Oenobiol Paris : Zelfverzekerd de zomer tegemoet

Yassss the word is out: als één van de ambassadrices van het prachtige beautymerk Oenobiol Paris mag ik de komende periode een aantal beautysupplementen gaan testen die mij van binnen uit wat mooier gaan maken. Klinkt zweverig he? Is het niet hoor. Schoonheid komt namelijk van binnen uit en ik ga je vandaag vertellen hoe dat zit. 

Ambassadeurschap Oenobiol

Het ambassadeurschap bij Oenobiol Paris betekend dat ik het aankomende half jaar alles over dit merk en haar producten te weten ga komen door het zelf uit te proberen. Toen ik werd gevraagd door het PR-Bureau om dit te gaan was ik meteen ontzettend enthousiast. Ik ben zelf namelijk al een tijdje (zo’n anderhalve maand) gebruiker van de Oenobiol Beauty Support supplementen voor een mooie en stralende huid, haar en nagels.

Vooral voor mijn nagels vond ik het een must om deze te proberen. Ik ben nu al een tijdje bezig met de Byte-x pen om van het nagelbijten af te komen. Maar mijn nagels moeten natuurlijk over een bepaalde bolling van mijn vingers groeien door het langdurige nagelbijten, en dat zorgt voor slappe nagels. Wat ik je alvast kan zeggen is dat ik nu al enorm te spreken ben over de Beauty Support supplementen. En dat na 1,5 maand gebruik! Ik heb nog geen mega lange nagels, maar ze zijn zeker wel sterker geworden en hierdoor kan ik ook weer fatsoenlijk nagels lakken, hoera!

Oenobiol Paris : Zelfverzekerd de zomer tegemoet momambition.nl beautysupplementen oenobiol capteur 3-in-1

Oenobiol:

Oenobiol is een Frans merk, opgericht in 1985 door Dr. Marie Béjot, arts en voedingsdeskundige. Het merk is in Frankrijk al meer dan 20 jaar marktleider op het gebied van beautysupplementen en het is dan ook niet heel gek dat dit ein-de-lijk over is gewaaid naar ons koude kikkerlandje.

Dr. Marie Béjot groeide zelf op in Afrika waar ze haar passie voor natuur en medicinale plantenkunde ontwikkelde.  Met een vader als botanist stond natuurlijke voeding altijd centraal binnen het gezin en zo ontstond ook langzaam maar zeker Oenobiol Paris. Haar eerste kliniek in Parijs opende Marie in 1978 . In deze kliniek richtte ze zich vooral op het bestrijden van overgewicht en huidveroudering, waarbij de Franse arts zich steeds meer bewust werd wat voor belangrijke rol voeding hierin speelt. Dit heeft haar dan ook geinspireerd om dit beautysupplementen merk : Oenobiol Paris, te beginnen.

Oenobiol is een nieuw en innovatief concept, een concept met een natuurlijke visie waarbij het beste van de wetenschap en voeding centraal staan. Het merk kent 15 producten in 5 verschillende lijnen:

 • Beauty Support: Voor een mooie en stralende huid, haar en nagels.
 • Hair Support: Voor mooi en glanzend haar.
 • Silhouette: Ondersteuning bij het verliezen van gewicht/op gewicht blijven.
 • Skin Support: Verschillende producten voor het ondersteunen van een gezonde en stralende huid.
 • Skin Support Sun: Voorbereiding op de zon of voor een natuurlijke teint zonder zon.

Ik ben momenteel zelf begonnen met het testen van de Skin Support Sun Autobronze Teint, Silhouette Support Energie, Silhouette Capteur 3-in-1 en Silhouette Verminder Tussendoortjes en daar wil ik jullie natuurlijk even iets over vertellen.

