Af en toe wat meer rust zou ik écht fijn vinden, maar ik heb iets nodig om voor uit m’n bed te komen. Gewoon om niet te verslateren, te verslonzen. Hoewel mijn beroemde stylist daar wel voor zou waken, natuurlijk.

Zo! Nou hebben jullie een kijkje gekregen in mijn fantasieën, maar nu ben ik erg benieuwd:

Wat is jou ‘nooit-waar-te-maken-bucketlist’? Wat zou jij dus doen met oneindig veel geld?

3 thoughts on “Nooit-waar-te-maken-bucketlist

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.