Make-up kwasten reinigen doe je zo!

Mijn make-up kwasten, ik gebruik ze iedere dag.. De laatste keer dat ik mijn collectie een goede schoonmaak beurt heb gegeven is alweer een tijdje geleden. Niet zo heel erg hygiënisch van mij! I know! Maar make-up kwasten reinigen vind ik echt een rotklusje ofzo maar het is natuurlijk wel zo dat wanneer je ze regelmatig te reinigt, ze jaren zullen meegaan. Ik ga jullie vandaag laten zien hoe ik mijn kwasten reinig zonder een specifieke (dure) kwastenreiniger te gebruiken. Make-up kwasten reinigen doe je zo!

make-up kwasten reinigen
Mijn vieze stash
Make-up kwasten reinigen: Hele vieze kwasten? Olijfolie is de oplossing!

Met een keukenpapiertje haal ik eerst zo veel mogelijk make-up resten van mijn kwasten, daarna breng ik wat olijfolie aan op een bordje en maak ik met mijn kwast een ronddraaiende beweging. Vervolgens veeg ik ze weer af met een keukenpapiertje en leg ze bij mijn andere niet zo vieze-kwasten. Deze methode is ideaal voor bijvoorbeeld lippenpenseeltjes, moet je eens kijken wat er vanaf komt.

make-up kwasten reinigen

Bevochtig je kwasten:

Na het olijfolie ritueel gaan de kwasten mee naar de wasbak, daar maak ik de kwasten één voor één een beetje nat. Let op dat je niet het ijzeren gedeelte nat maakt, hierdoor kan er roest ontstaan. Nadat alle kwasten zijn nat gemaakt leg ik ze op een schone handdoek.

Inzepen:

Om mijn kwasten goed te kunnen reinigen gebruik ik een mengsel van olijfolie en babyshampoo. Door dit mengsel zorg ik ervoor dat de haartjes niet uitdrogen of broos worden (mijn kwasten zijn van natuurlijke dierenharen). Het mengsel maak ik in mijn handpalm, maar dit kan natuurlijk ook op een bordje of in een kommetje. (ververs wel regelmatig). Met roterende beweging haal ik de kwasten door het mengsel waarna ik ze met water afspoel en op het handdoekje leg.

Untitled

Vormen:

Als ik alle kwasten heb gewassen buig ik ze weer in de juiste vorm. Dit gaat heel gemakkelijk door er met mijn vingers, met de haarrichting mee, er bij langs te gaan en aan het uiteinde iets toe te knijpen. Je wilt namelijk niet dat de kwasten wijd gaan staan. Wanneer ik klaar ben met het vormen laat ik de kwasten drogen op het handdoekje. Ik zet de kwasten nooit recht op in de beker waar ze normaal in staan. De reden hiervoor is dat ik niet wil dat er vocht naar beneden zakt. Het kan namelijk gebeuren dat de haartjes die gelijmd zitten dan gaan loslaten, beetje zonde van je dure kwasten!

make-up kwasten reinigen
Resultaat na het reinigen
Handvaten ontsmetten:

Handvaten worden vaak vergeten bij het reinigen van kwasten, wat ik vaak doe is wat alcohol op een watje doen en dan over de handvaten heen glijden.

Q: Hoe maken jullie je kwasten schoon? Heb je ook een speciaal ritueeltje? Of heb je nog leuke tips? Ik hoor ze graag!

4 thoughts on “Make-up kwasten reinigen doe je zo!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.