Oenobiol Paris : Zelfverzekerd de zomer tegemoet momambition.nl beautysupplementen oenobiol autobronze teint

Oenobiol Skin Support Sun Autobronze Teint

Deze capsules gaan ervoor zorgen dat ik een natuurlijke, goudbruine teint krijgt, zonder zon. Perfect voor mij want ik ben echt een bleekscheet. Zowel in de zomer als de winter. Ik ben wel wat sceptisch over dit product moet ik zeggen, maar wel enorm nieuwsgierig. Ik geloof niet dat ik er ineens bruin van zal worden, maar hoop wel dat wanneer ik door de zon loop, de kleur wat makkelijker komt en beter blijft “hangen”.

Autobronze teint is gemaakt op basis van tomaten, kurkuma, algen- en afrikaantjesextract. We willen niet oranje worden, dus Autobronze Teint maakt geen gebruik van het ingrediënt: beta-caroteen. Heel fijn!

Gebruik: Ik mag deze capsule eenmaal per dag tijdens de hoofdmaaltijd innemen.

Ingrediënten Oenobiol Skin Support Sun Autobronze Teint: Camelina olie (vlasdodder – Camelina sativa), gelatine, tomaatextract (Lycopersicon esculentum), glansmiddel (glycerol), emulgator (glycerol monostearaat), extract van bloedregenalg (Haematococcus pluvialis), kurkumaextract (Curcuma longa), glansmiddel (sorbitol), verdikkingsmiddel (bijenwas), emulgator (zonnebloemlecithine), kleurstoffen (caramel, titaandioxide), groot afrikaantje extract (Tagetes erecta), zeaxanthine, chocolade aroma

Prijs: €24,99 voor een verpakking met 30 capsules bij Drogistplein.nl

 

In Shape met Oenobiol : laat die killerbody maar komen!

Zoals jullie weten ben ik ook al een tijdje bezig met gezonde voeding en afvallen. Begin januari zat ik op een start gewicht van 85 kilo. Veel te zwaar. Ik ben toen eerst begonnen met mijn voeding en ik was in no-time 10 kilo kwijt. Toen raakte ik mijn motivatie lichtelijk kwijt voor ik ongesteld moest worden en werden de repen chocolade weer uit de kast getrokken. Hoppa +5 kilo. Inmiddels ben ik die ook weer kwijt hoor en zit ik op een gewicht van 74 kilo.

Dat betekend dat ik met mijn 1.63 nog steeds overgewicht heb en een te hoog BMI. Om precies te zijn heb ik een BMI van 27. Nu hoef ik geen maatje Doutzen hoor, dat staat mij niet en ik ben tevreden met mijn curves. Het mag alleen allemaal wel ietsje strakker en gladder.

Nu ben ik überhaupt al een voorstander van natuurlijke producten, dus iedere ochtend drink ik een smerig glas met Aloe Vera drank. Niet te harden, maar werkt zo fijn voor mijn huid. Ook ben ik sinds een week of drie aan het sporten, ik probeer dit minimaal drie keer per week te doen. Verder ben ik nu ongeveer een weekje bezig met de Autobronze van hierboven en de onderstaande drie producten uit de Silhouette Support lijn van Oenobiol. Ik begin meteen met een review van de Oenobiol Verminder tussendoortjes. Dit zijn namelijk pastilles waarmee je instant effect creëert.

Oenobiol Silhouette support : Verminder tussendoortjes

Oenobiol Verminder Tussendoortjes hoef ik niet echt maanden te slikken om een duidelijke review te schrijven. Ik kwam er na de eerste pastille namelijk al achter dat dit echt een topper is! Ik ben nogal een snoepkont, echt. Chocolade everywhere. Nadat ik de pastille had genomen, pakte ik een handje chocoladepinda’s, echt to die for, nou niet dus. Ik proefde de chocolade niet eens. Alleen maar die ellendige pinda. Zonde dus om verder te gaan snaaien.

Met de pastilles van Oenobiol Verminder Tussendoortjes verminder je dus de verleiding van een ongezond tussendoortje. De nieuwe formule bevat drie bestandsdelen die mij gaan helpen om:

 • De zin in zoet te verminderen dankzij het extract van Gymnema sylvestre.
 • Het hongergevoel en de zin in tussendoortjes te verminderen dankzij johannesbroodpitmeel (ja dat zelfde spul wat je aan je hongerige baby geeft)
 • Een normale bloedsuikerspiegel te behouden dankzij chroom.

Deze pastilles komen door meteen al door de test! Heel erg fijn voor zo’n snoepkont als dat ik ben. Dit in combinatie met sporten moet natuurlijk wel een killer-body gaan opleveren aankomende zomer.. ahum.

Gebruik: ik mag 5 pastilles per dag slikken tussen de maaltijden door, met name wanneer ik zin heb in zoetigheid.

Ingrediënten Oenobiol Verminder Tussendoortjes: Vulstoffen (maltitol, arabische gom, sorbitol), water, johannesbroodpitmeel (Ceratonia siliqua), erwt matodextrine, gymnema extract (Gymnema sylvestre), voedingszuur (citroenzuur), passievruchtaroma, zoetstof (sucralose), mangoaroma, concentraat (wortel en zwarte bes), middellange keten vetzuren (uit kokos- en palmolie), zoetstof (neohesperidine), chroompicolinaat. Voedingssupplement op basis van zoetstoffen. Een overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Prijs: €17,99 voor een verpakking met 50 pastilles bij bol.com

Oenobiol Silhouette : Support Energie

Door het afvallen merk ik dat soms een beetje energie te kort kom en mij daar futloos door kan voelen. Oenobiol Support Energie helpt mij een handje door deze energie aan te vullen en helpt daarnaast ook bij het verbranden van vetten bij afvallen. Dit is geen supplement, maar een poedertje in een stick die je moet oplossen in een groot glas water. Het bevat onder andere groene thee extracten, Vitamine C, guruana, zink, wat cafeïne en anti-oxidanten.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dit drankje totaal niet lekker vind, wel krijg ik er bergen energie van en last van mijn maag. Ik heb de stick nu een aantal keren geprobeerd, maar voor mij is het helaas niets. Ik heb dan liever dat ik me iets moe voel dan die maagpijn die ik anders heb. De eerste twee keer heb ik ervan  moeten overgeven en bij de derde keer gelukkig niet, maar toch heb ik ervoor gekozen om dit middel verder niet meer te gebruiken. Let op, dat dit voor mij zo heeft uitgepakt wil niet zeggen dat de Support Energie van Oenobiol niet  iets voor jou kan zijn. Ik heb een zeer gevoelige maag, met een niet sluitend maagklepje en ik denk dat dit zeker meespeelt in mijn maagpijn verhaal.

Gebruik: Ik mag één stick per dag oplossen in een groot glas water.
Let op: dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten Oenobiol Silhouette Support Energie:

Tarwedextrine, groene thee extract (Camellia sinensis), guarana extract (Paullinia cupana), druivenpitextract (Vitis vinifera), limoenaroma, voedingszuur (citroenzuur), ascorbinezuur, anti-klontermiddel (silicium dioxide), zoetstof (aspartaam), zinkacetaat, zoetstoffen (acesulfaam K, sucralose). Bevat een bron van fenylalanine.

Prijs: 14 sticks voor €17,79 bij bol.com

Oenobiol Silhouette Support Capteur 3-in-1

Dit is een supplement die je tweemaal daags moet innemen. Twee capsules voor de lunch en vervolgens nog eens twe capsules voor het avondeten. De capsules bevatten een gepatenteerd vezelcomplex die opwelt in de maag en daarmee een deel van de vetten en suikers uit je eten absorbeert. Hierdoor wordt de opname van een deel van de calorien geremd op natuurlijke wijze. Het is erg belangrijk om hier veel water bij te blijven drinken, anders kun je wel last krijgen van maagklachten.

Gebruik: Ik slik tweemaal per dag (voor de lunch en voor het avondeten) twee capsules als een kuur van 15 dagen. Je mag de Oenobiol capteur 3-in-1 alleen gebruiken wanneer je BMI hoger is dan 25. (mijn BMI is 27)

Ingrediënten Oenobiol Capteur 3-in-1: Gepatenteerd complex met 100% natuurlijke vezels (wortel-, haver- en appelvezels). Dit complex bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Bevat wel gluten. Omhulsel van de gelcapsule: hydroxymethylcellulose; antiklontermiddel: magnesiumstearaat.

Prijs: €32,99 voor een verpakking met 60 capsules bij bol.com

Voeding is Key, Oenobiol is een aanvulling

Laten we dus nogmaals voorop stellen dat een gezond voedingspatroon ontzettend belangrijk is. Met alleen een paar pilletjes op een dag kom je er niet. Hier moeten voldoende beweging en een gezond eetpatroon nog ver boven staan. Oenobiol helpt je gewoon een handje door de binnenkant aan te pakken met ondersteunende beautysupplementen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van dit volledige proces, dus mocht je vragen hebben; please shoot. Ik kan dit ook bij het merk neerleggen om jullie zo op de juiste manier te informeren.

Was jij al bekend met de beautysupplementen van Oenobiol? Welke lijn heb je gebruikt of ben je erg nieuwsgierig geworden? Ik ben in elk geval wel benieuwd welk product jij van Oenobiol graag zou willen uitproberen.
Let me know! Liefs Cassandra

3 thoughts on “Oenobiol Paris : Zelfverzekerd de zomer tegemoet

 • ByChristiana says:

  Ik heb zelf vorig jaar een samenwerking met Oenobiol gedaan. Ik slikte toen de supplementen voor haar en nagels en daarmee merkte ik echt verschil, vooral in mijn nagels. Ik heb verder de Silhouette boost gebruikt, naast voldoende bewegen en echt heel goed op mijn eten letten. Ik had een half jaar daarvoor ook zo’n streng regime gevolgd maar dan zonder de Oenobiol en hiermee merkte ik helaas geen enkel verschil. Ik vind het wel weer oké dat Oenobiol claimt dat je hiermee extra calorieën verbrand en niet zozeer honger onderdrukt, want dat lijkt me super ongezond. Heel veel succes en ik ben super benieuwd naar hoe de supplementen jou gaan bevallen.

 • Oh wauw, vooral dat supplement om de trek in tussendoortjes te verminderen lijkt me echt geweldig. Ik ben een vreselijke snoeper en daar ligt onder andere het probleem dat ik heel makkelijk aankom en ook al veel aangekomen ben. Mag dit product ook al tijdens de zwangerschap gebruikt worden? Ik houd hem sowieso voor na de zwangerschap in gedachten. Voor mijn zwangerschap zat ik op een BMI van bijna 32, dus er moet écht wel wat af.
  Dar supplement voor haar en nagels lijkt me ook wel wat. Ik heb zeker anderhalf jaar acrylnagels gehad omdat ik ook een nagelbijter ben. Nu is alles eraf, lang leve hormonen. Mijn nagels kunnen wel een boost gebruiken om wat sterker te worden.

  • Hey Marit, bedankt voor je berichtje en Gefeli met je zwangerschap. Ik heb even navraag gedaan maar Gebruik wordt afgeraden bij mensen met diabetes. Personen onder medische controle, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, zij dienen eerst advies te vragen aan hun arts voordat ze voedingssupplementen gaan gebruiken. Lijkt me dus het beste wanneer je inderdaad wacht tot na de zwangershap. En nagelbijten herken ik! Ik ben dr ook 1 en ben momenteel druk bezig met het testen van de bitex pen. Bevalt goed tot nu! In de zwangerschap had ik echt bizar sterke nagels en daarna weer flut haha, dus idd lang leve de hormonen. ???

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.